![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2005
![]() |
Zewnętrzna nagrywarka USB2.0 nie instaluje się pod USB1.1...
Witam serdecznie.
Przeszukałem forum i mimo znalezienia podobnych watków nie znalazłem odpowiedzi. Mam zewnętrzną nagrywarkę LiteOn-a SOHW1653SX (USB2.0), która nie chce się zainstalować na komputerze wyposazonym w USB pierwszej generacji (WinXP). Łączy się z serwerem MS aby ściągnąć sterowniki. Instaluje się tylko "Uniwersalny kontroler hosta USB Intel 82801AA". "Mass Storage Device" się nie instaluje i wyrzuca info, że nie da się go zainstalować. Komputer to Dell OptiPlex GX110 :-( Niektórzy twierdzą, że tak ma być inni, że USB jest kompatybilne wstecz?!? Sebastian |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Na USB 1.1 nie nagrasz zadnej plyty jest za wolne za kazdym razem bedziesz mial spalona plyte, do nagrywarek zew. wymagane jest USB 2.0, kup sobie kontroler USB 2.0 na PCI lub nowa plyte glowna
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie.
Dzięki za info. To, że jest za wolne do DVD lub dużych predkości to wiem. Jednak CD-R z małą prędkością da się nagrywać. Kiedyś używałem nagrywarki CD-R 4x, na USB pierwszej generacji. To sprzet służbowy i nie mam za bardzo możliwości zakupowych. Dlatego chcę się dowiedzieć czy jest kompatybilnośc i czy w ogóle ten sprzet powinien się zainstalować? Sebastian |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Kontrolnie sprawdź czy XP ma co najmniej SP1.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Zazwyczaj USB jest kompatybilne w dół - ale wiem, że przy WinXP różne rzeczy się zdarzają, więc tu może tkwić problem. A masz może możliwość podłączenia pod ten komputer na próbę jakiegoś innego sprzętu pracującego z USB 2.0 - np. drukarka, aparat cyfrowy itd ? ro29 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
WIndows jest z jakimś aktualnym SP. To na pewno. Niestety nie mam innego sprzetu USB2.0 Pozostaje chyba zachęcić firmę do zakupu karty USB2.0
W kazdym razie dzięki za odzew. |
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainstalowac, to on sie musi! Cudow nie ma.
Windows tylko poda info, ze sprzet moze pracowac szybciej. Teraz: LiteOn zewnetrzny? Czy moze w obudowie USB?FW? Jezeli to sprzet bedzie widoczny jako wlasnie kieszen, a dopiero program do nagrywania bedzie widzial nagrywarke, jej nazwe. A poniewaz jest to L-O, to sprawdz na innym kompie, jakimkolwiek, moze byc zrypana nagrywarka, albo nie chce wspolpracowac jako zewn, u L-O to normalka - niestety.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
|
|