Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.04.2002, 20:32   #16
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie czepiajmy sie slow
choc jesli interesuje cie cennik to wystarczy prosty telefon do agencji...
do wyboru do koloru

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.04.2002, 22:17   #17
Pio
Gość

Właduj biosa z innej nagrywary (przynajmniej modelu HP) (w czasie update'u biosa sie zawiesi - przestaną migać diody). U mnie na LG 8x wgrałem z 12x i umarła, zero reakcji, diody nie świeciły, tacka się nie wusuwała. No i dostałem nową.

Stary 09.04.2002, 23:29   #18
BraNdoN
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.07.2001
BraNdoN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Pio (09-04-2002 22:17):
Właduj biosa z innej nagrywary (przynajmniej modelu HP) (w czasie update'u biosa sie zawiesi - przestaną migać diody). U mnie na LG 8x wgrałem z 12x i umarła, zero reakcji, diody nie świeciły, tacka się nie wusuwała. No i dostałem nową.
Tyle że przy serwisie LG to przy odrobinie szczescia wymieniliby ci na nowa nawet nagrywarke bez elektronki w srodku (byle bys zalozyl przedni panel zeby jakos to wygladalo), LG w 99,9% przypadkow wymienia sprzet od reki (po czym niby go naprawiaja jak maja chwile czasu po czym jak do serwisu dotrze nastepna nagrywarka to wymeniaja na tamta itd.), z innymi firmami jest DUUUUUZO gorzej...
Stary 09.04.2002, 23:37   #19
xlukas18
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2001
xlukas18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
esperak (09-04-2002 14:07):
No to sprecyzuje o co mi chodzi mam nagrywarke HP 9200i na SCSI ma już 2,5 roku jest w Comaqu który ma 3 lata gwarancji i tu raczej serwis polega na wymianie części a nie na naprawie problem w tym że nie zabardzo mogę ją wyciągnąć z kompa dlatego szukam softu do tego, ktoś mi kiedyś wspomniał o takim programiku który powoduje zatrzymanie płyty w trakcie palenia laser pali w miejscu i podobno go to załatwia na amen niestety znajomy który o tym wspominał nie pamięta gdzie się na to natknął .( musze wiec ją uwalić bez fizycznej ingerencji...
Może by zrobić jeszcze to w taki sposób podczas update'u biosu nagrywarki wyłączyć kompa.? też powinna umrzeć na amen no nie.

Tez przylaczam sie do prosby o taki program. Ma ktos cos takiego? Bylbym bardzo wdzieczny.
xlukas18 jest offline  
Stary 10.04.2002, 09:43   #20
&y
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.06.2001
&y zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> (09-04-2002 20:33):
[ciach]
pastuch dla krow na polskich lakach standardowo daje 10kV, ale przy smiesznie malym pradzie - mozna go spokojnie dotknac - jesli jezdzisz 'w kraj' to pewnie nie raz dotykales takiego kabla i nie poczules ze cos tamtedy plynie...
Zapewniam cie, ze gdyby byl wlaczony to na pewno poczujesz i wcale nie bedzie to przyjemne. Jak chcesz, zrob maly test. Boso (najlepiej po rosie) dotknij golymi pleceami takiego 'pastuszka' - jak nie zaliczysz gleby to jestes gosc... (sprawdzone na wlasnej skorze niestety
Stary 10.04.2002, 14:13   #21
Bzyk2
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2002
Bzyk2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
&y (09-04-2002 12:16):
Cytat:
-Sid-The-Rat=> (09-04-2002 11:47):
skad wezmiesz 80kV? :-)
[ciach]
z generatora podlaczonego do trafopowielacza z Rubina (albo innego Neptuna ) - no moze nie ma tam 80kV, ale na pewno sporo - efekt jak w Archiwum X (na poczatku)
Otrzymasz cirka 25kV z Rubina. Efekt murowany.
Bzyk2 jest offline  
Stary 10.04.2002, 14:25   #22
-Sid-The-Rat=>

Cytat:
&y (10-04-2002 09:43):
Cytat:
-Sid-The-Rat=> (09-04-2002 20:33):
[ciach]
pastuch dla krow na polskich lakach standardowo daje 10kV, ale przy smiesznie malym pradzie - mozna go spokojnie dotknac - jesli jezdzisz 'w kraj' to pewnie nie raz dotykales takiego kabla i nie poczules ze cos tamtedy plynie...
Zapewniam cie, ze gdyby byl wlaczony to na pewno poczujesz i wcale nie bedzie to przyjemne. Jak chcesz, zrob maly test. Boso (najlepiej po rosie) dotknij golymi pleceami takiego 'pastuszka' - jak nie zaliczysz gleby to jestes gosc... (sprawdzone na wlasnej skorze niestety
no to jestem gosc - bo owszem czuje lekkie mrowienie a po paru sekundach zaczyna parzyc ale to nie jest 40V jakim popiescilem sie na studiach (Elektronika w W-wie - nie mialem czucia w palcach przez 4 godziny i smiertelnie sie balem ze tak juz zostanie
Stary 10.04.2002, 14:49   #23
&y
Stały bywalec ;)

