![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Yamaha f1
WITAM !
Jestem strasznie wkuzony na ten zlomowiec mialem Lite Ona 52x i pokusilo mnie zeby sie zamienic na to G. Czy u was tez takie problemy z nosnikami przeciez to nie mozliwe zeby tylko na markowych typu tdk i verbatim mozna bylo palic i te szybkosci 16 i 44 x a gdzie inne ![]() pozdrawiam Ampel |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
o tym modelu było juz dużo opisane na tym forum min innymi poruszany był problem tych predkości który został wyeliminowany bodajże przez upgrade biosu także nie denerwuj sie ale poszukaj, ...
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
yamaha
No chyba to normalne ze jak nagrasz 600mb czegos tam to zostanie ci waski pasek na d@2. to tak jak bys byl obrazony na to ze nagralesz 500mb a nastepne 400 ci sie nie mieszcza.
A co do nosnikow to wgraj sobie ostatni firmware ver. 1.0f i po klopocie a po zatym to chyba lepiej uzywac markowe cd ? to naprawde bardzo dobra maszynka ktora jest warta swej ceny !! PS ide zaraz kupic ecd&dvd creator 6 bo niestety ale nie znalazlem nigdzie w sieci ! trzeba wydac te 100$ ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 21.02.2003 o godz. 01:26 |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
![]() |
Re: Yamaha f1
Cytat:
na płytach muzycznych jak jest 60 minut muzyki to można wypalić całkiem ładny. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
witam
po mimo wszystko to u mnie chyba cos nie gra ona jest glosna i nie chce czytac wszystkiego czasem nawet tego co sama napisala. Firmware ma10F wiec to nie to , moze ten soft ,bo najpierw nagralem ten na dolaczonej plytce potem sciagnolem ze strony Yamachy uaktualnienie a na to wszystak wgralem najnowsza wersje ze strony Ahed U mnie nie pokazuje w edytorze wolnego obszaru ,musze sam ustawiiac ponadto uzywam zawsze plytek o pojemnosci 700mb wiec myslalem ze jak nagram 500mb to zostanie jeszcze miejsce na napisanie nazwy plyty. Ale dzieki wam za odpowiedz ,bo skoro nie ma tu zadnych potwierdzen to chyba napewno jest cos u mnie . pozdrawiam Ampel |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
Nagrywarkę tę mam niedługo, ale wszystkie płyty jakie na niej zrzucałem to zrzucała ona je na maksymalnej prędkości (stare nagrywane na 3 różnych nagrywarkach)oraz nagrane przez nią.
A zrzut cd-rw to relelacja średnia z około 70 minutowej (nagranej na innej nagrywarce) płyty 27x czyli super. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
mam jeszcze jeden objaw podczas nagrywania mniej wiecej przy koncu wlancza mi sie zawsze skanner oraz jakis imaging program z windowsa.
Moze to jakis konflikt z tym tatoo edytorem.Albo przeprowadzilem uaktualnienie firware jakos zle , bo wszyscy pisza ze trzeba wylaczyc DMA a ja zrobilem to na zywca ale polecialo do konca i mam 1.0f. Troche mnie ostatnio poniosla wiec przepraszam ale siedze z tym juz pare dni i ni w czort nie moge dojsc do ladu wiem ze ta nagrywarka nie moze takich cudow robic ale nie moge znalezc zadnej przyczyny |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
Chyba powinieneś zacząć od zrobienia porządku z Windowsem.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
![]()
Robilem test z plytka dolaczona z nagrywarka powiedzcie prosze czy to jest dobrze czy zle przyzekam ze to juz ostatni post w tej sprawie.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Test zrobiony na płycie dolaczonej do YAMAHY. BIOS 1.0f Win2k DMA ON ASPI 4.72. |
![]() |
![]() |
|
|