![]() |
nagrajcie sobie rejertratorem dzwieku ten glos gtury bedzie slychac (niby japonski), nie powiem w ktorym miejscu, zeby nie psuc zabawy.:niepow:
A potem pusccie go od tylu :O |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
to mi zostaly z 3-4 puste pola, ale juz utknolem :(
|
Cytat:
Wex go tu wrzuć, mam jakieś problemy z zapisem tego dźwięku. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
ok
|
Cytat:
Mam 13 przedmiotów ... i utknąłem ;) |
Cholera przyciąłem się na dobre :(
Ktoś wie co zrobić z kostką? |
Cytat:
ale ja mysle, ze to bedzie posel Beger :) |
hehe ....
No teraz mam 14 przedmiotów ... brakuje 4... Kowalik, jaka kostka ??? bo chyba jej nie mam... ...::Update::... Mam 15, brakuje 3-ech :) |
Z kostka nic, jak juz ja masz to dobrze, wiecej z nia nic nie musisz robic ;) :niepow:
|
Cytat:
... ale mam kartkę która po podgrzaniu pokazuje jakiś układ kropek na kostce ??? ...::Update::... ... no to brakuje mi juz jednej rzeczy do kompletu... ...::Update 2::... No to mam wszytsko ... pozostał chyba tylko kod do tej kłódki od roweru ??? |
I za cholerę nie wiem co dalej :( :(
|
To samo u mnie ...
... co z tym kodem od kłódki rowerowej co jest nią przypięty ten kosciotrup ??? ... i co z tym zdjęciem tej dziewczyny ??? |
Poczytaj dokładnie pamiętnik, i pokombinuj ;P
|
Cytat:
|
czy przy smietniku jest jeszcze cos, poza kartka w nim? bo zawsze jak robie najazd na niego, to ta dziwna muzyczka leci :) tak jakbym cos znalazl
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no kurde... mam chyba jakas zrabana myche... ale nie moge :)
|
Cytat:
|
mam chyba parkinsona i mi sie reka trzesie za bardzo... ale nie moge trafic w ten punkt :)
|
Cytat:
|
ichhaaaa ;) 8)
|
Cytat:
moze musze miec jakis przedmiot znaleziony, zeby to zadzialalo? |
Cytat:
|
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
10000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000 $ na moje konto na Hawajach i będziemy kwita :haha: ;) |
Koniec. ciężko było a to zimne piwo mnie rozwaliło
Thx @MacGyver Pozdro |
Cytat:
Witaj w klubie tych co przeszli :piwo: ;) :spoko: |
Cytat:
I musisz zapalic jeszcze kadzidelko ;). |
Cytat:
Rozkminialem troszke nad tym, ale przykumalem jak zaobaczylem napis po kliknieciu na piwo: "it's not cold at all" czy jakos tak ;). Fajna gierka :spoko: |
No to czekam na kolejne wersje "pokojów" ;) :spoko:
|
dobra, a mnie sie nie chce zaladowac gra, zarowno w IE jak i w operze...
wyskakuja mni te paski i loading caly czas.... w netlimiterze wogole nie pokazuje zeby jakies dane zasysal... a pewnie wersja offline tez nie jest dostepna.... :/ |
Cytat:
|
no to ja czekam juz 2h... kombinowalem na wszelkie sposoby i gowno...
|
Faktycznie otwiera się aż szkoda słów :spie:
no ale już zabieram się do gry :idea: |
The Blue Chamber zapowiadana na stronie FASCO-CS tez juz jest dostepna. Tylko trzeba poszukac. Ja juz ja skoczylem :spoko:, ale uwazam ja za przecietna.
|
Cytat:
Gierka krociutka, ale powiem ze motyw z numerem tel. byl niezly ;). Czekam na nastepne czesci :). |
Cytat:
|
Kurde utknołem
brakuje mi kostki, cd, klucza ??? :podbite: |
Cytat:
Klucz ??? ... przeszukaj dokładnie trupa ;) ... CD ??? ... przeczytaj pamiętnik od deski do DESKI ;) |
tan pamietnik jest jakis...
juz bardziej normalny byl "pamietnik Paury Palmer" :) |
Cytat:
|
Uzyj Google. Wpisz The Blue Chamber i poszukaj na pierwszej stronie z wynikami (o ile dobrze pamietam). :mruga:
|
@Kowalik
http://www.fasco-cs.com/works/bluechamber/index_e.php ID: viridian_500_CkFcg Password: CuvSQ8KA ;) 8) Własnie zaczynam grać ... Lets play ..... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Motyw z telefonem i numerem niezły :spoko:
Idę oglądać MacGyver'a ;) |
To teraz zobaczcie sobie Arcane. Bardzo sympatyczna gierka, jest troche kombinowanie. Ja na razie utknalem pod koniec drugiego epizodu.
|
Ja tam czekam no kolejne wydania "pokojów" ... 8)
|
Cytat:
Escape the room Wprawdzie to chyba niejest tej samej firmy co Crimson Room, ale bardzo podobna. |
;)
|
KONIEC!
Fajne, choc sama koncowka mnie zagiela :) |
Jestem w trakcie, ale w robocie nie za bardzo mam czas 8 )
|
ja nie mogę sobie poradzić z tym kodem ;D
|
jak mam otworzyc te drzwi? mam 3 klucze, zaden nie pasuje, albo nie wiem jak uzyc ich..
|
Cytat:
|
albo to przez sesje albo jestem tępy... qrcze co to za kod. mam dwie kartki w tym jedna przetergana na dwie
|
zobacz na komentarze do gry, tam podaja kod,
ja tez bez tego nie zgadlbym kodu... |
Cytat:
|
Ja z kodem nie mialem wiekszych problemow.
Utknalem dopiero majac trzy klucze. |
wiec skad ten kod wzieliscie?
|
Z kosza i Worda. ^_^
|
Oto kolejna gra typu 'uciec z pokoju', niestety po japonsku (czy cos w tym stylu ;)): Swan's Room
(wersja angielska niedlugo zostanie stworzona ;)) Enjoy! |
Kolejna gierka podobnego typu do poprzednich.
Moze sie spodoba :): http://alt.tnt.tv/games/thedoors/ Enjoy! |
Więc do dzieła.. Dzięki
|
|
przesta wskazowki zegara w biurze (te drzwi na wprost) gdzie na wpółdo i wyskoczy nastepna kostka ktora wsadzisz w drzwi po prawej i dostaniesz sie do pomiesczenia ze lozko , szafa itp bedzie na suficie
|
I dalej stoje :P
|
Ehh, ja tez stoje zna ktos sposob, jak odwrocic ten pokoj?? Pewnie ktos zna, ale stwierdzi ze nie powie zeby nie psuc zabawy ;p
|
Znajdz zdjecie i popatrz na nie, a w szczegolnosci na napis pod nim i zastanow sie jakim liczbom na klawiaturze telefonu odpowiadaja te litery ;)
Ps. zakonczenie jest niezle :) |
Jak laczyc kostki???
|
@IceManSpy, kostki lacza sie same po odnalezieniu wszystkich czesci ;) @Czero Thx ;p
|
Cytat:
SCAFE - 72233 i qpa ;) Edit : Przeszłem Gre ;) Fajne zakończenie :D |
Gdzie @Piterniel znalazl tyle rzeczy??? ja mam tylko w R1 wszystko (nie chce sie polaczyc , lub nie mam moze wszystkich czesci).
|
jestem w kuchni, mam ten krzyz/rozlozone pudelko i karte, czy cos jeszcze? jak złozyć ten krzyż? I gdzie jest ostatnia śriodkowa część tego listu?
|
Hehe, a ja bym prosil o jakas pomoc, z tym kodem do sejfu nie moge sobie poradzic, o jaki telefon tam chodzi, bo ja patrze na taki ktory mam pod reka i za nic nie moge dopasowac ;p
|
tam pisze scape wiec 72273
|
O qrde, a ja ciagle wpisywalem SCAFE czyli 72233 ;p
.::edit::. @Kizio Wedlug mnie to trzeba kliknac na to pudelko i te karty (strange symbole) poukladac na odpowiednich miejscach, ja mam wszystkie symbole, i za cholere nie moge znalezc odpowiedniej kombinacji :| Ukladam tak wedlug cyfr na tej siatce kwadratu i nic ;p |
ja tez nie moge znalesc kombinacji
|
Gdzie jest ostatnie karta chodzi mi o R4??? I moze wiecie gdzie jest srodek listu??? Moze za chwlke pobawie sie z krzyzem.
EDIT: Ok potrzebuje listu. MOze ktos zna kombinacje do krzyza??? |
Moze cos komu switnie jak powiem. MOze to ma zwiazek z tym na kartach w rogach sa znaczki. Moze to jest jakas wskazowka??
|
Cytat:
Kombinacja jest inna, dlugo nad nia siedzialem, az przyszedl do mnie kumpel i ukladajac na pale znalazl kombinacje ;). Wazne sa te duze znaki na kartach (te zawijasy). Podpowiadam: szara z kolkiem na 5 ta pomaranczowa z niby "s" na 2 zielona na 1 fioletowa na 4 czerwona na 3 i niebieska na 0 |
przeszedlem :) zakończenie jest niezłe
|
Hehe, ja tez przeszedlem :) Ogolnie gra super, tylko byly trudne momenty ;p
|
Tez przeszedlem. Najtrudniejsza byla ta kostka. A jaki zwiazek maja ta figury ktos sie zastanawial??? Gra ciekawa. Troche fabulowo ma zwiazek z filmem cube. Tez tak roznie kombinowali ;)
|
A gdzie środek listu ?
|
Cytat:
Jak zlozysz kostke (prewie koniec gry) otwierasz drzwi i idziesz schodami do gory. Na drzwiach jest srodek listu. Wtedy cala sprawa sie wyjasnia. |
Cytat:
Jaki kolor karty gdzie ? |
Cytat:
P.S. @czero dal tu podpowiedz ;) |
Poddaje się i zresztą czas wyjść już z pracy, może w domu złożę tą pie...oną
kostkę (( |
@Adixo Spojrz wyzej na post Czera i tam pod napisem "Podpowiadam" jest rozwiazanie napisane kolorem bialym, czy tam szarym, tak ze go prawie nie widac ;p
|
Kurde a ja sie mecze nad Viridiam Room, mam schemat kostki z nadpalonego papierka od wlosow, wszystkie symbole i co mam z tym zrobic ?
|
@JacoM Hehe, ja nawet nie doszedlem do tego momentu co ty ;p
|
ciach, chiach... nie wazne ;)
|
Cytat:
u mnie na laptopie nic nie widziałem :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:50. |