![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Liteon 32/12/40S i nagrywanie na 4x
4x - 581MB - 19minut (aprox), wydawało mi się iż nagrywarki nowej generacji nie mogą zapisywać z prędkościami <8x, czy się mylę ? Pomijam oczywiście płyty RW 4x.
-- Edit1 -- HA ! nagrałem wszystko pięknie, płytka to esperanza 32x, uruchamiam nero CDspeed i widze cos takiego :
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Nie wiem, jak Ci się to udało nagrać, ale min. speed to rzeczywiście 8x. Im wolniej, tym mniejsza moc lasera jest wymagana, a w tym przypadku wydaje mi się, że nagrywało się z mocą 8x. Co do RW 4x - tam jest potrzebna większa moc zapisu. Ale to są tylko moje poglądy i mogę się mylić.
#3 |
Były user
![]() |
Sam jestem bardzo zdziwiony, jestem PEWIEN że minimalna prędkość nagrywania to 8x (tak w przypadq nowych liteonow jak i lg) a tu taki zamach na moje aksjomaty
![]() Dla pewności wypaliłem jesze kilkanaście płytek, wszystkie uszkodzone, ale nagrywały się na 4x.... dziwne
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Nawiązując do mojego poprzedniego postu: zbyt wysoka moc lasera przy tak niskiej prędkości zapisu prawdopodobnie spowodowała te błędy odczytu. BTW zastanawiam się, dlaczego w CloneCD dali do wyboru wszystkie możliwe prędkości, nawet 1x? Takie nagrywarki już dawno zakończyły swoją działalność, a nawet mój LG-CED8120B (12/8/32) nie ma ochoty zapisywać poniżej 4x.
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Mam Liteon 24103S i ze standardowym biosem XB03 też nero nie udostepnial predkosci x4. po wgraniu XB04 i nowego Nero - mam prędkośc x4.!!!
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Panowie ja Was przebijam ! Ostatnio mój RICOH wypalił mi płytkę z prędkościa 0x tak 0x normalnie szok ! Było sobie tak prędkość zapisu 0x. A na koniec : Zapis z prędkością 0x zakończony powodzeniem Myślałem że płytka do kosza ale wypaliła sie spox i wszystko OK !! |
![]() |
![]() |
#7 |
Były user
![]() |
dobra, dobra, prędkość 0, zero, czyli ile czasu nagrywała ?
#8 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
No wiec mam LiteOna LTR-32123S(32x12x40).
Firmware XS0R(dostepny w standardzie) i umozliwia on palenie x4. Zarowno w nero jak i w clonie. |
![]() |
![]() |
#9 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Były user
![]() |
rotfl
#11 | ||
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Tak też myślałem że nie uwierzycie ale to prawda ustawiona była predkość nagrywania 10x / nagrywana była płytka CDRW Verbatim Hi Speed 650MB / wypalane było ok 500MB i trwało to ok 6minut. Poprostu Nero zgłupiał ... |
||
![]() |
![]() |
#12 |
Były user
![]() |
Laser, ja nie chcę nic mówić... ale 10x to normalna prędkość nagrywania płyt HSR-W, jest jeszcze 12x i 4x (w przypadku tych najstarszych R-W), nero dziła ok.
![]()
|
|