![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2005
![]() |
Znikające ASPI
Mam taki problem,a mianowicie po "zrobieniu" KillASPI-restart,a potem wgraniu sterowników ASPIv4.72a2 i sprawdzeniu że są faktycznie wgrane (nie jest po wgraniu sterów restartowany system) EAC oraz ClonyXXL korzysta z nich.Po restarcie systemu mimo,że ASPICHK wykrywa sterowniki i Esplorator Windowsa także-ww programy nie uruchamiają się spod sterowników ASPI.Acha,i muszę jeszcze nadmienić,że ASPI w tych programach działa jeśli wgrywa się z pod komendy uruchom=> C: \aspi\INSTALL.BAT XP32 Inaczej nie ma mowy o jakimkolwiek działaniu tychże programów.Żaden cały pakiet 4.72a2 (Wiem,wiem pozostałe dwa pliki są starsze i zbędne pod XP) I co mam z tym fantem począć??
"Grzebanie" w rejestrach wg. artykułu CDRinfo.pl-ASPI-krótki przewodnik nie wniosło żadnej poprawy. Ostatnio zmieniany przez Slawomir Jerzy : 28.01.2006 o godz. 21:54 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Zainstaluj wersje 4.60 nie powinno być problemów odinstaluj stare i zainstaluj te :
http://radified.com/ASPI/forceaspi.htm jeżeli masz system np 2000 lub Xp zainstaluj jeszcze FixASPI.reg
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
4.72.a2 ?, na stronie ADAPTEC są tylko 4.71.2.
wywal tamte używając pakiet ForceASPI i zainstaluj jakieś "normalne", najlepiej z pakietu ForceASPI.
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2005
![]() |
Cytat:
![]() forum CDrInfo ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2006
![]() |
Mam ten sam problem i też nie moge dać sobie rady prawdopodobnie trafna jest wersja ze sterownikami nVidi.
|
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a u mnie wszystko smiga na sterach nvidii nr 5.10
|
![]() |
![]() |