Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Zawiodłem się na Akoss' ach (https://forum.cdrinfo.pl/f2/zawiodlem-sie-akoss-ach-15737/)

Santi 03.02.2003 14:07

U mnie wszystkie sie bardzo dobrze wypalaja tylko potem po kilku tygodniach nie wszystkie sie odczytuja :P

Pozdrawiam serdecznie

P.s moze powinnismy stworzyc ranking najtanszych plytek cd, kto wie moze komus uda sie kupic jakies po 10 gr :P

Santi

Plemnik 03.02.2003 13:47

A co powiesz na takie Wersory ktore kosztuja nawet i po 60gr i pieknie sie wypalaja? Albo Minty (bardzo pozytywne zaskoczenie!!)?

Santi 03.02.2003 12:09

U mnie acosy raczej chodza bez problemu czego nie moge powiedziec o plytkach MediaStore ktorych juz w zyciu nie kupie, nie dosc ze 48 nagrywam 24x to jeszcze na kazdej plycie zwlaniaja przy odczycie zazwyczaj miedzy 40% a 70%. Posiadam nagrywarke Teaca, u kumpla na Lg dzieje sie podobnie, masakra jedny slowem - mam przeslanie do ludu: jesli cos kosztuje 80 gr :P to nie mozna tego nazwac plytka cd, pamietajcie o tym :)

Pozdrawiam, Santi

SEBAW 25.01.2003 17:28

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
Mi tam jeszcze na szczęście nie podpadła żadna płytka 8) ;)
Jeżeli dbasz o nośniki8) i nagrywasz je z małą prędkością to można się nie dziwić. "Nie chwal dnia przed zachodem słońca"

Patrix 24.01.2003 22:58

Mi tam jeszcze na szczęście nie podpadła żadna płytka 8) ;)

Ozimek 24.01.2003 21:14

Cytat:

soMAX napisa***322;(a)
Ja miałem problem z AKOSS'ami 48x, ale tylko tymi co mają lekkie złote zabarwienie nadruku. Z tymi co mają srebrny (jak sama nazwa wskazuje na płytce - silver) kolor nadruku nie było problemów.
Dokladnie! Mialem taka sama sytuacje.... Te srebrne mialem w pudelkach slim po 1,5żł i z nimi jak najbardziej w porządku, natomiastkupując ze szpindla po 99gr. (te żółtawe) po prostu sie zawiodłe (jak pisalem juz wczesniej).

soMAX 24.01.2003 17:19

Ja miałem problem z AKOSS'ami 48x, ale tylko tymi co mają lekkie złote zabarwienie nadruku. Z tymi co mają srebrny (jak sama nazwa wskazuje na płytce - silver) kolor nadruku nie było problemów.

Plemnik 24.01.2003 13:57

Bo mialem (a wlasciwie mam tylko kontakty bardzo sie rozluznily) znajome w tym miasteczku ;-)

Ozimek 24.01.2003 03:25

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Ja tez polecam czarne Esperanzy. Do muzy swietne (naprawde 'na ucho' slychac roznice, przynajmniej na moim sprzecie choc nie da sie ukryc ze to subiektywne wrazenie). BTW wnioskujac z tego ze zakupow dokonywales w Opolu czyzbys pochodzil z Ozimka w okolicach tego miasta?? ;-)
...zgadza się - skąd wiesz???

Plemnik 23.01.2003 15:29

Ja tez polecam czarne Esperanzy. Do muzy swietne (naprawde 'na ucho' slychac roznice, przynajmniej na moim sprzecie choc nie da sie ukryc ze to subiektywne wrazenie). BTW wnioskujac z tego ze zakupow dokonywales w Opolu czyzbys pochodzil z Ozimka w okolicach tego miasta?? ;-)

Ozimek 23.01.2003 02:32

Cytat:

Blackie napisa***322;(a)
Ozimek ---> po ile kupowałeś Esperanze Black ?.Bo ja je dawno na giełdzie nie widziałem.
Kupiłem je w zwykłym sklepie, gdzie maja duzy wybór i bardzo konkurencyjne ceny. Jedna sztuka 1,2zł. Lokalizacja - Opole.

Blackie 23.01.2003 00:43

Ozimek ---> po ile kupowałeś Esperanze Black ?.Bo ja je dawno na giełdzie nie widziałem.

grzeniu 22.01.2003 21:41

Cytat:

Ozimek napisa***322;(a)
W jaki sposób mozna sprawdzic jaka firma wyprodukowala plyty danej marki. Moglby ktos podlinkowac ten progs. ?
Np cdridentifier, jest w plikach na cdrinfo. Tyle zeby nie bylo niedomowien te wszystkie progsy pokazuja kto byl producentem matrycy a nie konkretnego nosnika, ale ta informacja z reguly wystarcza i da sie w ten sposob jakos tam klasyfikowac plyty wg producentow. Wazne ze w praktyce sie sprawdza.

SEBAW 22.01.2003 20:56

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
... o dziwo CD-RW Akkosowe chodzą nadspodziewanie dobrze, od ponad pół roku katuję 3 sztuki i wszystkie nadal pieknie hulają.
Nie porównujcie płyt CD-RW do CD-R. Budowa tych nośników rożni się w dużym stopniu.

Ozimek 22.01.2003 20:08

W jaki sposób mozna sprawdzic jaka firma wyprodukowala plyty danej marki. Moglby ktos podlinkowac ten progs. ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:08.