Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Half-Life 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/half-life-2-a-40458/)

REi 07.06.2006 13:11

w MM i Saturnie (Silesia City Center) mozna dorwac HL2:EP1 za 40pln

andrzejj9 06.06.2006 14:58

Cytat:

Napisany przez Sunna
Swoje pewnie robi nieco ramu :)
Bed dodakowego 512 sie nie obejdzie. Kto w dzisiejszych czasach jedzie na 256 :)

Pamiętam, że nic - ani wymiana procesora, ani karty graficznej, nie przyspieszyła mi komputera tak, jak najpierw skok z 256MB ramu na 512, a potem z 512 na 1024. To jednak daje solidnego kopa komputerowi :)

Pagerus 06.06.2006 14:36

Cytat:

Napisany przez Sunna
Bed dodakowego 512 sie nie obejdzie. Kto w dzisiejszych czasach jedzie na 256 :)

Fakt - nawet moja służbowa maszynka ma 512MB RAM :D

Sunna 06.06.2006 13:09

kiewas 06.06.2006 09:47

Cytat:

Napisany przez Sunna
GF 2 MX ???
czy ja dobrze czytam ? A ile ramu i jaki procek ?
Czyzbym niepotrzebnie postawil krzyzyk na mojej maszynie (tzn duzym kalkulatorze :p)?

nie mówię o jakiejś doskonałej płynności - w klasycznych mapkach takich jak dust, aztec, office - czyli tych najczesciej granych mam po 30fpsów, oczywiście ustawienia low
Podobnie z episode one, ale gdy się dzieje dużo na ekranie, to co nieco chrupnie :P
Duron 1.6GHz, 640 MB PC400
Ale traktuje to jako ciekawostkę, bo jutro powinienem mieć już w kompie coś nieco lepszego :P

REi 06.06.2006 01:41

Fakt faktem - ja u siebie na medium bez hdr myslalem ze to swietnie wyglada ale jak odpalilem na max z HDR (w 800x600 da sie grac! xD) to musialem szukac szczeki u sasiadow 2 pietra nizej... to naprawde wyglada bosko.

Sunna 06.06.2006 01:40

GF 2 MX ???
czy ja dobrze czytam ? A ile ramu i jaki procek ?
Czyzbym niepotrzebnie postawil krzyzyk na mojej maszynie (tzn duzym kalkulatorze :p)?

kiewas 06.06.2006 00:42

engine source powinien być wzorem jak napisać dobry engine. świetnie wygląda na mocnych maszynach, ale też nie dyskryminuje posiadaczy starych komponentów - dzięki temu mogę sobie pograć w CSS na GF2MX400 (bo na razie mam na zastępstwo kartę, zanim nowa nie przyjdzie)na min., i nawet EO jakoś chodzi :) Ale to tylko w ramach ciekawostek heh

andrzejj9 05.06.2006 19:54

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Kurde - muszę sprawdzić ile się u mnie instaluje - ale instalator mówił coś o 3GB... natomiast gra u mnie śmiga miło - czasem się tylko niekiedy zwiesi...

???

No i widzisz.. u mnie z kolei nie ma problemów z HL2 ;)

Pagerus 05.06.2006 15:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No co ty.. Grałem u siebie z HL2 z wszystkim na full i chodziło idealnie a mam porównywalny komputer..

Gorzej jak wczoraj zainstalowałem Tomb Raidera i chciałem zagrać.. Pomijam już instalację 7,6GB bo to nawet szkoda komentować, ale wymgania gry.. Half Life dwójka to jak dla mnie obecny wzór jeśli chodzi o optymalizację kodu.

Kurde - muszę sprawdzić ile się u mnie instaluje - ale instalator mówił coś o 3GB... natomiast gra u mnie śmiga miło - czasem się tylko niekiedy zwiesi...

andrzejj9 05.06.2006 11:20

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ja najchętniej to pomyślałbym o wymianie kilku komponentów aby móc w pełni raczyć się urokami HL2 - ale jak tak sobie kiedyś policzyłem to dochodzę do wniosku, że... na razie mnie nie stać :P

No co ty.. Grałem u siebie z HL2 z wszystkim na full i chodziło idealnie a mam porównywalny komputer..

Gorzej jak wczoraj zainstalowałem Tomb Raidera i chciałem zagrać.. Pomijam już instalację 7,6GB bo to nawet szkoda komentować, ale wymgania gry.. Half Life dwójka to jak dla mnie obecny wzór jeśli chodzi o optymalizację kodu.

Pagerus 05.06.2006 10:33

Ja najchętniej to pomyślałbym o wymianie kilku komponentów aby móc w pełni raczyć się urokami HL2 - ale jak tak sobie kiedyś policzyłem to dochodzę do wniosku, że... na razie mnie nie stać :P

kiewas 05.06.2006 01:21

Ja sobie chyba jeszcze raz przejdę HL2 na nowej grafie, i dopiero zabiore się za Episode One. Zobaczymy :P

REi 04.06.2006 23:17

Jak nie skonczyl podstawy to nie ma co zabierac sie za EP1 bo jego reakcja bedzie - WTF!?!?!?! xD
Chcialem przejsc sobie znowy EP1 ale moj PC odmawia posluszenstwa - wiesza sie pare min po wlaczeniu gry, podejzewam zasilacz lub dzwiekowke ale ja juz sprawdzilem u kumpla - jutro ide po nowy zasilacz do sklepu.

andrzejj9 04.06.2006 22:28

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Wiem co tracę - ale nie mam czasu teraz grać za bardzo - a po drugie zdałoby się (tu przyjmuję na siebie wszelkie słowa krytyki i zniewagi :P ) skończyć podstawową wersję HL2 :D

jakie słowa?? toż to słów brakuje... ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:56.