![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() |
LITEO ON 32x12x40x i jakies dziwne bledy w nero pod w2k
Zinstalowalem sobie w2k .....
zaczołem sobie nagrywac filmy w nero 5.8.2 ( z szabloniku do filmów - takie tam katalogi nazwy itp zeby kolokcja filmów byla jednolita ) ... nagralem jakies 6 cd bezproblemu ( jedna sesja tryb DAO predkosc 32 ) ... no a wiec jade nastepna a nero mi wyskakuje z nastepujacym bledem : SCSI Target error LITEon LTR-32123S Nie można wykonac polecenia Zakończ w trybie DAO LITEon LTR-32123S niewłasciwy stan zapisu LITEon LTR-32123S Nie można wykonac polecenia Zakończ w trybie DAO Zapis z prędkościa 32 ( 4 800 KB/s) nie powiudł sie .. hmm ... <bluzgi> pomyslalem chwile moze dam DAO/96 dalem nagralem 2 cd i na 3 to samo *** ... a smieszne jest to ze ten bład wyskakuje czasami na 100% ( wtedy plytka dziala jak po prostu nie zamkną sesij ) a czasami na poczatku w trakcie itp... Nagrywam na Akoss 700 x24 ( silver ) - nagralem ok 200 z predkoscia 32 bez zadnych bledów No i nie qumam o co chodzi pod win 98 nagralem ta nagrywara mase płyt wlasnie w taki sposób, z takim konfigiem jak ponizej i zadnch bledów .... Acha bios nagrywary itp mam najnowsze jakie sa ! Mój komp amd 1700+ abit kt266A 256 ram hdd1 ibm 45GB ata/100 7200 ( windoza ) hdd2 barracuda IV ata/100 80GB 7200 teac 40x Yamaha 8424s ( scsi adaptec ) Lite on dodatkowy ata 100 ( promise ) No i tak przy okazji mam to podlaczone w nastepujacy sposób: Do plytki: prim master: Ibm prim slave: nic sec master: barracuda sec slave: Lite on Na dodatkowe ata 100 : na pierwszym kanale: teac drugi: podlaczona kieszen ( czasami uzywam ) Scsi: wiadomo yamaha .... moze tu tkwi blad ... ale w sumie pod win 98 tak bylo i nie mialem zadnych problemów !!! I mam takie pytanko czy ibm i barracuda nie powinny byc na jednym kanale (p master i p slabe ) ![]() ![]() Mam nadzieje ze mnie jekos wspomozecie ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Ja mam to samo, ale na płytach Akoss CDRW 10x - i nie wiem, czy to wina overburningu (ponad 720 MB), czy te płyty już takie są. Ale ja się tym nie przejmuję - te płyty działają dobrze, choć i tak już ich nie kupię, bo dużo z nich wyrzuciłem.
Napisz, czy stosujesz overburning, jeśli tak to ile MB? Dla testu nagraj jeszcze (CD-RW!) w trybie TAO, ale już bez nadpalania.
|
|