Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.07.2002, 00:34   #1
DomanR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.04.2002
DomanR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
!!! Poprawnie działające kopie !!!

Witam!

Mam pytanie. Od czego zależy czy skopiowana gra (zabezpieczona np. Safe Disc'iem) będzie poprawnie działała? Wiem na pewno, że od nagrywarki. Interesuje mnie jednak czy napędu, który odczytuje grę ma również na to wpływ, czy może zależy od tego jedynie prędkość z jaką odczyta się płytkę?
DomanR jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.07.2002, 00:44   #2
Sopel2
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.02.2002
Sopel2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wystarczy, że nagrywara obsłyguje SD, albo przejedziesz przez płytkę ClonyXXL.....
Stary 08.07.2002, 01:13   #3
DomanR
Stały bywalec ;)

A sprzęt na którym się zgrywa nie ma w ogóle znaczenia??
DomanR jest offline  
Stary 08.07.2002, 02:00   #4
Sopel2
Stały bywalec ;)

tzn. ma... masz na cdrinfo spis nagrywarek obsługujących SD2...
Stary 08.07.2002, 02:03   #5
Sopel2
Stały bywalec ;)

ja wcześniej nagrywałem HP8200, która nie obsługuje SD2, tylko przejerzdżałem Clony XXL. Simsy działały spox.
Stary 08.07.2002, 02:05   #6
Sopel2
Stały bywalec ;)

tutaj jest lista palników obsługujących SD2.xx
Stary 08.07.2002, 02:18   #7
DomanR
Stały bywalec ;)

Nie o to mi chodziło. Wiem że żeby wykonać działającą kopię zabezpieczonej gry trzeba ją NAGRAĆ na odpowiednim sprzęcie lub przy pomocy dodatkowego oprogramowania. Chodzi mi o to czy sprzęt ma znaczenie przy ODCZYTYWANIU zabezpieczonej płyty (np. ZGRYWANIU zawartości płyty na dysk twardy), bo przecież można to zrobic nie tylko przy pomocy nagrywarki.
DomanR jest offline  
Stary 08.07.2002, 02:28   #8
Sopel2
Stały bywalec ;)

oczywiście, właśnie po to mamy w cdromach systemy omijania błędów. Ewentualnie na tych starszych typu 8x moga być problemy8)
Stary 08.07.2002, 12:26   #9
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
DomanR napisa***322;(a)
Nie o to mi chodziło. Wiem że żeby wykonać działającą kopię zabezpieczonej gry trzeba ją NAGRAĆ na odpowiednim sprzęcie lub przy pomocy dodatkowego oprogramowania. Chodzi mi o to czy sprzęt ma znaczenie przy ODCZYTYWANIU zabezpieczonej płyty (np. ZGRYWANIU zawartości płyty na dysk twardy), bo przecież można to zrobic nie tylko przy pomocy nagrywarki.
Oczywiscie ze ma znaczenie, wystarczy spojrzec na liste napedow kompatybilnych z clone cd. Wiele cd-romow ma klopoty z pelnym odczytem subkanalow czy z omijaniem badsektorow dlatego obraz zabezpieczonej plytki lepiej robic nagrywarka. To, ze cd-rom potrafi odczytac plytke podczas instalacji gry czy doczytywac dane podczas samej gry nie znaczy ze potrafi zrobic prawidlowy obraz zabezpieczonej plyty podczas kopiowania. 8)
Stary 08.07.2002, 19:09   #10
DomanR
Stały bywalec ;)

Czym więc lepiej odczytywać płyty: nagrywarką TEAC CD-W512EB (nie jest kompatybilna z SafeDisc 2.xx) czy DVD-ROM'em ASUS E616??
DomanR jest offline  
Stary 08.07.2002, 19:38   #11
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Plyty z sd2 i wyzszym i tak pewnie nie wypalisz tym teac'iem, choc mozesz probowac z wlaczona funkcja amplify week sectors w clonie. Jezeli to sie nie uda to pozostaje ci tylko *****. A obraz robilbym chyba nagrywarka choc taec robi to wolno (przynajmniej moj 524e) a nie znam mozliwosci tego dvd. Jesli jestes uparty, to mozesz robic tez proby z obrazem z dvd - oczywiscie nie marnuj plytek i rob to na cdrw. :-)

Twoje uprawnienia: