![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
zapis x12 na nagrywarce x8
mam w domu swietnie spisujaca sie zabytkowa nagrywarke lg 8080B
![]() jej max predkosc nagrywania to 8x nie wiem jakim cudem program pokazal mi srednia predkosc nagrwania ponad 11x: mialem na dysku 2 obrazy ok 650MB kazdy nagrywalem je przy pomocy alcohola 120% 1.9.x (nie pamietam dokladnie) zdziwilem sie jak nagral cd w ok 6min pokazujac srednia predkosc 11,7 (jesli dobrze pamietam) myslalem ze to moze blad programu ale nagralem oba obrazy dwukrotnie (czyli lacznie 4 cd) i za kazdym razem czas i srednia predkosc byly podobne - okolo 6min i prawie 12x - nigdy wczesniej ani pozniej juz to mi sie nie zdarzylo, a teraz nie pamietam dokladnie co wtedy nagrywalem (na pewno to byla jakas gra ![]() ma ktos podobne doswiadczenia lub wyjasnienie tego ??
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na moim teacu (RIP ['] ) 8x za pomoca clonecd wyciagal 10x - nie ma sie czym podniecac, bywa
obrazy 650MB ale na dysku czy zawartosc? bo jak na dysku i byl to bin albo obraz zabezpieczony to zawartosc miala kolo 500MB - a to sie wlasnie kolo 6 minut nagrywa na 8x ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
nie jestem az takim laikiem i nie napisalem ze plik obrazu ma wielkosc 650MB tylko zawartosc, poza tym alcohol pokazywal srednia predkosc 11.7x
jakies niewielkie roznice - chwilowe predkosci rozne od 8x zdarzaja sie podczas nagrywania - ale srednia predkosc po zakonczeniu nagrywania o 50% wieksza to jest warte zastanowienia
|
|