![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
LiteOn vs LG kolejne starcie - zapis plyt cdrw
news z www.cdrinfo.pl
Cytat:
niech no podniosa glos ci ktorzy mieszali Litki z blotem bo przecierz gadka LG ze "w nowym biosie zostanie dodana obsluga bla bla bla" moze byc tylko zaslona dymna dla faktu ze te nagrywarki nieobsluguja tak szybkich cdrw (pic na wode, marketing) ^_^
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Czy ty człowieku nie masz co robić tylko zaczynać nową bitwe, na Offtopic'u dopiero co sie skończyła a ty zaczynasz następną. Jak tak nie lubisz LG to uciekaj do jakiegoś kraju gdzie sie wogóle nie sprzedaje LG tylko Lite-Ony albo jak tak tej firmy nie lubisz to se kup całą fabryke Lg i ja wysadź
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Nie wiem czy z tego powodu trzeba zakladac topic. |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
^_^
|
|
|
#5 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
luz chlopaki
latwo jest kogos sprowokowac - i trudno sie przed tym bronic wiec prosze o NIE prowokowanie co do testu - to ja czegos nie rozumiem, raz jest napisane ze LG nie umie tego nagrac a raz ze nagrywa w CLV czy CAV (nie pamietam) - to w koncu jak jest? to ze nagrywarka nie obsluguje plyt ktorych na rynku jest raptem 4 rodzaje (z tego co liczylem) nie jest wg mnie jakims strazsnym felerem a wada jest raczej skaza na prestizu a nie funkcjonalnosci napedu ciekawi mnie ile taka plytka kosztowala i czy w tym roku pojawi sie w polsce w sprzedazy (bo u nas nawet 24x pozadnych firm trudno dostac)a wojna liteon vs lg? fajna rzecz - ale ile mozna
|
|
|
#6 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... racja Sid, to tylko (i aż) skaza na prestiżu, nie ma o co wojować
|
|
#7 | |
|
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Cytat:
A płytka, UHS-RW to Mitsubishi Chem. - Test only, not for bundle, dawałem jej zdjęcia albo przy teście Premium albo przy teście MSI CR-52M, gdzieś tam są
|
|
|
#8 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
mam w dupie to co jest napisane w tym poście przez Pawla_K a w sumie zacytowane.
Może nie są to szczegóły, ale nie zagłębiam się nawet, żeby dokładnie to pojąć! Nie mam nawet takiego napędu który nagrywa RW 32X wali mnie to!8) Dla mnie RW to i tak "ostra jazda bez trzymanki" po drugie nie chce mi sie wierzyć, że firma może wypuścić nagrywarke indeksowaną że to tak nazwe na 52X32X52X i ta palarka może tylko w prędkości 32X symulować nagrywanie płyt RW. To po jaki ch..j pisali by 32X na napędzie? hmmm i coś tam, że nagrywa, ale w przestarzałym trybie.... no i co? Ale nagrywa ja pierdziele..., często to co stare jest doskonalsze i sprawdzone bardziej niż jakaś nowinka wypuszczona na rynek. ![]() Post był założny w celu dla mnie nijakim, wlaśnie tylko po to żeby komuś coś pokazać, zdenerować, udowodnić, że coś jest o niebo lepsze itp. a te wytłuszcenie tekstu to już wogóle. Wisi mi to i powiewa, może zaczniemy wyłapywać "w sieci" każde takie tekściki, które raz dopieprzą LG a raz Litkowi, a takie są na pewno 8)
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 07.10.2003 o godz. 18:14 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
#10 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Re: LiteOn vs LG kolejne starcie - zapis plyt cdrw
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Cytat:
Ale w ogóle wydaje mi się, że na razie nie ma o co kopii kruszyć. Na razie, jak ktoś zauważył, nadal trudno jest kupić jakiekolwiek płyty RW-US 24x, a kupić porządne płyty 24x jest bardzo trudno, więc przypuszczam, że zanim płyty US 32x staną się jako-tako dostępne, pojawią się nowe modele nagrywarek, a co najmniej nowe biosy do istniejących, które to biosy mogą zmienić wszystko. A swoją szosą to ciekawe, że LG zdecydowało się na tryb Z-CLV. Bo dotychczas, na etapie US 24x, LG było lepsze od Lite-On'a. LG stosuje przy prędkości 24x zapis P-CAV - zapis rozpoczyna się przy 20x, bardzo szybko osiąga 24x, i tę prędkość utrzymuje do końca. Lite-On natomiast pracuje w trybie CAV, rozpędzając się od 10x, a 24x osiąga dopiero pod koniec płyty - w efekcie zapisuje płytę o ponad minutę do półtorej dłużej niż LG. I co to przeszkadzało firmie LG? Musieli poprawić na gorsze?
pozdrowienia puch Ostatnio zmieniany przez puch : 08.10.2003 o godz. 19:17 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Od samego początku..
bardzo prowokacyjny post. A ja uważam że forum jest stworzone po to aby komuś doradzić czy ewentualnie podyskutować nad jakimś problemem a nie od razu z pazurami. Jedni wolą to drudzy tamto, ważne że użytkownik ze swojego sprzętu który posiada jest zadowolony. Co lepsze a co gorsze - od tego są testy a wybór należy do nas.
pozdrawiam.
![]() |
|
|