![]() |
Cytat:
|
nie to było HAPPYLAND
|
jazz jackrabbit 2 :)
|
|
Cytat:
|
polecam ... Kangurek Kao - Runda 2 26-50 zeta
|
Claw (Kapitan Pazur w polskiej wersji)
W nic lepszego nie grałem :) |
Duke nukem: Manhattan project
|
Cytat:
|
Odkopię staary temat bo po co zakładać nowy? :D Naszło mnie na jakąś dobrą platformówkę 2D - nie 3D. Czy jest coś nowego z jakąś fajną grafiką*w stylu ostatniego Mario na konsolę Wii?
|
SMB 1-3 + Super Mario World?
|
Ostatnie Mario to raczej nie było w 2D..
Zobacz na Trine. Właściwie poza tym to nie przychodzi mi do głowy żadna platformówka na PC z ostatnich lat.. Ewentualnie jeszcze BRAID z gier niezależnych. |
Trine to aRPG, a nie platformówka. ;] Braid też nie, to "logiczny platformer".
Platformówki wymarły, pozostały hybrydy - w większości marne. Najlepiej się zaopatrzyć w "emulgator" i jakieś stare gry, np. doskonali przedstawiciele tego gatunku to Crash Bandicoot i Spyro The Dragon na PSX (bo te na PS2 są paściarskie (inny deweloper)). - - - Z w miarę nowych gier na Win/OSX mogę polecić Gish. Był w ostatnim Humble Bundle. |
Trine to aRPG? hmm... dla mnie to zwykła logiczna platformówka - gatunek, który poznałem na Amidze i który tam miał najwięcej ciekawych tytułów. Widać nie wiedziałem, w co grałem :>
|
Najwyraźniej. ;)
Są różne rodzaje aRPG. W Trine masz "2,5D", biegasz, skaczesz, lat... tfu, pływasz. Mordujesz, ale zauważ że te zbierasz butle na levele, upgrade'ujesz zdolności i przydzielasz ludkom sprzęt, który dodaje do statystyk. Postaci mają paski życia i "many", które się odnawia lub traci. Czyni to z niego Action RPGa. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37. |