![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
zloty sposob na autorun w windzieXP
zloty sposob na autorun w windzieXP - szukam takiego i niemoge znalezc
czy zna ktos sposob na wylaczenie autoruna w windzie XP ![]() przegrzebalem wszelkie znane mi uslugi, rejestr, pliki ini itp. poza tym ze w properitis cdromow wywalilem wszystkie mozliwe opcje autoodtwazania ( zostalo puste miejsce ) ale jakims cudem nadal po wsadzeniu plytki do czytnika otwiera mi okno explorera albo jesli plytka ma jakis autorun to uruchamia jakis program istna tragedia
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a ja tam w xp autoruna wyłączyłe za pomocą / jak dobrze pamiętam atomicXP albo tweakUI / nie wiem którym bo użyłem obydwu podczas instalacko a po drugir to było tak dawno/ bo leniwy jestem a to bydlątko zrobiło w 1.5 minuty to co mnie by zajeło naście/ i jak włożę płytkę to jest i czeka aż się tym cudem w cdromie zainteresuję a nie nachalnie przypomina o swej obecności jak kac w niedzielny poranek
![]() także polecam ten duecik programików bo ten pierwszy na dodatek wrzuca jeszcze tak z marszu aspi pozdro
#3 |
Bywalec
![]() |
no ciekawe i niezle ( zastosuje u klienta ) ale jakos najczesciej niewierze takim programikom typu tweakUI - jesli mam stosowac u siebie - niewiem skad u mnie takie przekonanie ale pozatym to nierozwiazuje mi problemu w 100% lepiej byloby wiedziec gdzie lezy przyczyna takiej sytuacji jak autorun w xp i miec mozliwosc recznie wylaczyc to co sie chce a nie przy okazji tego pozmieniac strukture systemu moze ten programik ktory zastosowal przedmowca zostawil jakiegos loga ze swoich operacji ? jesli tak to moze opublikowac fragment lub calosc
#4 |
Łaskobójca
![]() |
jak pamiętam to chyba ?nie robi logów ale to taki mały kombajn / od usuwania szpiegów, messengera przez istalację alternatywnego playerka cd, instalacje mediaplayeera 6.4 i tym podobne / czyli w sumie optymalizację systemu którą i tak można a nawet trzeba jeszcze manualnie podrasować o wyłączenie niepotrzebnych usług i tym podobne drobne sprawy
![]() aha i polecam Bootvis'a też sie po zakończonej już insyalacji sytemiku to się bydlątko szybciej odpalać będzie pozdro
#5 |
Gość
|
Turn off autoplay for CDs
Views: 27591 | Print Tweak | 9/6/2001 1. Go to Start->Run->gpedit.msc 2. Computer Config -> Administrative Template -> System 3. Double clik Turn off Autoplay 4. Enable it. Sorry ściągnąłem to dwa dni temu i nie chciało mi się tłumaczyć. Pozdro - mAc |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
dzieki mAc za wsparcie techniczne
![]() grzebalem tam wczesniej ale jakos umknelo mi to cana - takze dzieki ale ja do leniwych nienaleze i jesli niewiem dokladnie co jaki program i jak wykonuje to staram sie go nie uzywac wole jak wszystko idzie po mojej mysli a nie po mysli kogos kto to napisal, kiedys trafilem na pare genialnych programow ktore oprucz tego co mialy robic robily cos dodatkowego i to niezawsze dobrego pozdrawiam
#7 |
Łaskobójca
![]() |
spoko
![]() ale atomic aqrat jest ok i jakoś mu ufam / ale i tak manualnie końcówek konfiguracji sysa wykonuje/ ale ja to mówią jak stryjenka uważa ![]() pozdro
#8 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
www.microsoft.com
w searchu wpisz TweakUI pobierz i zainstaluj (instaluje się "prawy klawisz na pliku *.inf i zainstaluj) Potem program pojawia się jako cpl w panelu sterowania. Jest tam opcja wyłaczania autorun. Jeżeli dobrze pamiętam to da się to też inaczej wyłączyć.... poszukaj jeszcze.....w w opcjach |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
skozystalem z opcji jaka zaproponowal mAk to jest najpewniejsze ale pewnie pozostale tez przetestuje na kompach klientow
![]() we wlasnym to wole jednak recznie samemu ustawiac pozdrawiam
|
|