![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.06.2003
![]() |
![]()
Witam!
Ostatnio wpadl mi w rece bootleg zespolu w calej jednej dlugiej empetrojce. Pocialem go programem Mp3DirectCut (znacie cos lepszego?) na pojedyncze kawalki. Zrobilem to tak ze kazdy nastepny track rozpoczyna sie od razu tzn. nie ma przed nim ani malutkiej sekuny ciszy co wlasnie jest chyba przyczyna mojego problemu. I wlasnie o ile na komputerze wycieta empertrojka dziala bardzo dobrze, to wypalona na audio po odtworzeniu traci jakby poczatkowe milisekundy dzwieku. Inna sprawa jest wtedy jesli jeden track (scisle powiazany z drugim) przechodzi do nastepnego - wtedy juz nie slychac utraty pierwszych dzwiekow utworu. Ufff ![]() ![]() Druga sprawa wiazaca sie z tym to plynne przechodzenie miedzy trackami. Zawsze przed rozpoczaciem (przejsciem do) nastepnego utworu nastepuje mala ale wyczuwalna cisza. Czytalem posty i widze ze polecacie do tego Feurio. Jest tam taka opcja "bez zadnej przerwy" or something... Czy to wystarczy? (zbyt wiele plytek poszlo nie chce sprawdzac znow na wlasnych ![]() Ps. Jesli taki temat juz byl - blagam nie bijcie. Po prostu nie wiem jak mam ten problem ujac w kilku slowach (co widac zreszta po ilosci zdan ![]() Ostatnio zmieniany przez dawidl : 29.11.2003 o godz. 16:42 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Ja stosuję przerwę o długości 150-200ms. Dłuższa niż 500ms wydaje mi się zbyteczna. Jeśli chodzi o nagrania np. koncertowe no to wiadomo :-)
|
![]() |
![]() |
#3 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Faktycznie uzyj Feurio i jego edytora z funkcją "podziel z połączeniem". Co prawda program ten fizycznie nie przycina mp3, ale wstawia w projekcie indeksy właściwe dla formatu CD-DA - w ten sposób dzielisz i tworzysz poszczególne tracki w Twoim projekcie audio. Metoda ta jest idealna, w szczególności kiedy mamy do czynienia z zapisem nagrania koncertowego lub innego z dźwiękowo połączonymi trackami zapisanym w długim pliku dźwiękowym. Na pewno nie wystąpią żadne nieprzyjemne zjawiska na granicy tracków.
|
![]() |
![]() |
#4 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Witam
zawsze można wypalić jedną scieżke audio i już problemy z podziałem an pojedyncze utworki odpada. sam kiedyś tak zrobiłem i płytka bardzo ładnie gra |
![]() |
![]() |
#5 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko jak ktoś będzie chciał przesłuchać utwór na 60 minutach to trzymaj se guzik...
|
![]() |
![]() |
#6 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.05.2003
![]() |
mam pytanie czy ten program dokonuje powtórnej rekompresji mp3?
a co do twojego problemu to wynika to z tego ze cd-da ma ramki 1/75 sek a mp3 ma chyba inne wiec z\stąd te milisekundowe straty bo 75 zawiera w sobie 1/3 co dość trudno wyrazić na przyklad w systemie dziesiętnym(milisekundy) bo 1/75=1/5*1/5*1/3 ale mogę sie mylić ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
Ten pierwszy rżnie jak nożyczki sam plik mp3, ten drugi tylko dekompresuje do RAW (WAV) i z tego poziomu edytuje. |
|
![]() |
![]() |
|
|