Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.05.2002, 23:34   #1
Pio
Gość

Zabezpieczenie Key2 Audio

Właśnie dostałem kopię płytki Audio Piramida8. I chcę sobie zrobić kopię, a tu ClonyXXL pokazuje mi, że to takie cudo jak Key2Audio. Ok opcje tak jak napisał, odpaliłem Clona 4 i zaczał sczytywać. Trwało to jakieś 30sekund i ponoć juz gotowe (bez znaczenia czy znaznaczyłem opcję tylko pierwszą sesję). Nic też nie dał Clone 3.4.1.1, Nero, CDRwin i pozostałe. Audiocatalyst i pozostałe programy do zrzucania audio widzą 1 Track Audio i pozostałe 12 jako Data, wszytkie po 0.00MB, tylko ostatni 4.31MB.

Szukałem na forum odpowiedzi, ale nic nie działało z tego co przeczytałem. Jak toś wie jak zrobić kopię (o MP3 juz nie wspomne), to niech da znać, bo przecież jakoś idzie,przecież mam właśnie kopię.

Dzięki za pomoc

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.05.2002, 23:50   #2
Pio
Gość

Zapomniałem dodać, że próbowałem to zgrywac przy pomocy CD-ROM LG52x, Samsung 52x i Nagrywarek Teac 24x, LG 32x i Samsung 24x.

Stary 16.05.2002, 00:08   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Gdzies wczesniej w postach bylo ze WINDAC to sczytuje......mozesz tez wyprobowac inne rippery. A moze to jakies domowe zabezpieczonko, takie na gielde i clony glupieje.
Stary 16.05.2002, 00:27   #4
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Polecam EAC. Są duże szanse, ze sobie z nia poradzi.
Misiek4 jest offline  
Stary 16.05.2002, 06:03   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to niestety nie wyglada mi na key2audio - raczej na jakis nowy badziew oparty na tym samym pomysle, ale jak widac niezle zmodyfikowany
clone4 i opcja zrzutu tylko pierwszej sesji rozwalaja standardowe key2audio [oczywiscie subkanaly]

WinDAC powinien to zrzucic, tylko do zrzutu uzywac wylacznie nagrywarki!
Stary 16.05.2002, 08:33   #6
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
idz do szukaj - wpisz Cana - i puszukaj posta - chyba jakies dwa tygodnie temu mielismy dyskusja jak to walnac.
Lub wyprobuj w/w progsy
bgn jest offline  
Stary 16.05.2002, 08:36   #7
bgn
`

chyba ze na te kopie jakis majster zalozyl domowym sposobem lacznie Cactus i protecksys - no to przez wieze, a clonexxl tu glupiej i moze wyswielic key2audio
bgn jest offline  
Stary 16.05.2002, 09:22   #8
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. czyta się w kompie ta płyta? - ale sprawdż nie tylko pod windą ale też pod dosem i unixopodobnymi
2.mozna pod windą pobawić się easy cd extrac. / u mnie pomogło/ or windac / obydwa są dobre/ a pod dosem np. DAC / starszy brat windac'a tylko że trza oryginał poprawić bo wywala się na prockach up 300MHz sławetny runtime error 200 z modułu crt borlanda/ a jak linuxowate to np. nieoceniona paranoia / program a nie stan psychiczny /
EAC'a też można sprawdzić ale w moim przypadku zrzucał puste wav'y ;( i dlatego poszukałem innych
pozdro
ps daj znać czym i jak poszło
cana jest offline  
Stary 16.05.2002, 09:23   #9
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Faktycznie - dziwnie to wygląda jak na Key2
Masz linki o których pisze bgn (może potrzebny Ci jakiś DOS-owy ripper)

http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=26402&P=1&SID =185259#ID25
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=25364&SID=144 707

I napisz mi dokładnie jaka to płyta - może uda mi się wypożyczyć i pomęczyć
Stary 16.05.2002, 10:37   #10
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przy nagrywaniy ClonemCD nie zaznaczaj "Zawsze zamykaj ostatnią sesję"
Stary 16.05.2002, 12:02   #11
bgn
`

te 30 sekunt wskazywaloby na domowy Sys Protektion lub Cactus Data zalozony na image plyty z cloneCD i wypalonej potem Clonem. I moze byc klopot z jej przegraniem. Probuj Widacem z nagrywarki zwalic to na wavy, a jak nie pojdzie no to z wiezy przez kabelek audio
bgn jest offline  
Stary 16.05.2002, 15:19   #12
Pio
Gość

Dzięki bardzo za odpowiedzi.

Windac, Eac też widzą pierwszą ścieżkę jako audio, a reszta jako data, chyba trzeba będzie kabelek przez wieżę, ale ktoś to przecież nagrał na płytkę, a przecież nie ma zabezpieczeń nie do obejścia.

Może jeszcze jakieś pomysły?

Stary 16.05.2002, 15:25   #13
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
spróbuj easy cd extr. miałem to samo,
ale aqrat eac jak się go zmusi to w moim wypadki z data przemianował kje na audio ale niestety zrzucił tylko że puste
pozdro
cana jest offline  
Stary 17.05.2002, 00:14   #14
Pio
Gość

Więc tak: jest to płytka chyba rzeczywiście zabezpieczona przez jakiegoś Łośka. Nazywa się Piramida 8 i jest relacją z dyskoteki w Chorzowie.
Nic nie chce jej ruszyć. Pod Dos'em po używałem DAC i też widział 1 ścieżkę audio, a reszta data - tak jak wcześniej pisałem. Po odpaleniu pod Windą 98SE dos navigatora i tego DAC pojawiła się jedna ścieżka audio, ale jak chciałem ją kopsnąć, to mi wywalił błąd długości (chyba chodzi o to, że ma 0 minut).

Jest może jakiś program do kopiowania płyt pod Dos'em. Jesli tak to jaki?

Dzięki.

Stary 17.05.2002, 01:25   #15
Pio
Gość

Niestety Easy CD-DA Extractor też nie dał rady.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: