![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2003
![]() |
znów problem z nagrywaniem na 800.
przejrzałem połowę forum i znalazłem tylko info, że należy włączyć overburning ( to już zrobiłem dawno ) i wyłączyć jakiegoś kreatora ( nie bardzo wiem, o jakiego kreatora chodzi - o tego, co pokazuje się zaraz po wejściu do nero ? ).
wszystko to zachowuje się tak, jakbym próbował nagrać dane na cd 700MB. próbowałem na dwóch różnych nagrywarkach - liteon ( http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2037120106 ) i cyclonie tdk'a 32x, ale efekt jest ten sam. prędkość, którą nagrywałem cd to 4x - i nawet to nie pomogło. płytki, których używam to platinum 800MB/90min. ma ktoś jakiś pomysł jak/czemu ? z góry dzięki za odpowiedź. pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
prawdopodobnie wystarczy wlaczyc przy nagrywaniu system DAO a takze wydluzyc maks. dlugosc plyty na np. 91min.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
co dalej :\ ? |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.01.2003
![]() |
sprawdż czy masz zaznaczone "nagrywanie w locie" jeśli nie to zaznacz
jak nie pomoże to nie wiem czym to może być spowodowane moja nagywarka wypala 800 bez problemów ![]()
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No wlasnie ten kreator, inaczej wizard, to jest to cos co pojawia sie zaraz po wlaczeniu nero. Wylacz go od razu, jeszcze przed wyborem kompilacji bo on nic nie daje a tylko miesza. I naucz sie korzystac z nero bez kreatora, wszystko mozna robic bezposrednio w oknie nero. Poza tym tryb DAO i zamknij plyte, proste.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
dao włączone - jak pisałem wyżej, tryb w locie także. z kreatora nigdy nie korzystałem - od razu go zamykałem ...
teraz już nie wiem, w czym problem :\ ... |
![]() |
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
KREATOR!
kreator, na 99% wina kreatora. Musisz go wylaczyc, tylko pamietaj wylaczyc, a nie zamknac. To nie to samo, o czym kiedys sam sie przekonalem. I taka ogolna odpowiedz. Jesli ktokolwiek ma problemy z nagraniem plyty ponad 700 minut i wydaje mu sie, ze zrobil juz wszystko to... niech wylaczy kreatora.
#8 |
Nowy na forum
![]() |
no okej, ale gdzie wyłączyć tego kreatora ?
z góry dzięki za odpowiedź ... |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.01.2003
![]() |
jeśli chcesz wyłączyć kreator a otwóż nero kliknij Pomoc i odznacz kreatora
#10 |
Nowy na forum
![]() |
kreator wyłączony, overburning + dao włączone, nagrywanie w locie włączone, ale nadal to samo - wszystko zachowuje się tak, jakby to była płytka 700MB ( poszło ich już z 10 do kosza ) ... i nie działa, zarówno na jednej, jak i na drugiej nagrywarce. aha, dodam jeszcze, że mam najnowszą wersję nero - na starych też nie działało.
czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nero ZAWSZE bedzie widzial 800 i 870 jako 700mb! taka jego uroda...
ustawiasz 780mb do nagranai na 800 i on ci to nagra (robilem tak na swojej staraenkiej tdk12x - 11 plty nie moze sie mylic...)
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
jeszcze rozpatrywałem taką możliwość, że płyty platinum, które sprzedałem to 700, tylko - przez jakiś przypadek - podpisane jako 800MB. kupiłem więc dwie następne paczki i po raz kolejny się zawiodłem ... moje obydwie nagrywarki obsługują nagrywanie/oczyt płyt 800/870MB, więc już nic nie rozumiem :\ ... |
|
![]() |
![]() |
#13 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Coz, twoje nagrywarki z pewnoscia obsluguja takie plyty, po tym co piszesz pozostaje juz tylko przyjrzec sie tym plytkom. Czy robiles test plytom na overburning w np nero cd speed? A te ktore dokupiles to nie takie same platinum jak te wczesniej? Moze kup 1-2szt dla proby innej firmy bo mi to wyglada ze jednak te plytki nie maja pojemnosci jak napisana. Ja tu juz nie widze innej mozliwosci, ale diabli tam wiedza... Chm, moze sprobuj te swoje plytki wypalic u kumpla i wtedy bedzie wiecej wiadomo?
|
![]() |
![]() |
#14 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
hmm jedna rzecz mnie zastanawia co to znaczy ze plytki ida do kosza
![]() podsumujmy: - masz plytki 800mb - chcesz nagrac powiedzmy 780 mb - wlaczasz overburning w nero dajesz dao wylaczasz kreatora - zamykasz sesje - wrzucasz do kompilacji te 780 mb plikow dajesz nagrywaj - wyskakuje ci info ze za duza kompilacja - jednoczesnie pokazuje sie male okienko i tam pytany jestes czy chcesz uzyc overburningu - dajesz ze chcesz uzyc - zaczyna sie nagrywac i ..... no wlasnie jezeli w kazdym punkcie powiedziales TAK to znaczy ze masz WLACZONY OVERBURNING a problem lezy w czyms innym jedna rzecz mnie zainteresowala - napisales w ktoryms miejscu ze wlaczasz nagrywanie w locie czy ty czasem nie probujesz skopiowac plytki 800 w locie z cdroma ![]() ![]()
![]() |
|
|