Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   SPACE-PIONEERS czy lepsze od OGAME??!! (https://forum.cdrinfo.pl/f25/space-pioneers-czy-lepsze-od-ogame-55844/)

Patrix 04.09.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez juicepp
to jest Twoje pierwsze wrażenie, pograj 2 dni to zobaczysz jaka jest przepaść pomiędzy ogame a Spacepioneers...
nie wiesz wielu rzeczy, nie chciałbym tu robić reklamy, ale wymienie kilka znaczących rożnic:

Moje pierwsze wrazenie jest ok, jednak nie bede w to grać :)
Wystarczy mi jedna godzina na ogame, gdzie już troche roboty wsadziłem.
Nie pisałem, że mi sie nie podoba tylko nie będę mieć na to czasu.

Cytat:

Napisany przez juicepp
Sam grałem dłuższy czas w ogame, lecz przesiadłem się na tą gre, wiem że trzeba wszystko zaczynać od początku, ale cóż, coś za coś, jak grasz w fife 2005 i jesteś w połowie ligi to jak ukaże sie fifa 2006 to nie zaczniesz grać od nowa w nową fife?

Paradoks ale już dawno w fife nie gram, może ukazać się nawet nowa 2007 ;) Mam jeszcze ważniejsze rzeczy typu szkoła, nie siedze przed kompem 'przy kawie po pracy' hehe

juicepp 04.09.2005 13:15

Cytat:

Napisany przez Patrix
gierka fajna - faktycznie troche lepsza od ogame, gdyby nie ten rok to bym pograł, ale musze powiedzieć, że doszedłem do wniosku; nie mam na to czasu a to byłaby kolejna godzina :D Zostane jednak na ogame.

to jest Twoje pierwsze wrażenie, pograj 2 dni to zobaczysz jaka jest przepaść pomiędzy ogame a Spacepioneers...
nie wiesz wielu rzeczy, nie chciałbym tu robić reklamy, ale wymienie kilka znaczących rożnic:
1. po wybudowaniu Labolatorium na poz 3 jest możliwość wyboru ZAWODU - można zostać albo HANDLARZEM lub KUPCEM, pomiedzy tymi dwiema ścieżkami są znaczące roznice oto najważniejsza roznica : Wojownik ma możliwość przemieszczania duzej liczby statków za pomocą korytarza podprzestrzennego używając do tego statku Matki; Handlarz ma możliwość zasiedlenia 13 planet za pomocą Voyagera.
2. nowe statki typu dży recykler oraz mega transportowiec, sądy długodystansowe itd itp..
3. opcja typu fog of war - polega to na tym iż nie mozemy atakoać kogoś kto lezy bardzo daleko od nas, w miare rozwoju astronimii powiększa się nam widoczny teren...
4. łowcy głow - czyli zawodowcy wykonujący brudną robote jak sie im odpowiednio zapłąci (gracze z czołówki)
5. Nowe budynki naprzykład uniwersytet, elektrownia wietrzna itd itp...
6. większa rożnorodność badać, geologia, astronomia, ekologia itp itd...
7. mnogość opcji, zarowno w konfiguracji gry jak i ustawieniach sojuszu...
8. możliwość anonimowego prowadzenia wymiany handlowej...
9. komunikacja między zawodnikami : każdy sojusz posiadający minimum 3 zawodników ma swoje forum bezposrednio w grze, dostępny jest polski kanał IRC bezpośrednio w grze, można budować oddziały sojuszu...
10. brak księżyca w SP.
to tylko kilka różnic pomiędzy ogame a SP.
Sam grałem dłuższy czas w ogame, lecz przesiadłem się na tą gre, wiem że trzeba wszystko zaczynać od początku, ale cóż, coś za coś, jak grasz w fife 2005 i jesteś w połowie ligi to jak ukaże sie fifa 2006 to nie zaczniesz grać od nowa w nową fife?