To faktycznie wykazujesz duzy opor Ja kiedys dotknalem tego urzadzonka, i przez kilka nastepnych godzin czulem wszystkie kosci, z ktorych sklada sie moja reka... Nawet kopniecie naladowanej banki kineskopu sie przy tym chowa W razie czego zapraszam do testow (brat hoduje krowy i posiada w/w urzadzenie)

Koniec - starczy bo Majonez bedzie mial za duzo roboty ;D
Stary 10.04.2002, 15:12   #24
Dzony
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.02.2002
Dzony zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hihi
Ale zamieszanie zrobilem. Chociaz wam sie nie nudzi
Dzony jest offline  
Stary 10.04.2002, 20:06   #25
Macio.Men
Gość

Phi, moja LG (cd-rom, nie na temat ale...) połamała i "sproszkowała" (2 w 1) już 2 CD i chodzi dobrze, a kupiona była w komisie, już chyba ze 2 lata chodzi OK

Stary 10.04.2002, 20:36   #26
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
&y (10-04-2002 14:49):
[...] Koniec - starczy bo Majonez bedzie mial za duzo roboty ;D
roboty to mam ale z przewijaniem tej strony

chlopaki nie robcie ze mnie gestapowca

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 11.04.2002, 10:00   #27
&y
Stały bywalec ;)

Cytat:
majonez (10-04-2002 20:36):
Cytat:
&y (10-04-2002 14:49):
[...] Koniec - starczy bo Majonez bedzie mial za duzo roboty ;D
roboty to mam ale z przewijaniem tej strony

chlopaki nie robcie ze mnie gestapowca
Spoko... Jak na razie chyba nikt cie za takowego nie uwaza (ale moge mowic tylko za siebie) ;D Zreszta chodzilo mi o to, ze robi sie za duzo nt kV i pastuchow, a topic zupelnie o czym innym

A zeby bylo w temacie - pytanie: Co by sie stanelo gdyby do spawarki wgrac oryginalnego bios'a (ta sama wersja etc) nieco zmodyfikowanego (losowo zmieniamy jakis bajt albo kilka)?
Przy odrobinie szczescia (no i nalezalo by sie troche 'pobawic') nagrywarka powinna byc martwa lub przynajmniej 'glupiec bez powodu' i bez sladow 'kombinowania' - to tylko teoria, ale...
Wiem, ze moga byc trudnosci z odpowiednim spreparowniem bios'u, jednak kiedys podobny manewr byl robiony przy przerobce LG8083->8080 (tam tez ludziska edytowaly biosik)

Pozdro...
Stary 11.04.2002, 16:03   #28
-Sid-The-Rat=>

.

Ostatnio zmieniany przez -Sid-The-Rat=> : 01.12.2002 o godz. 11:11
-Sid-The-Rat=> jest offline  
Stary 11.04.2002, 19:30   #29
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
esperak (09-04-2002 08:51):
Witam wszystkich mam pytanie pewnie niektórzy uznają że głupie niektórzy że dziwne ale naprawdę potrzebuje pomocy w tej sprawie. Mianowicie musze uszkodzić nagrywarkę tylko nie wiem jak to zrobić żeby było to niewykrywalne (nie chce ingerować w nią fizycznie ***8211; młotek) słyszałem że są programy do palenia nagrywarek .... Albo może ktoś zna inną metodę na utylizacje wypalarki lub może udostępnić taki soft... Bardzo proszę o pomoc....

Pozdrawiam.!!
Odpowiem tak: jest taki program. Osobiscie go posiadam. Info na maila. Podam adres goscia, ktory go udostepnia. Zajechalem nim cd-rom Teac'a 40x.
woitas jest offline  
Stary 16.07.2002, 23:03   #30
gALL
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.03.2001
gALL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
SoBal napisa***322;(a)
Jakiś czas temu napisałem dobry programik do uszkadzania napędów. Powodował mechaniczne zużycie napędu, czyli niemożliwe było sprawdzenie w serwisie czy było to uszkodzenie świadome. Popowiem tylko : 1. Nagrywmy płytkę z maksymalną możliwa ilością plików 2. piszemy w delphi/BC++/VB/VC program który odczytuje do bufora poszczególne pliki 3. Wymagany jest osobny komputer 4. Podłączamy do wolnego kompa napęd, uruchamimy program, i zostawiamy na parę dni/tygodni/miesięcy 5. Można uruchomić jeszcze jedną instancję programu - wtedy mamy troszkę lepszy efekt, bo mechanika napędu jest bardziej obciążona. U mnie to zajęło 4 tygodnie. NIE WYSYŁAM ŹRÓDEŁ TEGO PROGRAMU !!!
nie wysylasz zrodel bo nie masz, a tak tylko dodam ze z tego co slyszalem w delphi nie programowania wielawatkowego, a poza tym czekac 4 tygodnie to bardzo *****ny sposob :[

"...ludzka glupa nie zna granic."
gALL jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: