![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2003
![]() |
Zepsuta nagrywarka? Po czym poznać?
Wlasnie moze ktos mi podac w jaki sposob upewnic sie ze nagrywarka jest zepsuta? Mam starego TEACa W58E i nagrywarka ostatnio spalila mi 6 plyt pod rzad a teraz juz nie odczytuje nawet plyt tloczonych np. z gazet. Czy moze byc padnieta? A moze to inny problem?
Gdyby to faktycznie byla zepsuta to co lepiej kupic LiteOna 48x za 220zl czy LG 52x za 200zl? Komp: Athlon xp 2000 + 512MB ram + Radeon 8500 + 40GB IBM Ericsson + Win XP Pro + DX9. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Re: Zepsuta nagrywarka? Po czym poznać?
Cytat:
Co do nagrywary, to pewnym nigdy nie mozna byc bo nagrywarke naprawic sie da zawsze tylko czasem jest to nieoplacalne (np. wymiana bebechow). Zeby wiedziec czy cos jest w samej nagrywarce kopniete to sprawdz na innym kompie - jak tam tez nie dziala to zobacz czy jest jeszcze na gwarancji, jak nie mozesz sie bawic a nuz sie uda. Zmien BIOS jak nie pomoze, to ja rozkrec poczysc optyke mozesz sobie pozwolic nawet na podkrecenie lasera jako ostatnia deska ratunku. Pamietaj rob to tylko gdy gwarancja jest niewazna bo po takich zabiegach utracisz ja na 100%, jak wolisz sie jej wogole nie dotykac to pojdz do serwisu, tylko nie wiem czy nie bardziej oplaci cie sie wylozyc 200 na litka zupelnie nowego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kapitan R@vel
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Zepsuta nagrywarka? Po czym poznać?
Przeczysc laser w tym Tacu i bedzie czytal...
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.05.2003
![]() |
Dokladnie - czyszczenie zawsze pomaga, aczkolwiek na dluzsza mete zawodzi. Z kazdym czyszczeniem rysujesz soczewke
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|