Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Gry

Gry Szukasz solucji, patchy, trainerów, porad i nie pytasz o cracki lub warezy? Jeżeli tak to jest to dział dla Ciebie.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.11.2005, 21:21   #1
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Civilization 4

Długo oczekiwana kontynuacja świetnej gry - w końcu jest!
Dla chcących kupić grę, link do naszego sklepu: Sid Meier´s Civilization 4

Cytat:
6 milionów kopii sprzedanych na całym świecie i niezwykle wysokie oceny prasy - Sid Meier***8217;s Civilization to jedna z najsłynniejszych serii gier na PC wszechczasów.

Teraz Sid Meier i Firaxis Games wynoszą tą niewiarygodnie wciągającą grę na jeszcze wyższy poziom, dodając nowe sposoby gry i zwycięstwa oraz nowe narzędzia do zarządzania i rozwoju cywilizacji. Znalazło się też miejsce dla niezwykle prostych w użyciu aplikacji do modyfikowania silnika gry oraz zaawansowanych trybów gry wieloosobowej.

Civilization IV to także krok w przód jeśli chodzi o grafikę - dzięki silnikowi 3D całość wygląda naprawdę efektownie. Civilization IV uznane zostało przez prasę za jedną z dziesięciu najlepszych gier 2005 roku i jest zakupem koniecznym dla graczy na całym świecie!

Najważniejsze cechy gry Sid Meier's Civilization 4 (PC):

* szybsza rozgrywka - przebieg gry usprawniono i przyspieszono, aby była bardziej dynamiczna i interesująca
* łatwość obsługi - prosty w użyciu interfejs został zaprojektowany tak, aby fani gier akcji i RTSów natychmiast czuli się "jak w domu"; również początkujący gracze będą mogli rozpocząć rozgrywkę zaraz po rozpakowaniu gry
* drzewo technologiczne - bardziej elastyczny system odkrywania technologii pozwala graczom na większy wybór sposobu rozwoju cywilizacji
* nowe elementy - więcej narodów, jednostek i budynków w miastach
* gra wieloosobowa - w sieci lokalnej, przez Internet, E-mail i w trybie turowym
* opcje gry drużynowej - dzięki systemowi sojuszy możesz dzielić efekty cudów, informacje o mapie, jednostki i terytorium ze swoim przyjacielem
* nowy silnik 3D - podziwiaj pięknie animowane jednostki i wspaniałe miasta, które pojawią się na mapie
* narzędzia modyfikacji plansz - Civilization IV zostało zaprojektowane tak, aby gracze mogli sami zaprojektować własne elementy - w pakiecie znajduje się edytor map obsługujący XML i język Python
* wybierz przywódcę - większość nacji ma teraz po 2 przywódców do wyboru, a każdy z nich wnosi do gry własne, unikatowe premie
* opcje społeczne - po wynalezieniu odpowiednich technologii pojawią się opcje społeczne. Wolność słowa czy niewolnictwo? Tron dziedziczony czy wolne wyobry? Wszystko zależy od Ciebie!
* religie - w grze pojawia się 7 wyznań, które odblokowują się dzięki rozwojowi technologii; dzięki nim możesz wpływać na zadowolenie ludzi, zdobywać fundusze i tworzyć Proroków
* wielcy ludzie - wykorzystanie specjalistów w danej dziedzinie skutkuje zdobywaniem specjalnych punktów i w efekcie - pojawieniem się wielkich artystów, przedsiębiorców, inżynierów i naukowców; można ich wykorzystać do uzyskania nowych technologii, rozpoczęcia Złotego Wieku albo zwiększenia wydajności pracowników w miastach
* promocje - każda jednostka posiada własną ścieżkę rozwoju, a zdobycie kolejnych poziomów skutkuje premiami do ataku/obrony, przemieszczania się, widoczności i szansy na wycofanie się
* przerywniki filmowe - obejrzyj ponad 70 efektownych filmów uzupełniających rozgrywkę
Ktoś może już grał? Jakieś pierwsze wrażenia? Czy są w ogóle na forum osoby, które grały w poprzednie części?

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.11.2005, 22:37   #2
Posluch
Hell_neT

Data rejestracji: 09.04.2005
Posluch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja grałem w Civilizacje I i II i uważam że gra wciaga niestety jnie miałem do czynienia z dalszymi czesciami ale słyszałem ze sa niczego sobie choc slyszalem opinie ze nic nie zastapi II czesci ale to moze byc tylko subiektywna opinia osob ktore do tej pory graja w nia i innej czesci nie uznają
Posluch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2005, 23:23   #3
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja grałem w III i mi sie podobała dużo czasu wtopiłem
Stary 29.11.2005, 23:24   #4
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
gralem w 1 i 2. 2 jeszcze gdzies mam. watpie zeby 4 byla jakos duzo lepsza, w koncu ile mozna nowego wprowadzic w takiej grze ? moim zdaniem niewiele. no i w 3 zrezygnowali z obrazka solidarnosci przy strajku, wiec przypuszczam, ze w 4 tez go nie bedzie, co jest jedna z rzeczy ktora mnie do niej zniecheca. podsumowujac: ja jej nie kupie i grac w nia nie bede, predzej sobie 2 zainstaluje.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: