![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
****liwy LTR32123S
Witam!
Mój Lite on LTR32123S coś kaprysi. Zwalił mi 3 płyty - podczas nagrywania w pewnym momencie (za każdym razem innym) pojawia się WRITE ERROR i przestaje nagrywać. Zdarza się jak narazie tylko na płytkach TRAXDATA CDR74 12x nagrywanych z 12x. Mam jeszcze drugą nagrywarkę: LITE ON LTR24102B i ta chodzi jak ślimak po lodzie (obie na tej samej taśmie) - pali na tych samych płytach TRAXDATA bezproblemowo. Właściwie ten LTR32123S jest nowy (jakoś nie używałem) wypalił 37 płyt. A z kolei LTR24102B ma za sobą 479 płyt. Do LTR32123S załadowałem nowy firmware i nic nie pomogło. Chociaż z drugiej strony udało mi się wczoraj nagrać 3 płytki TRAXDATA bezbłędnie. Na próbe nagrałem jeszcze z 32x dwie esperany i pare razy nagrałem CDRW i było bezproblemowo. Ale potem mi znowu skaszanił TRAXDATE. Ma jakieś humory i nie wiem co z tym robić. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.03.2003
![]() |
Po pierwsze wgraj nowe ASPI to rozwiazuje wiele problemów. Jak nic nie da to zmin plyty. Moze masz jakas zla partie.
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Zmień kolejność napędów na taśmie ...
Spróbuj na innych sterach do IDE ... Oczywiście DMA włączone do kanałów ... ![]() ................ ![]()
![]() |
#4 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
A mi sie wydaje ze to przez nagrywanie takich plyt jak TRAXDATA CDR74 12x z predkoscia . . . 12x ktore realnie nie do konca sa przystosowane do tej predkosci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Traxdata 12x
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
To topic z LiteOnami wiec to tu dorzuce:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa LG przeskoczył LiteOna w sondzie :o (tej na stronie glownej) Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Chociaż moze i rzeczywiscie tak jest, ze te plyty sie zestarzaly czy cos i LTR32123S ich nie trawi. Ostatnio zmieniany przez cemi83 : 28.04.2003 o godz. 21:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Na razie zmieniłbym płyty. Z Traxdata miałem same niemiłe doświadczenia. ASPI i zmiana kanałów nic tu raczej nie wniosą skoro wczesnie wszystko działało OK, a nie piszesz nic o zmienie konfiguracji czy zmianie systemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Masz racje... Odciążę na razie mojego LTR24102B i poużywam LTR32123S - zobacze jak bedzie sie sprawowal. Jak mi jakies inne plyty skaszani to sie bede martwił
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |