Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.01.2006, 15:18   #1
kefflar
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.01.2006
kefflar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarki do pracy hurtowej, jakie?

Witam Wszystkich Forumowiczów,

przejdę od razu do konkretów:
Posiadam kombajn do nagrywania płyt na 6 nagrywarek. Raz w miesiącu przez 3 dni kopiuję na nim o 2500 płyt. Stoje przed widmem wymiany nagrywarek, i kompletnie nie wiem co kupić.
1. Jeśli nagrywarki CD - to jakie polecilibyście. Liczy się przede wszystkim wytrzymałość i jakość nagrywania. Na niekoniecznie firmowych nośnikach.

2. Jeśli nagrywarki DVD - to tak jak w przypadku pierwszym. Najważniejsza jest niezawodność oraz wytrzymałość.

Wszelkie bajery typu LightScribe (czy jakoś tak) i inne tym podobne się nie liczą zupełnie.

Za wszelkie wypowiedzi z gory pięknie dziękuję

Pozdrawiam
kefflar jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.01.2006, 15:39   #2
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Hmm... bardzo ciezkia sprawa. trzeba bylo by rozejzec sie po serwisie cdrinfo i tam poszukac. ja mam BenQ 1640DW (nagrywarka dvd) i jestem zadowolony.
IceManSpy jest offline  
Stary 11.01.2006, 15:50   #3
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@IceManSpy
wiesz może jaka to była spawara co SD4 mogła bez problemu nagrać to tą bym polecił tylko nie wiem czyto jest CD czy DVD
Stary 11.01.2006, 16:00   #4
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja tez polecam BenQ 1640. Tylko przy takim obciazeniu warto by zadbac o to zeby zrobic uzytek z tych specjalnych otworow wentylacyjnych, ktore posiada.
Stary 11.01.2006, 22:17   #5
kefflar
Nowy na forum

Dzięki Wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi.
Powiem tak, urządzenie to zwykła obudowa komputerowa. Może tylko jedna z tych lepszych. dobrze wentylowana ( w środku 4 wentylatory ), dwa zasilacze.
Producent twierdzi że sterownik zaprojektowany został tak oby obsługiwać zarówno CD-ROM'y jak i DVD-ROM'y i spisuje się znakomicie.
Przeglądam właśnie cdr-info.pl w poszukiwaniu najodpowiedniejszego użądzenia.

Pozdrawiam Wszystkich
kefflar jest offline  
Stary 18.01.2006, 15:44   #6
bart1awo
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.01.2006
bart1awo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a do czego, jesli to nie tajemnica, uzywasz tego kombajnu ? Troszke mnie to ciekawi, a przyznasz chyba, ze nagrywanie takich ilosci plyt nie nalezy do codziennosci ?
A tak wogole, to moglbys przyblizyc troche budowe i funkcjonowanie tego urzadzenia ?

Podr!
bart1awo
bart1awo jest offline  
Stary 18.01.2006, 17:00   #7
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
2500 co miesiac to fulllllllll.Nawet nie chce mi sie domyslac co robisz z taka iloscia plyt
loki7777 jest offline  
Stary 18.01.2006, 18:32   #8
kefflar
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez bart1awo
a do czego, jesli to nie tajemnica, uzywasz tego kombajnu ? Troszke mnie to ciekawi, a przyznasz chyba, ze nagrywanie takich ilosci plyt nie nalezy do codziennosci ?
A tak wogole, to moglbys przyblizyc troche budowe i funkcjonowanie tego urzadzenia ?

Podr!
bart1awo
Do czego??
No więc firma, w której pracuję produkuje oprogramowanie które aktualizowane jest co miesiąc za pomocą CD.

Budowa urządzenia.
Pogrzebałem troche:
Tutaj adres:ACARD - dzisiaj niestety ten adres nie odpowiada, ale jeśli znasz niemiecki to zapraszam tutaj: ACARD-Germany
Masz większą obudowę kupujesz taki sterownik, nagrywarki (w zależności ile obsługuje) i masz duplikator. Nie orientowałem się jeszcze w cenie tych kontrolerów, ale bardzo możliwe, że przy zakupie następnego bardziej będzie się opłacało kupić części składowe i samemu poskładać do kupy. Duplikator w mojej firmie pracuje na sterowniku ASR-2032D. Jest to urządzenie mieszczące się w slocie 5,25", w którym masz już wszystko oprócz obudowy, zasilacza, i nagrywarek, ewentualnie dysku twardego. Bardzo proste w obsłudze.

Pozdrawiam
kefflar jest offline  
Stary 19.01.2006, 07:41   #9
bart1awo
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.01.2006
bart1awo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czesc,

niemiecki znam tak nie bardzo, i nie wiem, czy dobrze zrozumialem, co tam napisali o tym kotrolerze - to Twoje urzadzenie z tym kontrolerem ARS2032 to jest calkowicie sprzetowa kopiarka, i nie potrzebuje zadnego oprogramowania ani systemu operacyjnego ? Nagrywanie odbywa sie na (w Twoim przypadku) 6-ciu nagrywarkach jednoczesnie ? A skad maszyna bierze dane do nagrania - masz tam podpiety jeszcze CD-ROM jako zrodlo danych ?

Pozdr!
bart1awo
bart1awo jest offline  
Stary 19.01.2006, 08:13   #10
kefflar
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez bart1awo
Czesc,
A skad maszyna bierze dane do nagrania - masz tam podpiety jeszcze CD-ROM jako zrodlo danych ?
Maszyna bierze dane z dysku, jest tam podpięty dysk 40 GB, na który można wrzucać obrazy i z poziomu oprogramowania kontrolera można wybierać obrazy do nagrywania. Druga opcja - mniej skuteczna - to ustawienie jednego z napedów jako źródłowego i kopiowanie "On The Fly" prosto z niego. Ale wtedy wykonuje się 5 kopii tylko. Poza tym przy takim kopiowaniu lepiej jest uzywać mniejszej prędkości nagrywania.

Pozdroofka
kefflar jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: