![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Zabezpieczanie
Mam pytanie troche moze trywialne, ale mimo wszystko prosze o odpowiedz - nagrywam na plyte filmy w formacie avi (chodzi o teledyski, zalozmy ze kazdy po ok. 40mb). Czy moglby mi ktos wytlumaczyc (tak dosyc prosto), jak zabezpieczyc te pliki przed przegrywaniem? Nie chodzi o jakies super-zabezpieczenie - o cos czego po prostu nie ominie dany program do wypalania plyt CD bez grzebania w konfiguracji.
Do nagrywania uzywam Nero. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Acha z gory mowie ze informacje podane na cdrinfo.pl nie podzialaly, przy nagrywaniu plyty cos sie kopie i tylko trace kase (nie nagrywaja sie jak trzeba).
Mam nagrywarke LG CED-8120B. |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
No dobrze ale jak juz wczesniej pisalem, chcialbym w jakis mozliwie nieskomplikowany sposob zabezpieczyc swoja plytke. Ja nie mowie ze to ma byc sposob jakis skomplikowany - po prostu chce utrudnic kopiowanie moich plikow avi przez byle kogo. Nie mowie o zabezpieczeniach przed "zorientowanymi", tylko o zabezp. przed zwyklymi userami!
|
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
to nos te plyty przy sobie na pewno nikt ci z nich nic nie skopiuje a poza tym polecam ci post z zeszlego roku jeden z kolegow z forum opisal tam niezwykle prosta metode zabezpieczania wszelkich plyt z gwarncja ze nikt nawet najwiekszy wyjadacz nie skopiuje ci takiej plyty a mianowicie:
krok 1: wypalasz plytke normalnie krok 2: bierzesz do reki gwozdz krok 3: starannie wydrapujesz na plycie swoje imie i nazwisko przypominam ze jest to opatentowany sposob wiec musisz zwrocic sie do autora o licencje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2002
![]() |
Tak to świetny sposób. Tyle tych piratów dzisiaj. Właśnie zabezpieczyłem w ten sposób wszystkie oryginalne płytki ,które mam.
|
![]() |
![]() |
|
|