Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.01.2003, 15:52   #1
bieniu
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.01.2003
bieniu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
znów problem z nagrywaniem na 800.

przejrzałem połowę forum i znalazłem tylko info, że należy włączyć overburning ( to już zrobiłem dawno ) i wyłączyć jakiegoś kreatora ( nie bardzo wiem, o jakiego kreatora chodzi - o tego, co pokazuje się zaraz po wejściu do nero ? ).

wszystko to zachowuje się tak, jakbym próbował nagrać dane na cd 700MB. próbowałem na dwóch różnych nagrywarkach - liteon ( http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2037120106 ) i cyclonie tdk'a 32x, ale efekt jest ten sam.

prędkość, którą nagrywałem cd to 4x - i nawet to nie pomogło.

płytki, których używam to platinum 800MB/90min.

ma ktoś jakiś pomysł jak/czemu ?

z góry dzięki za odpowiedź. pozdrawiam.
bieniu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.01.2003, 16:08   #2
chester
P.I.M.P.

Data rejestracji: 14.05.2002
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
prawdopodobnie wystarczy wlaczyc przy nagrywaniu system DAO a takze wydluzyc maks. dlugosc plyty na np. 91min.
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline  
Stary 14.01.2003, 16:55   #3
bieniu
Nowy na forum

Cytat:
chester napisa***322;(a)
prawdopodobnie wystarczy wlaczyc przy nagrywaniu system DAO a takze wydluzyc maks. dlugosc plyty na np. 91min.
oczywiście DAO mam włączone ( to wiadome przy overburningu ) .. a w samym overburningu ustawiłem na 99 minut ...

co dalej :\ ?
bieniu jest offline  
Stary 14.01.2003, 17:33   #4
silverdrake
Bywalec

Data rejestracji: 06.01.2003
silverdrake w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sprawdż czy masz zaznaczone "nagrywanie w locie" jeśli nie to zaznacz
jak nie pomoże to nie wiem czym to może być spowodowane moja nagywarka wypala 800 bez problemów
Stary 14.01.2003, 17:50   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No wlasnie ten kreator, inaczej wizard, to jest to cos co pojawia sie zaraz po wlaczeniu nero. Wylacz go od razu, jeszcze przed wyborem kompilacji bo on nic nie daje a tylko miesza. I naucz sie korzystac z nero bez kreatora, wszystko mozna robic bezposrednio w oknie nero. Poza tym tryb DAO i zamknij plyte, proste.
Stary 14.01.2003, 18:11   #6
bieniu
Nowy na forum

dao włączone - jak pisałem wyżej, tryb w locie także. z kreatora nigdy nie korzystałem - od razu go zamykałem ...

teraz już nie wiem, w czym problem :\ ...
bieniu jest offline  
Stary 14.01.2003, 18:15   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
KREATOR!

kreator, na 99% wina kreatora. Musisz go wylaczyc, tylko pamietaj wylaczyc, a nie zamknac. To nie to samo, o czym kiedys sam sie przekonalem. I taka ogolna odpowiedz. Jesli ktokolwiek ma problemy z nagraniem plyty ponad 700 minut i wydaje mu sie, ze zrobil juz wszystko to... niech wylaczy kreatora.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 14.01.2003, 19:39   #8
bieniu
Nowy na forum

no okej, ale gdzie wyłączyć tego kreatora ?

z góry dzięki za odpowiedź ...
bieniu jest offline  
Stary 14.01.2003, 19:51   #9
silverdrake
Bywalec

Data rejestracji: 06.01.2003
silverdrake w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jeśli chcesz wyłączyć kreator a otwóż nero kliknij Pomoc i odznacz kreatora
Stary 15.01.2003, 11:53   #10
bieniu
Nowy na forum

kreator wyłączony, overburning + dao włączone, nagrywanie w locie włączone, ale nadal to samo - wszystko zachowuje się tak, jakby to była płytka 700MB ( poszło ich już z 10 do kosza ) ... i nie działa, zarówno na jednej, jak i na drugiej nagrywarce. aha, dodam jeszcze, że mam najnowszą wersję nero - na starych też nie działało.

czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

pozdrawiam.
bieniu jest offline  
Stary 15.01.2003, 12:03   #11
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nero ZAWSZE bedzie widzial 800 i 870 jako 700mb! taka jego uroda...
ustawiasz 780mb do nagranai na 800 i on ci to nagra (robilem tak na swojej staraenkiej tdk12x - 11 plty nie moze sie mylic...)
Stary 15.01.2003, 12:53   #12
bieniu
Nowy na forum

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nero ZAWSZE bedzie widzial 800 i 870 jako 700mb! taka jego uroda...
ustawiasz 780mb do nagranai na 800 i on ci to nagra (robilem tak na swojej staraenkiej tdk12x - 11 plty nie moze sie mylic...)
no tak, źle napisałem ... nie chodzi o to, że nero widzi płytkę jako 700MB, tylko przy nagrywaniu tych 700MB nie może przekroczyć - tyle samo mogę nagrać na cd 700MB ( z overburningiem oczywiście ), co na cd 800MB ( tutaj wchodzi 720MB i więcej nie chce, czyli zachowuje się dokładnie tak, jak cd 700MB ).

jeszcze rozpatrywałem taką możliwość, że płyty platinum, które sprzedałem to 700, tylko - przez jakiś przypadek - podpisane jako 800MB. kupiłem więc dwie następne paczki i po raz kolejny się zawiodłem ...

moje obydwie nagrywarki obsługują nagrywanie/oczyt płyt 800/870MB, więc już nic nie rozumiem :\ ...
bieniu jest offline  
Stary 15.01.2003, 18:07   #13
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Coz, twoje nagrywarki z pewnoscia obsluguja takie plyty, po tym co piszesz pozostaje juz tylko przyjrzec sie tym plytkom. Czy robiles test plytom na overburning w np nero cd speed? A te ktore dokupiles to nie takie same platinum jak te wczesniej? Moze kup 1-2szt dla proby innej firmy bo mi to wyglada ze jednak te plytki nie maja pojemnosci jak napisana. Ja tu juz nie widze innej mozliwosci, ale diabli tam wiedza... Chm, moze sprobuj te swoje plytki wypalic u kumpla i wtedy bedzie wiecej wiadomo?
Stary 15.01.2003, 18:50   #14
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm jedna rzecz mnie zastanawia co to znaczy ze plytki ida do kosza

podsumujmy:
- masz plytki 800mb
- chcesz nagrac powiedzmy 780 mb
- wlaczasz overburning w nero dajesz dao wylaczasz kreatora - zamykasz sesje
- wrzucasz do kompilacji te 780 mb plikow dajesz nagrywaj
- wyskakuje ci info ze za duza kompilacja
- jednoczesnie pokazuje sie male okienko i tam pytany jestes czy chcesz uzyc overburningu
- dajesz ze chcesz uzyc
- zaczyna sie nagrywac i .....

no wlasnie jezeli w kazdym punkcie powiedziales TAK to znaczy ze masz WLACZONY OVERBURNING a problem lezy w czyms innym

jedna rzecz mnie zainteresowala - napisales w ktoryms miejscu ze wlaczasz nagrywanie w locie czy ty czasem nie probujesz skopiowac plytki 800 w locie z cdroma albo z wirtualnego napedu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: