![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
RICOH MP7240 + TDK HSCDRW = Medium Speed Error !
Witam !
Wiem że temat Medium ... był poruszany już kilkakrotnie ale w starych postach jednoznacznej odpowiedzi na moje pyt nie uzyskałem. Posiadam w/w spawarkę i gdy chcę wypalić w/w płytke z obojetnie jaką prędkością wyskakuje ten głupi blad !/ Just Speed on lub Off jest to samo / Co ciekawe tą samą płytke pare godzin wcześniej nagrałem z max speed i wszystko OK biorę ją znowu full kasowanie chce nagrać i kurde wyskakuje ten denerwujący errorek. Nagra jest Ok bo jak biorę CDRW Verbatim x4 to jet ok. To znaczy że nośnik TDk jest już zużyty!? Co ciekawe w starych postach mowa jest tylko o Ricohach !! PZD_RW Laser ! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
old Member
Data rejestracji: 31.01.2002
![]() |
Ja mam Ricoh MP7200 (20.10.40.) i taki sam problem miałem ze wszystkimi płytkami HSCD-RW gdy ustawiłem całkowite kasowanie(straciłem 4 sztuki).Problem znikł ,gdy ustawiłem szybkie kasowanie.Nara.
A płytki są chyba do wyrzucenia ,jeśli się mylę to daj znać jak je uratować. |
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No tak, znowu ten ricoh..... ja rowniez go mam, ale combo i tez takie dyrdymaly mi sie pokazywaly przy esperanach (cdr). Z wlasnego doswiadczenia powiem ci, sprobuj kilka razy - u mnie w koncu zalapywal plytke. Ja juz w koncu uwierzylem ze ricohy po prostu nie lubia pewnych plyt, choc przez dlugi czas wmawialem sobie ze to nie logiczne. Zgadza sie, na wiekszosci innych jest oki. Chyba taki juz urok tych spawarek. Ja sie wkoncu wkurzylem i kupilem teaca i nim wypalilem to wszystko czym wczesniej gardzil ricoh. 8)
|
![]() |
![]() |
|
|