Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.08.2001, 20:29   #1
Adas adas
Gość

YAMAHA i Clone CD

Kupiłem używana Yamahę 4416 S za 150 zł - chyba cena niezła ale mam pytanie czy będzie ona w pełni wykożystywać funkcje programu Clone CD
Jeszcze go nie instalowałem - stwierdziłem że najpierw zapytam. Kumpel mówił ze nie za bardzo coś tam będzie chodzić z Clonem......... ale co ?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.08.2001, 20:54   #2
black.devil
Gość

Szczerze to Clon może ci się wogule nie uruchomić (u mnie nie chciał jak miałem 4416S) a jeśli się uruchomi to zapomnij o nagrywaniu w RAW-DAO, zostanie tylko RAW-SAO a to nie to samo...

Stary 18.08.2001, 21:52   #3
Mickey
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.05.2001
Mickey zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A więc jako posiadacz Yamahy 4416S mogę napisać że nagrywarka obsługuje SAO-RAW (osobiście nie widze potrzeby mieć nagrywarki z DAO-RAW bo w SAO przegrywałem bez problemów SafeDisca v1, Securoma i Dummy files oraz "uszkodzone" TOC)

Co do CloneCD to ostatnio jak próbowałem wersję 3.0.2.3 to nie chciał nagrać żadnego obrazu który zawierał Subkanały (jest to bardzo dziwne bo wersja 2.8.5.2 łykała wszystko bez zająknięcia).

Jedyną różnicą która jest "podobno" pomiędzy DAO- a SAO-Raw to że nie jest przegrywany CD-Text i kody ISRC ale tylko w CloneCD bo BlindWrite mi to przegrywa a i nowy Clone też (ciekawe że dopiero po prawie roku CloneCD ma ten dodatek }> )

Jedno co Ci mogę powiedzieć to że ta nagrywarka nie nagrywa CD-Textu (chociaż przy kopiowaniu całych płytek CD-Text się przegrywa -> tested in BlindWrite, WinOnCD 3.7)
Mickey jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: