Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.11.2003, 17:19   #1
maciusr
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.05.2003
maciusr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Zakup plytek - ktore Verbatimy

W zwiazku z tym ze moj LiteOn LTR-52246S jest strasznie grymasny jesli chodzi o jakosc nosnikow pytanko o to co wybrac ze strony http://www.arcomp.com.pl/

Do tej pory dwa rodzaje plytek wyprobowalem ktore nagrywaja sie bez problemu (tzn w moim wypadku chodzi o to zeby Nero Scandisk wyszedl caly na zielono czyli jak mysle o 0 ilosci bledow C2 - nagrywam z predkoscia 48x [tak wiem ze 16x jest opytmalna] )

Dysany 48x
[http://www.arcomp.com.pl/index.php?p...&details=3744]
i ostatni zakup czyli Plextory 48x multispeed
[nie widze ich w arcomp]
Nie widzialem miedzy nimi roznicy (oprocz ceny w sklepie 1,50zl i 2zl) ale K-Probe wykazal na Dysanach ca.2400 bledow C1 a na Plextorach ca.500 bledow C1[nagrywanie 48x, odczyt max]

Widziałem ostatnio na tym forum zachwyty nad Verbatimami Pastel i tu moje pytanko - czy to sa najlepsze z Verbatimow [najbardziej zblizone jakoscia do tych Plextorow]? Jesli nie to ktore? SuperAZO? CrystalAZO?

Pozdrawiam,
Macius
maciusr jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.11.2003, 17:56   #2
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Verbatim Pastel uchodza za bardzo dobre plyty, bo sa dobre (sztandarowy produkt Tayio Yuden w Polsce) i tanie (1.30 szt w cake). W slimie to jest cos ok. 1.80
pawelblu jest offline  
Stary 24.11.2003, 18:20   #3
Fine
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 22.12.2002
Fine zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Plextory 48x multispeed które u ciebie tak dobrze się nagrywają to dokładnie te same płytki co Verbatim Pastel 48x czyli od Tayo Yuden. A Verbatimy są około 30% tańsze w CakeBox niż Plextory.
Także kupuj tylko Verbatim Pastel w CakeBox lub Slim
http://www.arcomp.com.pl/index.php?p...2&details=4003
Fine jest offline  
Stary 24.11.2003, 18:23   #4
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja polecam zejsc z predkoscia... wiem ze przy hurtowym paleniu ciezko z tym- ale jesli palisz hurtowo to i tak ci nie zalezy..

verby pastel to dobra marka, tdk metalic (od riteka) i speedx - dobre plytki - choc moj naped tych ostatnich nie lubi...
Stary 24.11.2003, 18:54   #5
maciusr
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Fine
Plextory 48x multispeed które u ciebie tak dobrze się nagrywają to dokładnie te same płytki co Verbatim Pastel 48x czyli od Tayo Yuden.
Jesli to prawda to genialnie Zaraz zamawiam.. Bardzo dziekuje za ta informacje!

Pozdrawiam,
Macius
maciusr jest offline  
Stary 24.11.2003, 19:09   #6
maciusr
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
a ja polecam zejsc z predkoscia... wiem ze przy hurtowym paleniu ciezko z tym- ale jesli palisz hurtowo to i tak ci nie zalezy..
Pale hurtowo - czasem to prawda Raz na tydzien, dwa przychodzi taki dzien ze trzeba wydziergac nasciagane filmy i wtedy idzie 50 plytek pod rzad.. A wtedy to zdecydowanie robi roznice czy nagrywam z predkoscia 48x czy 16x (mimo iz mniej wiecej zdaje sobie sprawde z roznicy).. Mimo wszystko zalezy mi na odpowiedniej jakosci, tak zebym za 3 lata mogl sobie jeszcze nagrany film obejrzec.. dlatego wlasnie ten post i odpowiedni dobor nosnika.

Gdyby czlowiek nie mial rozgrzanej do czerwonosci Neostrady, a mial czas na regularne codzienne nagrywanie to moglbym zejsc z predkoscia.. jednak na razie nic na to nie wskazuje.

Jeszcze jedno pytanko: w zwiazku z tym ze nosze sie z zamiarem kupna nagrywarki DVD czy tam tez juz sa takie problemy z predkoscia nagrywania, jakoscia nosnikow itp? Bo naprawde marzy mi sie nagrywanie z maks. predkoscia nagrywarki na nosnikach ktore akurat kupilem bez wydziwiania, sprawdzania Scandiskiem i przeszukiwaniem forum

Pozdrawiam,
Macius

Pozdrawiam,
Macius
maciusr jest offline  
Stary 24.11.2003, 19:18   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dzial vcd/dvd polecam... ja dvdr nie mam bo nic prawie z netu nie sse...

a co do palenia - skoro nagrac tego nie masz czasu to kiedy ty to obejzysz? jesli taki jeden film to bite 2h?... moze faktycznie za 3 lata
Stary 25.11.2003, 17:19   #8
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z Verbatimek godne polecenia oprócz Pasteli są Blue Diamond produkcji Mitshubisi
Franc jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: