![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
KT7E+TB1ghz+Teac 516eb=problem,nie zapisuje plyt.
Zainstalowalem win98se+ViaPack 4.32+jakas late na usb no i reszte softu(Daemon toolsa),Nero buforuje pliki (naped nie uruchania sie) a po kilku minutach wywala blad ze nie mogl zbuforowac plikow,blad odczytu plikow (tych do nagrania) i nic,plyta dalej czysta nie da sie nic nagrac,natomiast CloneCD jak najbardziej rusza (odpalam opcje probnego zapisu,naped sie wlacza i miga led od zapisu) ale po 17-20% zapisu nastepuja 2 reakcje: samoczynny restart windy lub zielone kreseczki (duze literki I ) u samej gory pulpitu od prawej do lewej i zwis zupelny (ctrl+alt+del nie wyswietla okna)tylko reset pomaga, co jest grane ,jeszcze kfile temu na starej plycie Abita (BX6-2.0) i p3/450 wszystko chulalo az milo,dodam ze dysk to stary Quantum 8,4gb U33 a Teac na 2 IDE jako slave (master tez probowalem,wlaczone DMA przy instalacji Via packa) U33,nic nie jest podkrecone,ramu 64mb.Moze ktos mi pomoc przy rozwiazaniu tego problemu
![]() Pozdro JL |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.05.2002
![]() |
witam
wlacz jeszcze raz instalke servicepacka od via i wybierz uninstall IDE |
![]() |
![]() |
#3 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
wywal stery do ide od via / z 4in1 tylko ster do agp a resztę sobie odpusć/
pozdro
#4 |
Łaskobójca
![]() |
ja na be6II z hpt370 nie miałem ŻADNYCH kłopotów tyle że na hpt miałem dyski a na standardowym ide cdrw i dvd zasuwało to idealnie
pozdro
#5 |
Łaskobójca
![]() |
sorki za to wyzej ale coś się powaliło i poszło nie tam gdzie trzeba
![]()
#6 |
Gość
|
Dzieki za info,teraz Clone CD juz potrafi zapisac plyte ale Nero ciagle sie wiesz ,pisze ze :przygotowanie struktur iso9660 nie powiodlo sie oraz ze proces buforowania plikow nie powiodl sie,to sie dzieje jak odinstaluje z service padka Via tej czesci gdzie jest cos o atapi vendor drivers,tak wiec jeszcze istnieje jakis problem , mozecie cos jeszcze poradzic
![]() Dzieki za info i prosze o jeszcze. Pozdro JL |
![]() |
|
|