Patrix 04.09.2005 12:27

gierka fajna - faktycznie troche lepsza od ogame, gdyby nie ten rok to bym pograł, ale musze powiedzieć, że doszedłem do wniosku; nie mam na to czasu a to byłaby kolejna godzina :D Zostane jednak na ogame.

juicepp 04.09.2005 12:11

Cytat:

Napisany przez Patrix
no spoko ale Ty ten sojusz masz na galaxy 7 ?

na angielskim serwerze gram na galaxy 7 a na polskim jest tylko 1 galaxy, na angielskim nazywamy sie Fighters In Action (FIA) a na polskim Wojownicy W Akcji (WWA). szukajcie mnie po nicku "juice".
PS. na Polskim gram od samego początku, jstem na drugim miejscu, na angielskim jestem w pierwszej 10000 :), proponuje sie przyłączać na polskim serwie gdyż istnieje od 2 dni.
www.spacepioneers.pl o góry wibieracie polską flage.

Patrix 04.09.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez juicepp
może ustalmy jakąś nazwe i bedziemy razem w sojuszu...po co mieć 2 sojusze...

no spoko ale Ty ten sojusz masz na galaxy 7 ?

juicepp 04.09.2005 11:57

Cytat:

Napisany przez Patrix
No to sprawdzimy :)

Rejestrujcie sie na Galaxy 1

Nazwa sojuszu: CDR-Warrior

Tylko miejcie te same nicki :)

może ustalmy jakąś nazwe i bedziemy razem w sojuszu...po co mieć 2 sojusze...

Patrix 04.09.2005 11:48

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
to moze pytanie na jakim galaxie będzie sojusz cdrinfo.pl ?

No to sprawdzimy :)

Burak_PL 04.09.2005 11:04

to moze pytanie na jakim galaxie będzie sojusz cdrinfo.pl ?

juicepp 04.09.2005 08:40

UWAGA! jest już polska wersja językowa tej gry :
www.spacepioneers.pl
zapraszam wszystkich, mamy juz sojusz możecie się dołanczać, gra ruszyła od wczoraj wiec jest dopiero z 200 zawodników. Nasz sojusz nazywa się: WWA a ja puki co jestem na drugim miejscu :P

Burak_PL 31.08.2005 16:26

ja tam wole ogame powoli sie rozkrecam :D

adixo 31.08.2005 16:17

No niestety nie wszystko przetłumaczyli na angielski
kiedy po polsku ?

juicepp 29.08.2005 11:13

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
myślicie nad jakimś sojuszem forumowym :D ??

zapraszam do sojuszu tag FIA (Fighters In Action) :) na galaxy 7 oczywiscie(ostatnim)
gra jest moim zdaniem duzo lepsza od ogame.

Burak_PL 29.08.2005 09:28

myślicie nad jakimś sojuszem forumowym :D ??

andrzejj9 29.08.2005 09:12

Odswieżam temat, ale z przyklejeniem jeszcze się wstrzymam..

juicepp 25.08.2005 09:43

SPACE-PIONEERS czy lepsze od OGAME??!!

znalazłem gdzieś linka do tej gierki i postanowiłem go tutaj zamieścić.
http://galaxie7.space-pioneers.net/home.shtml?pid=39975
gierka jest prawie identyczna jak ogame, aczkolwiek ma kilka interesujących nowinek których brakowało w ogame(można rzecz że przerobione ogame). Nie będe ich tutaj wymieniał gdyż bedzie najlepiej jak każdy oceni sam. Jedyny minus tej gry to iż nie jest w języku polskim tylko w niemieckim, aczkolwiek jest możliwość zmiany w opcjach na język angielski, więc po kłopocie. Ja obecnie sobie gram na galaxy 7 :)
dodatkowo zamieszczam statystyki z ich info:
Technical data:
PageViews: 7,8 millions/day 230 millions/month
Active user: approx. 38.000 (7 galaxies)
SOURCE: 1810 KB approx. 42,000 lines
Templates: 420 KB approx. 11,000 lines
Texts: 300 KB (DE|UK)
Conditions: June 2005 - Official start was in February 2004
...jak widać troche ludzi gra... :cool:

wiadomość z ostatniej chwili:
właśnie się dowiedziałem przedchwilą ze wkrótce powstanie polski serwer, więc super sprawa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:28.