![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.05.2003
![]() |
Cytat:
W disc info jest Manufacturer : unknown Code : 97m10s00f Disc Type : HighSpeed CD-RW Usage : General Recording Layer : Phase Change Recording Speed : 4 X - 10 X Capacity : 79:59.74 703 MB Additional Capacity : n/a Overburn Capacity : not tested Płyta o której pisałem na początku Manufacturer : Prodisc Code : 97m32s10f Disc Type : HighSpeed CD-RW Usage : General Recording Layer : Phase Change Recording Speed : 4 X - 10 X Capacity : 79:59.74 703 MB Additional Capacity : n/a Overburn Capacity : not tested Mają one identyczną pojemność. Ale teraz najlepsze: Od mojego ostatniego wpisu na forum(chyba piątek) postanowiłem w ten sam piątek sformatować partycje z windowsem (xp pro) i zainstalować świerzego windowsa xp pro(robie to średnio raz na miesiąc). No i wyjechałem odpocząć nadziałkę. Teraz wróciłem z działki i płytka tdk 10x nagrała sie w nero z prędkocią 12x (700 MB w 7min)(włączyłem wyświetlanie prędkości chwilowej w nero w rejestrze).Dokonałem też pomiaru w neroCDspeed i wyszło średnio 12.03.W scandiscu ahead 100% zielonych pól. A jeszcze w piątek ne mogłem przekroczyć 10x Natomiast płytka o której pisze od samego początku nagrywa się nadal 10x Reasumując TDK HS-CDRW 4x,8x,10x-nagrywa się 12x Eproformance 4x-12x-nagrywa się 10x Ostatnio (do piątku) nagrywałem również płyty CD-R hawk za 1.29 zł. Ustawiełem 40x a płyta nagrywała się 32x. Mocno mnie to nie drażniło przecież to strata tylko kilku sekund. Spróbowałem ustawić 32x i plyta nagrała się 24x. Zjawisko to tłumaczyłem sobie wbudowanym w nagrywarke systemem kontroli jakości nośnika(za 1.29!!!) jednak system ten zazwyczaj powoduje gwałtowny spadek prędkości do ok.20x tymczeasem w tych przypadkach nagrywarka zachowuje się jaby miala z góry zadaną prędkość o jeden poziom niższą. |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|