![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Dwa pytania poczatkujacego :)
Hej
Witam wszystkich userow forum. W sumie ja Was znam dosc dobrze bo forum czytalem dosc czesto mimo tego ze nic nie pisalem. Niedawno kupilem sobie nagrywarke ( LiteOn 48246S ) wiec teraz moge cos dzialac. Na poczatku chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o mojej nagrywarce. Niestety na www.cdrinfo.pl ani na cdrinfo.com nie bylo testu takowego modelu, a po zabawie z www.google.com doszedlem do wniosku, ze malo gdzie robiono test tej nagrywarki a jak juz to zrobiono to z tego testu nic nie wynika poniewaz byl on robiony "nieprofesjonalnie" ![]() Druga sprawa byla juz poruszana na forum ale odpowiedz niedokonca zostala ujawniona. Chodzi o to jak sprawdzic czy dany obraz plyty ( obojetnie jaki ) jest dobry. Chodzi mi tu o taka sytuacje ze sciagnolem sobie jakis obraz z netu. No niby mam te 7xx-8xx mb sa pliki cue czy jakie tam sa potrzebne i wszystko wyglada ok . Daemon laduje obraz , listuje sobie katalogi i jest git. Nawet WinISO konwertuje na inny format bez zajakniecia a mimo to po wypaleniu nie da sie fizycznie skopiowac plikow z takiej plyty bo sa bledy. Niby moznaby to sprawdzic poprzez kazdorazowe kopiowanie na dysk zawartosci obrazu na dysk przed nagraniem i, jesli sie powiedzie no to obraz powinien byc dobry a jak nie to jest problem. Tyle ze takie rozwiazanie jest czasochlonne i nie zawsze ilosc wolnego miejscna na hdd pozwala na takie manewry. Dlatego pytam czy jest taki program ktory pozwoli mi wskazac dowolny obraz plyty i przeprowadzic jego test cos na wzor tego co robi WinRar jak mu kaze testowac archiwum . No ale sie rozpisalem ![]() Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Witamy!
Moze ja odpowiem na pierwsza czesc pytania ![]() Otoz to sa zupelnie inne nagrywarki oparte na innym chipsecie:o Twoja ma optyke sanyo a tamta writeca ![]() jest przez wielu uzytkownikow za najlepszy, a juz napewno najbardzij oplacalny w zakupie model. Gdybym dzis mial wybierac to tez bym taka zakupil. ![]()
#3 |
Pilot oblatywacz
![]() |
![]()
a jesli chodzi o testy to spokojnie
mozesz przeanalizowac testy modelu 52246S - w koncu wystarczy zmienic bios aby uzyskac ten model ![]()
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Kolejny problem
Thx Sprezyn za info. Przeczytalem sobie poraz kolejny ten test i juz mniejwiecej wiem co potrafi moj sprzet.
Mam jeszcze jedno pytanie, Ktos zamiescil w jednym poscie "Zestaw Cloniarza" sciagnolem to wszystko , poinstalowalem ale ClonyXXl ver 2.0.1.4 PL cos nie dziala jak trzeba. Nie widzi zadnych napedow poza virtualnym - z daemon tools ( mam jeszcze nagrywarke i cd-rom lg 48x ). Podobnie mialem przy EAC ale rozwiazalem ten problem wylaczajac ASPI zewnetrzne ktore mam zainstalowane i kazalem EAC kozystac z tych co ma win xp zainstalowane. Niestety w ClonyXXl nie ma zadnych opcji i niebardzo wiem co z tym zrobic. Moze wyinstalowac to ASPI i dac inne ( tylko jak ) ? Teraz mam zainstalowane aspi_471a2.exe . |
![]() |
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Aspi odinstaluj programem KILLASPI.bat z pakietu ForceAspi.
Potem zrób restart ...i najlepiej będzie jak zainstalujesz ForceAspi...powinno pomóc ... ![]()
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
W tej chwili nie moge tego zrobic bo bede musial resetowac kompa a DC++ chodzi. Jak tylko nadazy sie okazja to zrobie tak jak napisales Maciej i zobacze co z tego wyszlo.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#9 |
Pilot oblatywacz
![]() |
ja tez na moim xp jade na Force ASPI i jest
dobrze ![]()
#10 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no tak to jest z win, czasem są problemy a czasem nie ma
dlatego napisałem, ze ja miałem problemy, a nie ze są problemy ![]() moze to co innego było w takim razie, skoro wy nie macie... z win to cholera wie Ostatnio zmieniany przez pali : 16.04.2003 o godz. 17:48 |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Wszystko OK :)
Dobra,uzylem forceASPI i usunolem tamto co mialem poprzednio i wgralem nowe ( wlasnie te z forceASPI ) i wszystko smiga jak trzeba
![]() ![]()
#12 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
BTW. HUMAN OWN UNDEAD
![]() grasz na battle.net ? i jeszcze jedno: wypaliles war3 ? Dziala ? Bo mi dziala ale niektorym wiem ze nie chce (nawet ta sama kopia nawet na lepszych czytnikach ![]() |
![]() |
![]() |
|
|