![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
Overburning i CD-RW
Help! Mam mały problem. Miałem do nagrania 708 MB na płytkę CD-RW 700 i nagrywałem ją x12. Problem polega na tym, że za każdym razem był błąd podczas końcowej fazy nagrywania. Próbowałem dwóch rodzajów płyt CD-RW. Jedną z tych płyt przetestowałem Nero CD Speed i wyszło, ze na maksa można upchnąć 713 MB. Gdy nagrałem te 708 MB na zwykłą płytkę CD-R i to x48 nie miałem zadnego problemu. Czy płytki CD-RW mniej się nadają do overburningu? Używałem Nero 5.5.9.9 a nagrywarkę mam LG 48x24x48x (która mimo różnych opinii od ponad roku sprawuje się dobrze.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. pomimo bledu na koncu nagrywanaia (o obrebie leadout) powinna plyta dzialac
2. na rw overburn, jesli wogule juz jest mozliwy, to duzo mniejszy niz na cdr (robilem overburn na verbach high speed i dzialaly ![]() 3. od wyniku cdspeeda trzeba odjac pare mega na zaczecie chociaz leaduot 4. zawsze nagrywaj plyte na polowe jej przedzialu predkosci, jesli paliles cdrw 4-12x to sprobuj nagrac ja 8x, jesli to byla 16-24x to raczej 16x albo 20x (jesli masz aka predkosc) |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
No właśnie tak mi się wydawało, bo później próbowałem dojść do tego dlaczego tak się dzieje i katowałem tę płytkę do upadłego :-) i wyszło na to ze z overburningiem dało się nagrać jakieś 500 kb więcej niż bez overburningu i myślałem, że poprostu coś jest nie tak. Dzięki za pomoc!
|
![]() |
![]() |
|
|