![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.11.2002
![]() |
YAMAHA F1-jakie złącze do nagrywania audio ????
Witam na forum.
Z jakim złączem kupić nagrywarkę Yamaha F1? Czy warto dołożyć do SCSI-wypalane będą przede wszystkim płyty audio. Zależy mi na wysokiej jakości dźwięku. Czy jest na forum 'spec' od nagrywarek i jednocześnie audiofil?? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Przepraszam ze odpowiem pytaniem ale dlaczego yamaha??
Bardzo duzo czytalem ostatnio o Plextorze prawdopodobnie audio w jego wykonaniu jest naj.bardzo mnie ten temat interesuje bo sam stoje przed dylematem kupna , koledzy z forum pisza o plextorze ty o yamasze ciekawe co wybierzesz -napisz twoje argumenty. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
mnie tez ten temat interesuje:-D Jednak
mimo dlugotrwalych obserwacji nie wychwycilem dlaczego dzwiek z plyty nagranej na plextorze jest niby lepszy od nagranego na innej spawarce. Nie mowie, ze tak nie jest, ale jednak nie ma argumentow za tym, ze Plextor, Yamaha lepiej nagrywaja od np liteona czy lg, czy teaca. Oczywiscie z mila checia poczytam takie argumenty ![]() I moze przekona mnie to do zmiany na "lepszy" sprzet 8)
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.11.2002
![]() |
Dzięki systemowi AAMQR w czasie nagrywania obszary pit i land są przedłużane do maksymalnych wartości zawartych w tzw. czerwonej księdze.Teoretycznie powinno przynieść to pożądane rezultaty-ale jak to wygląda to w praktyce...
![]() ![]() ![]() Wydaje się iż najbardziej obiektywną opinię wyrażą osoby które posiadają Yamahe F1.W dodatku będą miały odpowiedni sprzęt audio i oczywiście zapędy audiofilskie(dobry słuch). W listopadowym numerze Audio Video był test nagrywarki stacjonarnej Yamaha(4500zł) z takim systemem jak w F1 oraz z 40GB twardym dyskiem.Autor napisał iż system, który jest patentem Yamahy rzeczywiście działa-kopie są bardzo wysokiej jakości. ![]() Ciekawe jak to wygląda od strony użytkowników tej nagrywarki i oczywiście F1-ta najbardziej nas interesuje. |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|