![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2006
![]() |
Nagrywarki do pracy hurtowej, jakie?
Witam Wszystkich Forumowiczów,
przejdę od razu do konkretów: Posiadam kombajn do nagrywania płyt na 6 nagrywarek. Raz w miesiącu przez 3 dni kopiuję na nim o 2500 płyt. Stoje przed widmem wymiany nagrywarek, i kompletnie nie wiem co kupić. 1. Jeśli nagrywarki CD - to jakie polecilibyście. Liczy się przede wszystkim wytrzymałość i jakość nagrywania. Na niekoniecznie firmowych nośnikach. 2. Jeśli nagrywarki DVD - to tak jak w przypadku pierwszym. Najważniejsza jest niezawodność oraz wytrzymałość. Wszelkie bajery typu LightScribe (czy jakoś tak) i inne tym podobne się nie liczą zupełnie. Za wszelkie wypowiedzi z gory pięknie dziękuję Pozdrawiam ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Hmm... bardzo ciezkia sprawa. trzeba bylo by rozejzec sie po serwisie cdrinfo i tam poszukac. ja mam BenQ 1640DW (nagrywarka dvd) i jestem zadowolony.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
@IceManSpy
wiesz może jaka to była spawara co SD4 mogła bez problemu nagrać to tą bym polecił tylko nie wiem czyto jest CD czy DVD
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ja tez polecam BenQ 1640. Tylko przy takim obciazeniu warto by zadbac o to zeby zrobic uzytek z tych specjalnych otworow wentylacyjnych, ktore posiada.
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki Wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi.
Powiem tak, urządzenie to zwykła obudowa komputerowa. Może tylko jedna z tych lepszych. dobrze wentylowana ( w środku 4 wentylatory ), dwa zasilacze. Producent twierdzi że sterownik zaprojektowany został tak oby obsługiwać zarówno CD-ROM'y jak i DVD-ROM'y i spisuje się znakomicie. Przeglądam właśnie cdr-info.pl w poszukiwaniu najodpowiedniejszego użądzenia. Pozdrawiam Wszystkich |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.01.2006
![]() |
a do czego, jesli to nie tajemnica, uzywasz tego kombajnu ? Troszke mnie to ciekawi, a przyznasz chyba, ze nagrywanie takich ilosci plyt nie nalezy do codziennosci ?
![]() A tak wogole, to moglbys przyblizyc troche budowe i funkcjonowanie tego urzadzenia ? Podr! bart1awo |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2500 co miesiac to fulllllllll.Nawet nie chce mi sie domyslac co robisz z taka iloscia plyt
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
No więc firma, w której pracuję produkuje oprogramowanie które aktualizowane jest co miesiąc za pomocą CD. Budowa urządzenia. Pogrzebałem troche: Tutaj adres:ACARD - dzisiaj niestety ten adres nie odpowiada, ale jeśli znasz niemiecki to zapraszam tutaj: ACARD-Germany Masz większą obudowę kupujesz taki sterownik, nagrywarki (w zależności ile obsługuje) i masz duplikator. Nie orientowałem się jeszcze w cenie tych kontrolerów, ale bardzo możliwe, że przy zakupie następnego bardziej będzie się opłacało kupić części składowe i samemu poskładać do kupy. Duplikator w mojej firmie pracuje na sterowniku ASR-2032D. Jest to urządzenie mieszczące się w slocie 5,25", w którym masz już wszystko oprócz obudowy, zasilacza, i nagrywarek, ewentualnie dysku twardego. Bardzo proste w obsłudze. Pozdrawiam
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.01.2006
![]() |
Czesc,
niemiecki znam tak nie bardzo, i nie wiem, czy dobrze zrozumialem, co tam napisali o tym kotrolerze - to Twoje urzadzenie z tym kontrolerem ARS2032 to jest calkowicie sprzetowa kopiarka, i nie potrzebuje zadnego oprogramowania ani systemu operacyjnego ? Nagrywanie odbywa sie na (w Twoim przypadku) 6-ciu nagrywarkach jednoczesnie ? A skad maszyna bierze dane do nagrania - masz tam podpiety jeszcze CD-ROM jako zrodlo danych ? Pozdr! bart1awo |
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Pozdroofka
![]() |
|
|