Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.04.2002, 17:41   #1
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
RICOH MP7240 + TDK HSCDRW = Medium Speed Error !

Witam !

Wiem że temat Medium ... był poruszany już kilkakrotnie ale w starych postach jednoznacznej odpowiedzi na moje pyt nie uzyskałem.

Posiadam w/w spawarkę i gdy chcę wypalić w/w płytke z obojetnie jaką prędkością wyskakuje ten głupi blad !/ Just Speed on lub Off jest to samo /

Co ciekawe tą samą płytke pare godzin wcześniej nagrałem z max speed i wszystko OK biorę ją znowu full kasowanie chce nagrać i kurde wyskakuje ten denerwujący errorek.

Nagra jest Ok bo jak biorę CDRW Verbatim x4 to jet ok.

To znaczy że nośnik TDk jest już zużyty!?

Co ciekawe w starych postach mowa jest tylko o Ricohach !!

PZD_RW Laser !
Laser jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.04.2002, 18:39   #2
oldgringo
old Member

Data rejestracji: 31.01.2002
oldgringo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam Ricoh MP7200 (20.10.40.) i taki sam problem miałem ze wszystkimi płytkami HSCD-RW gdy ustawiłem całkowite kasowanie(straciłem 4 sztuki).Problem znikł ,gdy ustawiłem szybkie kasowanie.Nara.
A płytki są chyba do wyrzucenia ,jeśli się mylę to daj znać jak je uratować.
oldgringo jest offline  
Stary 11.04.2002, 18:47   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No tak, znowu ten ricoh..... ja rowniez go mam, ale combo i tez takie dyrdymaly mi sie pokazywaly przy esperanach (cdr). Z wlasnego doswiadczenia powiem ci, sprobuj kilka razy - u mnie w koncu zalapywal plytke. Ja juz w koncu uwierzylem ze ricohy po prostu nie lubia pewnych plyt, choc przez dlugi czas wmawialem sobie ze to nie logiczne. Zgadza sie, na wiekszosci innych jest oki. Chyba taki juz urok tych spawarek. Ja sie wkoncu wkurzylem i kupilem teaca i nim wypalilem to wszystko czym wczesniej gardzil ricoh. 8)

Twoje uprawnienia: