Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2002, 10:20   #1
Pablo_NFG
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.11.2002
Pablo_NFG w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG 8480B x48/16/48

Mam problem z nagrywarka LG 8480B... Plytki nagrywa ok, tylko ze nie moge nagrywac z wieksza predkoscia niz x32 Przed wlozeniem pustej plyty pokazuje mi sie ze moge nargac z predkoscia x48. Po wlozeniu plyty wyskakuje, ze na tej plycie max zapis to x32. Testowalem to na roznych nosnikach: Datex x40, Esperanza x40, Akoss x48 i TDK x48. We wszystkich przypadkach max predkosc to x32. Podobno chodzi o informacje zakodowane jakos przez nagrywarke - dane na temat roznych nosnikow... Nie mam pojecia co z tym zrobic lub jak to obejśsc, ewentualnie podmienic ta baze danych

Jezeli ktos z Was mial taki problem z ta nagrywarka, ewentualnie z inna niech odpisze... Bede bardzo wdzieczny

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2002, 14:11   #2
Konlin
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.03.2001
Konlin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam,
Czym palisz? Bo ja wczoraj kupilem ten sprzecik, oczywiscie od razu przystapilem do testow i tez sie zdziwilem - Nero caly czas pokazywal mi 24x jako max. Tyle ze plytki mialem 24x ) Tylko na jednej platinum 24x pokazywal ze moze nagrac 32x. Plytek 40 nie mam bo nie spodziewalem sie ze kupie taki sprzet i porobilem spore zapasy wolniejszych plytek. Dziwne jednak jest to, ze Clonik pokazal ze moze bez problemow palic 48x, nie nagrywalem nic jednak wiec nie wiem czy rzeczywiscie dalby rade. Jak sprawdze (i nie zapomne) to dam znac.
Pzdr
Konlin
Konlin jest offline  
Stary 13.11.2002, 18:53   #3
Pablo_NFG
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.11.2002
Pablo_NFG w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wypalam wszystko na Nero... Podobno wypalary LG maja bardzo czułe te czujniki nośników (czy jakoś tak, nie znam sie na tym ) Jak ktoś wie jak to ominąc albo podmienić na takie podrasowane Skoro na płytkkach jest napisane ze da sie wypalić x48 to chyba powinno... Pomóżcie Panowie
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: