![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Zabezpieczenie Key2 Audio
Właśnie dostałem kopię płytki Audio Piramida8. I chcę sobie zrobić kopię, a tu ClonyXXL pokazuje mi, że to takie cudo jak Key2Audio. Ok opcje tak jak napisał, odpaliłem Clona 4 i zaczał sczytywać. Trwało to jakieś 30sekund i ponoć juz gotowe (bez znaczenia czy znaznaczyłem opcję tylko pierwszą sesję). Nic też nie dał Clone 3.4.1.1, Nero, CDRwin i pozostałe. Audiocatalyst i pozostałe programy do zrzucania audio widzą 1 Track Audio i pozostałe 12 jako Data, wszytkie po 0.00MB, tylko ostatni 4.31MB.
Szukałem na forum odpowiedzi, ale nic nie działało z tego co przeczytałem. Jak toś wie jak zrobić kopię (o MP3 juz nie wspomne), to niech da znać, bo przecież jakoś idzie,przecież mam właśnie kopię. Dzięki za pomoc |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Zapomniałem dodać, że próbowałem to zgrywac przy pomocy CD-ROM LG52x, Samsung 52x i Nagrywarek Teac 24x, LG 32x i Samsung 24x.
|
![]() |
#4 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Polecam EAC. Są duże szanse, ze sobie z nia poradzi.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
to niestety nie wyglada mi na key2audio - raczej na jakis nowy badziew oparty na tym samym pomysle, ale jak widac niezle zmodyfikowany
clone4 i opcja zrzutu tylko pierwszej sesji rozwalaja standardowe key2audio [oczywiscie subkanaly] WinDAC powinien to zrzucic, tylko do zrzutu uzywac wylacznie nagrywarki!
![]() |
#6 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
idz do szukaj - wpisz Cana - i puszukaj posta - chyba jakies dwa tygodnie temu mielismy dyskusja jak to walnac.
Lub wyprobuj w/w progsy |
![]() |
![]() |
#7 |
`
![]() |
chyba ze na te kopie jakis majster zalozyl domowym sposobem lacznie Cactus i protecksys - no to przez wieze, a clonexxl tu glupiej i moze wyswielic key2audio
|
![]() |
![]() |
#8 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
1. czyta się w kompie ta płyta? - ale sprawdż nie tylko pod windą ale też pod dosem i unixopodobnymi
2.mozna pod windą pobawić się easy cd extrac. / u mnie pomogło/ or windac / obydwa są dobre/ a pod dosem np. DAC / starszy brat windac'a tylko że trza oryginał poprawić bo wywala się na prockach up 300MHz sławetny runtime error 200 ![]() ![]() EAC'a też można sprawdzić ale w moim przypadku zrzucał puste wav'y ;( i dlatego poszukałem innych pozdro ps daj znać czym i jak poszło
#9 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Faktycznie - dziwnie to wygląda jak na Key2
Masz linki o których pisze bgn (może potrzebny Ci jakiś DOS-owy ripper) http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=26402&P=1&SID =185259#ID25 http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=25364&SID=144 707 I napisz mi dokładnie jaka to płyta - może uda mi się wypożyczyć i pomęczyć ![]()
#10 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Przy nagrywaniy ClonemCD nie zaznaczaj "Zawsze zamykaj ostatnią sesję"
![]() |
#11 |
`
![]() |
te 30 sekunt wskazywaloby na domowy Sys Protektion lub Cactus Data zalozony na image plyty z cloneCD i wypalonej potem Clonem. I moze byc klopot z jej przegraniem. Probuj Widacem z nagrywarki zwalic to na wavy, a jak nie pojdzie no to z wiezy przez kabelek audio
|
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Dzięki bardzo za odpowiedzi.
Windac, Eac też widzą pierwszą ścieżkę jako audio, a reszta jako data, chyba trzeba będzie kabelek przez wieżę, ale ktoś to przecież nagrał na płytkę, a przecież nie ma zabezpieczeń nie do obejścia. Może jeszcze jakieś pomysły? |
![]() |
#13 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
spróbuj easy cd extr. miałem to samo,
ale aqrat eac jak się go zmusi to w moim wypadki z data przemianował kje na audio ale niestety zrzucił tylko że puste pozdro
#14 |
Gość
|
Więc tak: jest to płytka chyba rzeczywiście zabezpieczona przez jakiegoś Łośka. Nazywa się Piramida 8 i jest relacją z dyskoteki w Chorzowie.
Nic nie chce jej ruszyć. Pod Dos'em po używałem DAC i też widział 1 ścieżkę audio, a reszta data - tak jak wcześniej pisałem. Po odpaleniu pod Windą 98SE dos navigatora i tego DAC pojawiła się jedna ścieżka audio, ale jak chciałem ją kopsnąć, to mi wywalił błąd długości (chyba chodzi o to, że ma 0 minut). Jest może jakiś program do kopiowania płyt pod Dos'em. Jesli tak to jaki? Dzięki. |
![]() |
#15 |
Gość
|
Niestety Easy CD-DA Extractor też nie dał rady.
|
![]() |
|
|