![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.03.2003
![]() |
![]()
sluchajcie nagranie plytki 700MB pelnej zjamuje mi az 5 min w 48x na plexwrite 48x24x48x> Co jest u mojego kupla który ma lidta ta sama plyta i plik idzie w 2min i 29 sek?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Predkosc zalezy rowniez od sprzetu. Wlaczyles UDMA? Jaki system zainstalowany?
Podaj wiecej szczegolow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Re: za dlugo w plexie
Cytat:
2. Jakim programem nagrywasz? 3. Jak zachowuje się bufor podczas nagrywania? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Panowie więc powiem tak. Windows XP, Athlon 1800+, 512 Mb DDR. Program to nero 5.5.9.13> Bufor zachowuje sie według mnie bardzo dziwnie. Non Toper skacze z 99% na 30% lub nawt 12% raz widziałem 5%. Dla mnie to dziwne. Na Lidtku bufor cały czas jest na 99%, prawie w ogóle sie nie rusza. UDMA jest właczone.
![]() |
#5 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Wylacz "PowerREC" w PlexTools lub w Nero.. i po sprawie. On nadzroruje jakosc zapisu i na slabych plytach ogranicza predkosc zapisu by nagralo sie dobrze. Albo urzyj dobrych plyt np Verbatim one ida na 48x na tym plexie... inne niezabardzo.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Właśnie nagrywałem na Verbatim 48x Multispeed. I tą sama plyte na lidtku. Ale zobacze z ta opdja. DziEki
![]() |
#8 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Jedyne plyty ktore poszly mi na 48x (z czasem nagrania ponizej 3 minut - z wlaczonym PowerREC) to wlasnie Verbatim Super Azo Crystal 48x. Inne zas szly (zawsze ustawione 48x w Nero) juz tak na 40x (dosc zadko), a glownie na 32 lub 24x. Z wylaczonym Power REC juz masz zasadniczo dowolnosc i z taka predkoscia jaka ustawisz z taka sie nagra, ale to juz masz kosztem jakosci zapisu. Tymbardziej ze indexy w tanich plytach klamia. To ze pisze 48x to tylko napis.. nijak nie ma sie do rzeczywistosci.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|