Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Zwis WINdy...??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/zwis-windy-6847/)

Pedros 20.03.2002 23:42

No nie - to nie tak - taka wymiana byłaby bez sensu.
Po prostu musisz coś w swoim kompie wymienić (zmienić). Na czuja to ja Ci nic nie poradzę.

Znane mi są natomiast przypadki, że niektóre płyty główne wymagają stabilnego zasilania, nie chcą dobrze współpracować z jakimiś pamięciami, czy grafiką.
Każdy element zżera trochę watów. No i wyłazi to w różnych momentach. Więc może tu jest pies pogrzebany?

Sopel2 20.03.2002 23:53

W Asus Probe'ie wszystkie waciki :) są cacy... zastanawiam się nad najgorszym...
format c:\ ..... już trochę windosa choduję ale mam troche za dużo potrzebnych danych (np 23 GB filmów, których mi się nie chce nagrywać)....

Pedros 20.03.2002 23:56

No to zrób to wreszcie zaopatrzywszy się wcześniej w Norton Ghosta (dyskietkę startową itp.) żebyś nie musiał
ciągle przeinastalowywać systemu.
Coż poradzić - potrzebne Ci są 2 partycje.
Pozdrawiam

Pab 23.03.2002 00:22

Cytat:

Pedros (20-03-2002 23:56):
No to zrób to wreszcie zaopatrzywszy się wcześniej w Norton Ghosta (dyskietkę startową itp.) żebyś nie musiał
ciągle przeinastalowywać systemu.
Coż poradzić - potrzebne Ci są 2 partycje.
Pozdrawiam
Co najmniej dwie, a najlepiej 4. A co do GHOSTA, to zrób sobie instalkę jeszcze na starym systemie i z wizarda utwórz koniecznie dwie dyskietki: 1 i 3 pozycje (tzn. normal i boot). Później będzie jak znalazł. I nie będziesz musiał dodatkowo instalować GHOSTA na czyściutkim OS'ie. Im mniej śmieci tym lepiej. No chyba że koniecznie musisz eksplorerem "Ducha" grzebać w dopiero co zrobionych obrazach, ale jeszcze takiego nie spotkałem, komu byłoby to potrzebne. Same dyskietki wystarczą. Jak by ci coś nie chodziło (np. boot, bo tam trzeba przekładać dyskietki) to daj znać. Od miesiąca bawiłem się ghostkiem.

Pab 23.03.2002 00:26

Cytat:

Sopel2 (20-03-2002 23:53):
W Asus Probe'ie wszystkie waciki :) są cacy... zastanawiam się nad najgorszym...
format c:\ ..... już trochę windosa choduję ale mam troche za dużo potrzebnych danych (np 23 GB filmów, których mi się nie chce nagrywać)....
Nie wiem, ale umnie Asus Probe na A7V133 oszukiwał i to dużo. Sprawdzałem w biosie, i najlepiej parametry oddawała Sandra +/- 1. A spróbuj nagrać coś na podglądzie Asus Probe, może zobaczysz różnicę, przyrost i kiedy to się dzieje?! Ustaw na 1-2 sek.

forest 26.03.2002 19:24

Mi dzisiaj w trakcie nagrywania też winda się zawiesiła, ale o dziwo nagrywarka cały czas paliła.
Jak przestała mrugać,zresetowałem kompa i w nagrywarce siedziała gotowa płytka:)))
To się nazywa spawarka:)
Pozdrawiam
F.

Weron 26.03.2002 20:30

Cytat:

forest (26-03-2002 19:24):
Mi dzisiaj w trakcie nagrywania też winda się zawiesiła, ale o dziwo nagrywarka cały czas paliła.
Jak przestała mrugać,zresetowałem kompa i w nagrywarce siedziała gotowa płytka:)))
To się nazywa spawarka:)
Pozdrawiam
F.
Hehe.
Tez tak mialem kiedys.
Wypalam plytke, a tu nagle jakis zwis(na 98 jechalem wtedy).
Juz myslalem, ze wszystko stracone, ale patrze lampka miga, jakby wypalalo.
To poczekalem troche, gdy przestala migac zrestartowalem kompa i patrze a plytka wypalona .
Niezly numer.

Pedros 27.03.2002 09:16

No jeśli to były nagrywarki z systemem gwarantowanego zapisu to wcale nie jest dziwne.
Pozdro

Weron 27.03.2002 10:37

Cytat:

Pedros (27-03-2002 09:16):
No jeśli to były nagrywarki z systemem gwarantowanego zapisu to wcale nie jest dziwne.
Pozdro
lg 8080b czegos takiego niestety nie posiada.

Pedros 27.03.2002 12:16

Zgadza się. Jednym słowem miałeś fart, albo... zawieszona Windoza nie jest zawieszona "do końca", czyli niezbadane są wyroki zawieszonej Windozy he,he :)
Pozdro

forest 27.03.2002 19:20

Na pewno Gates wziął to pod rozwagę pisząc Wina i nam zrobił prezent:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39.