![]() |
Jak zdążyli przenieść...
|
Nie. Wszyscy dawno kupili nowe, wieksze i tansze przenoszac dane.
|
Tak samo jak pierwszych DVD czy BD. Z czasem firmy lecą w ilość pomijając jakość.
Te skany dobitnie pokazują, że miałem rację co do nośnika na archiwum ;-) Czy ktoś ma działający dysk twardy z tamtego okresu? |
Widać że materiał użyty do produkcji tamtejszych nośników zwłaszcza TDK\Verbatim \Taiyo Yuden był bardzo dobry jakościowo....:)
|
Ilość załączników: 7
Palnik: Philips CDR870
Rok 1998 TDK CD-R RXG (z dołu niebieska) Załącznik 72189 Załącznik 72184 Rok 1998 Verbatim CD-R (z dołu ciemnoniebieska, z góry biała, jak printable - plus mały napis na dole Verbatim CD-R) Załącznik 72185 Rok 1999 Philips CD-R Megalife (z dołu złota/żółta, jak np. Emtec GOLD) Były w dwóch wersjach podłoża, ciemno-zielona (a'la JVC od TY i złota) Załącznik 72190 Załącznik 72186 Też ten sam z 1999 Załącznik 72188 I jeszcze inszy tylko, że naklejka i nie wiem czy TDK czy Philips czy coś.. z 1999 Załącznik 72187 |
Cytat:
|
A nagrywane stacjonarną nagrywarką Philipsa Audio CD się liczą? :)
|
Moje najwcześniejsze placki pochodzą z 2002 roku (chyba :D) i niestety nie dają*się*odczytywać - nośniki ePerformance. Z 2003 jeden testowany poszedł.
Ma ktoś działający nośnik sprzed 2000r? :) |
Czyli winny zamieszania jest Andy :-)
|
andy się przyczepił, napierw andyemu odpisałem, że Tobie odpisałem... :P
|
Ale już wtedy na niego odpowiedziałeś :-)
|
Niezawiele masz ich w tym temacie. #22.
|
Cytat:
|
Dokładnie :D
Kiedyś co byś nie kupił, do było dobre, teraz, co nie kupisz to syf... |
kiedyś płyty nawet te tańsze, jakościowo były dobre, a teraz loteria...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20. |