![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2002
![]() |
Zerowe przerwy na ścieżce
Witajcie. Mam pytanie do Was. Przegrałem sobie płytę z taśmy na komputer w format wav i chcę sobie ją wypalić. Niestety kilka utworów nachodzi na siebie i mam kłopot ze złożeniem ich na płycie żeby przechodziły płynnie. W Nero po rozklikaniu poszczególnych plików zmieniłem tam gdzie była taka potrzeba przerwę na 0 sekund. Jak już miał wypalać to program informował mnie, że pierwszy utwór musi mieć przerwę od 2 do 3 sek . Tak na próbę dokładałem coś na początek i niby to łyknął ale i tak na płycie była przerwa. Wstawiałem też indeksy tam gdzie powinno być zasygnalizowane rozpoczęcie następnego utworu ale nic na wyświetlaczu odtwarzacza się nie zmieniło. Co radzicie mi z tym zrobić?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
old Member
Data rejestracji: 31.01.2002
![]() |
Neron nie nagra ci płynnych przejść ,zawsze będzie coś słychać mimo tego ,że nie nagrał przerw.Najlepiej będzie jeśli najpierw połączysz dane utwory wykorzystując do tego np.:GoldWave lub jakiś inny program do edycji dźwięku.Może EasyCD Creator to potrafi.I taki połączony plik nagraj Nero.
http://www.goldwave.com/ |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
pierwszy utwor musi miec przerwe 2 sekundowa a pozostale nie jesli chcesz nagrac plik audio jako jednosc polcam soundforge lub cooledit i tam polacz pliki w jedna calosc i wypal na cd a jesli chcesz wypalic pojedyncze pliki ktore bede na siebie nachodzily lub nie beda mialy przerwy miedzy soba to sprobuj nero lub feurio. Ja osobiscie proponuje wykorzystac w nero opcje crossfade i jesli wszystko dobrze polaczysz efekt bedzie piorunujacy - ale wymaga to duzo zabawy - mnie starczylo sil na dwie plytki z crossfade ale nie zaluje na prawde nie
![]()
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki Wam. A tak propos. Nie zna ktoś numeru seryjnego do feuiro 1.65? To pytanie napisane jest malutkimi literkami.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
poszło
![]() a aby przejście było płynne to trza zapodać w neronku fade in i fade out, ale z umiarem i powinno pomóc pozdro
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Bardzo, bardzo dziękuję za ;-) poradę.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
nie ma problemu dla zyczliwych jestesmy bardzo mili
![]()
#8 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
nio i tak moze byc powiedzmy ze nie zauwazylem
![]() tylko sie nie rozzuchwalcie ![]() a co do tych przerw to tak jak cana radzil (coz wyprzedzil mnie z tym ![]() wada : ok 800 MB na dysku i cierpliwosc ![]()
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki Wam.
|
![]() |
![]() |
#10 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
[quote]majonez (10-04-2002 21:18):
nio i tak moze byc powiedzmy ze nie zauwazylem ![]() tylko sie nie rozzuchwalcie ![]() ******************** a co to - zapytac juz user tez nie moze - przeciez nikt mu numeru nie podal. Zaczynam tu bywac rzadko - i jak wchodze to chowam sie pod biurka i wstrzymuje oddech ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
a z przerwami - sprobuj do zrobic w Feurio parametry wypalania i pierwsza opcja ( nie wstawiaj przerw itd)
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
[quote]bgn (11-04-2002 13:25):
Cytat:
![]() nadal jest tak jak było tylko że czego oczy niew widzą tego sercu nie żal ![]() pozdro
![]() |
#13 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
![]() az taki straszny nie jestem no chyba ze ktos w temacie posta wali czy ma ktos serial szkoda ze zagladasz tu rzadko - zawsze wiele wnosiles swoimi wypowiedziami i czesto pomagales rozwiazac problem gdy juz inni polegli ![]() mimo wszystko trym sie cieplo
![]() |
![]() |
|
|