![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Gry Szukasz solucji, patchy, trainerów, porad i nie pytasz o cracki lub warezy? Jeżeli tak to jest to dział dla Ciebie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2011
![]() |
![]()
Witam piszę w sprawie wiedzmina 2 który nie dawno wyszedł i narobił sporo zamieszania
a więc mam problem i proszę o pomoc .. wszystko sprawdziłem i nic wyskakuje mi zawsze ten sam błąd Błąd transferu składnika składnik: wymagane pliki grupa pliku: data plik ![]() błąd: błąd danych (CRC) za każdym razem to samo gry oddać nie mogę a sprzedawca mówi że to błąd napędu DVD i tłumaczy by skopiować to na komputerze i otworzyć z kopii mi nawet kopia się nie pojawia i wyskakuje kolejny błąd przy kopiowaniu pliku data2 na innym komputerze nie da się skopiować bo wyskakuje błąd za mało miejsca na dysku , jak dysk ma 320 GB ![]() dlaczego ? ja się pytam dlaczego ?! wszystko kupione dobre oryginalne i nie działa ?! POMOCY naprawdę nic nie da się zrobić ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dysk może mieć i 3 TB, ważne jest, ile z tego miejsca pozostaje wolne. Jaki masz napęd DVD i jak długo? Czy napęd ma problemy z odczytem innych płyt?
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
napęd nigdy nie miał problemów z żadną grą a co do tych 320 Gb wolne było jakieś 312 Gb co do napędu to to jest atapi dvd a DH20A4P
na opakowaniu piszę napęd optyczny DvD x8 zgodny z DvD9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Gra potrzebuje około 16GB wolnego miejsca na dysku-jak dla mnie wygląda na felerny nośnik -błąd CRC
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli co mogę zrobić by to naprawić ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Jeśli kopiowanie jest przerywane mniej więcej w połowie (czy powiedzmy: po ok. 4 GB, bo nie kupiłem jeszcze dwójki i nie wiem, ile pliki zajmują miejsca na płycie) to jednak stawiałbym na problem napędu z odczytem dwuwarstwowej płyty. Najpierw próbowałbym z innym napędem (na przykład przełożyć z tego innego komputera). Oczywiście kopiowanie płyty "jak jest" nie ma sensu, przecież jest zabezpieczona, trzeba próbować instalować.
Uwaga ogólna - dziś gry czy filmy nie są tłoczone na najwyższej jakości nośnikach, często wydawcy chcą oszczędzić nawet te marne kilkadziesiąt groszy. W takim jednak wypadku reklamacja jest jak najbardziej uzasadniona.
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 18.05.2011 o godz. 20:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
pierwsza płyta ma ( u mnie) ok 8Gb . instalacja pada po 1/3 a kopiowanie po połowie może jakoś tak
zawsze z tym samym błędem data2 albo nie może skopiować data2 , albo to powyżej |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pa rampamer
Zlotowicz
To by się zgadzało - w połowie napęd kończy odczytywanie pierwszej warstwy i "przeskakuje" na drugą. Domyślam się, że gra ma dwie płyty, stąd postęp przy instalacji może być inny (wskazuje ilość danych z obu płyt). Spróbuj z innym napędem, jeśli nie pomoże, reklamuj nośnik jako uszkodzony.
![]() |
#9 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Wbijaj się na suport -tylko dziś jest tam młyn
![]() ![]() ![]() http://www.cdprojekt.pl/support |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
właśnie próbuje na laptopie , napiszę za chwilę co wyjdzie z tego , a jak nic to proponujecie zmianę DVD ?
ps. tak gra ma 2 płyty Na laptopie przekroczyło tą 1/3 i idzie jak burza Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 18.05.2011 o godz. 23:55 Powód: EDYTUJ nie gryzie. ;-p |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli wygląda na napęd. Kup sobie jakiegoś LiteOna - mają dobrą korekcję (niech ktoś mnie poprawi jakby co).
A nie możesz zrobić obrazu płyty, skopiować na stacjonarny, zainstalować z obrazu, włożyć płytę i odpalić grę? Nie wiem jak dzisiejsze zabezpieczenia działają, ale może przejdzie płyta weryfikację. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Samo kopiowanie nawala data2 się nie kopiuje
próbowałem wczoraj ... Muszę poprawić DvD wie ktoś jak ? musi być kompatybilne z dvd9 Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 18.05.2011 o godz. 23:56 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nikoniarz
DVD nie przerobisz tak, żeby Ci czytał DVD9. Nowy napęd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
a jakieś aktualizacje ? sterowniki ?
nic z tego ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nikoniarz
Jeśli to napęd DVD5 i nie czyta DVD9, to kwestia sprzętowa, nie programowa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dysk twardy w trybie SATA II | KokiX | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 2 | 18.03.2010 18:15 |
Pomocy... | Kristin | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 3 | 14.09.2008 22:39 |
Bad Boys II - Pomocy nie mogę nagrać na DVD-R | atb3 | DVD-Video | 6 | 28.05.2005 18:51 |
ModeCom Feel V vs. Magic II | S_N_I_P_E_R | Off topic | 4 | 18.03.2003 23:28 |