![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2003
![]() |
Znowu 800 mb
Witam wszystkich. Trafilem tu bo mam problem z nagraniem plyt 800mb. Przestudiowalem artykul na ten temat na waszym forum, zrobilem wszystko co tam bylo napisane i niestety nic ;( Plytka sie nagrala ale moj cedek jej nie widzi i w nagrywarce rowniez jej nie czyta. Sprawdzalem w nero info o plycie i jest zapis ze sesja sie nagrala. Mam LG GCC-4120B z biosem 2.02. moze ktos mi udzieli jakiejs cennej wskazowki. Z gory dzieki. Pozdrawiam.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze to znaczyc tyle ze twoje napedy nie potrafia odczytywac plyt 800MB, a to ze nagrywarka nagrala taka plyte nie dowodzi ze ja odczyta. Sprobuj wrzucic te plyte do napedu ktory na pewno radzi sobie z takimi plytami, moze np u kumpla.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
No tak sie sklada ze moj naped czyta 8setki. Mam plyty nagrane przez kogos i wszystko jest o.k. tylko z tymi ktore ja nagrywam jest do bani. A wszystko robie tak jak bozia przykazala. Po wlozeniu dysku mam komunikat ze dysk w stacji jest niesformatowany.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
dysk niesformatowany??
nawet jaby naped nie potrafil czytac to powiniemn wyswietlic tablice zawartosci i co najwyzej pliki mielic i w koncu ich nie odczytac Twoj objaw swiadczy raczej o bledzie spawania, albo spawara nie potrafi, albo cos gdzies zle ustawiles
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Komunikat brzmi:
System windows nie moze odzczytac tego typu dysku. Dysk moze byc uszkodzony albo uzywa formatu niezgodnego z systemem windows. Mam inna plytke 8setke nagrana u kumpla z filmikiem i jak wejde we wlasciwosci to pokazuje mi wszystko o.k. Tylko ze system plikow na niej jest CFDS. Moze to wina tego chorego XP. Nagralem jeszcze jedna plytke zgodnie z opisem i tez nic a wiem ze moja wypalarka obsluguje overburning. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Author
Zlotowicz
Cytat:
mode1, iso standardowe - generalnie trzymaj sie rainbow book, koniecznie tryb dao - nie bedzie problemow napisz co robisz po kolei - moze zdiagnozujemy na forum problem sory ze mecze, ale po prostu nie rozumie, a pomuc chce
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Robie tak jak bylo napisane w artykule na forum. Nero 6.0.0.19 i plytki esperanzy. W zakladce zaawansowane ustawiam 'zezwalaj na overburning w trybie dao' wpisuje czas plyty 90 min. Pozniej otwieram obraz do nagrania. Wybieram 'zapis'. Dalej 'zamknij plyte' i juz tylko nagraj bo tryb dao mam zaznaczony. Pewnie cos zle robie bo teraz pozyczylem od kumpla nagrywarke lite-one'a LTR-40125S i jest to samo.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Author
Zlotowicz
czy dzieje sie tak jak spawasz z pliku obrazu (jak na zalaczonym przez Ciebie rys) czy probowales z plikow z dysku?
nero kiepsko obsluguje obrazy niestworzone przez siebie (bylo juz troche o tym w roznych topikach) lub modyfikowane pozniej w roznych narzedziach do obrazow podepnij obraz pod daemona i przeciagnij pliki do kompilacji |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Studiowalem jeszcze forum i wlasnie tez gdzies to wyczytalem. Zrobilem kopiowanie w locie z wirtualnego napedu i na razie udalo mi sie zrobic jedna plytke bo tylko ta mi juz zostal. Dzieki Ci bardzo za pomoc. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Author
Zlotowicz
szkoda ze wczesniej sie nie kapnolem ze spawasz z obrazow - oszczedzil bys kilka plytek
najwazniejsze ze problem sie rozwiazal pozdro
|
|
|
![]() |
|
|