Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   znowu the longest journey ale tym razem to nie problem z przejściem gry! (https://forum.cdrinfo.pl/f25/znowu-longest-journey-ale-tym-razem-nie-problem-przejsciem-gry-20421/)

Pagerus 06.12.2005 13:28

No raczej to jest przygodówka :) (mowa o Beyond the good and evil)
Może głupio to zabrzmi - ale poleciłbym jeszcze Syberię 2 :)
A ze starszych rzeczy - Monkey Island - stare jak świat ale fajne :) W ogóle te najstarsze dosowskie przygodówki były najlepsze :)
Z czasów C64 - Zak McKracken i Maniac Mansion :D

A tak na marginesie - to ten temat bardziej pasuje mi do działu GRY niż do Offtopica... taka mała prośba do modów o przeniesienie go... ja niestety nie mogę...

rycho 06.12.2005 13:49

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No raczej to jest przygodówka :) (mowa o Beyond the good and evil)
.

Może i nie.
A może i tak.
Nigdy nie mogłem tego rozgryźć do jakiego gatunku jakaś gra się zalicza (rpg, morpg, RWPG, EWG...). :'(

andrzejj9 06.12.2005 15:33

Cytat:

Napisany przez rycho
He, he...
Ty masz czas na gry?
Pogrywałem ostatnio poza Ogame w "Beyond Good and Evil".
Chyba przygodówka.:)

No to taka pół przygodówka (czyli nie przygodówka) i w 3D (a nie dwuwymiarowa), ale reszta się zgadza ;)

Ja poleciłbym jeszcze wspomianą przez Pagerusa Syberię 2 i do tego Runaway, która kosztuje teraz niewiele (ze 30 złotych), a jest naprawdę bardzo fajna.

ps: ...

kizio 06.12.2005 15:42

o zesz kurcze... jak patrze na swoje posty z przed (sprzed?) 2 lat to wyglada to dziwnie :P. Co do przygodówek ostatnio grałem w Alida ale nie polecam, czulem sie jakbym gral w jakas gierke flash'owa. Syberia i Syberia 2 są świetne, czuje się ten zagadkowy klimat.

Burak_PL 06.12.2005 17:25

Still Life :) krótka ale fajna :)

Pagerus 06.12.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Still Life :) krótka ale fajna :)

Fakt - zapomniałem o Still Life - mówisz, że krótka jest? :(
A tak w ogóle - to czy aby nie miało być kontynuacji TLJ ???

andrzejj9 06.12.2005 21:48

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Fakt - zapomniałem o Still Life - mówisz, że krótka jest? :(
A tak w ogóle - to czy aby nie miało być kontynuacji TLJ ???

Coś mi tak chodzi po głowie, że kontynuacja TLJ już nawet się pojawiła, przynajmniej demo, w które grałem i było tragiczne..

NeoFighter 06.12.2005 23:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Coś mi tak chodzi po głowie, że kontynuacja TLJ już nawet się pojawiła, przynajmniej demo, w które grałem i było tragiczne..

kontynuacja ma byc

demo sie juz pojawilo?
hmmm, czyzbym je przeoczyl?...

na oficjalnej stronie http://www.dreamfall.com/ dema sie nie doklikalem

premiera zostala ustalona na wiosne 2006, rownoczesnie na XBox'a i Winde

moze dlatego demo nie bylo dopracowane? a moze to byla wersja alfa?

co konkretnie bylo tragiczne, jezeli moge zpytac?

andrzejj9 06.12.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez NeoFighter
kontynuacja ma byc

demo sie juz pojawilo?
hmmm, czyzbym je przeoczyl?...

na oficjalnej stronie http://www.dreamfall.com/ dema sie nie doklikalem

premiera zostala ustalona na wiosne 2006, rownoczesnie na XBox'a i Winde

moze dlatego demo nie bylo dopracowane? a moze to byla wersja alfa?

co konkretnie bylo tragiczne, jezeli moge zpytac?

Kurde.. żebym to ja pamiętał.. Naprawdę coś mi takiego chodzi po głowie, ale to jeszcze sprzed wakacji.. A może to cholera tylko trailer widziałem? Tak czy siak kojarzę, że chodziło mi o wygląd i animację postaci, które z bardzo ładnych w TLJ zostały zrobione na podobieństwo.. nie wiem, niech będzie, że Tomb Raider.. Takie zupełnie coś innego i beznadziejnie, naprawde beznadziejnie się poruszające..

Spróbuję sobie przypomnieć gdzie i kiedy to widziałem, bo na pewno miałem z tym jakiś kontakt i bardzo się rozczarowałem..

Pagerus 07.12.2005 11:13

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kurde.. żebym to ja pamiętał.. Naprawdę coś mi takiego chodzi po głowie, ale to jeszcze sprzed wakacji.. A może to cholera tylko trailer widziałem? Tak czy siak kojarzę, że chodziło mi o wygląd i animację postaci, które z bardzo ładnych w TLJ zostały zrobione na podobieństwo.. nie wiem, niech będzie, że Tomb Raider.. Takie zupełnie coś innego i beznadziejnie, naprawde beznadziejnie się poruszające..

Spróbuję sobie przypomnieć gdzie i kiedy to widziałem, bo na pewno miałem z tym jakiś kontakt i bardzo się rozczarowałem..

Wiesz - wydaje mi się, że mimo wszystko zostanie to dopracowane - może nie do perfekcji - ale z pewnością będzie nieco lepiej od tego co widziałeś :)

A tak w ogóle - to dziękuję za przeniesienie tematu do działu GRY :piwo:

Predi 07.12.2005 12:23

Cytat:

Napisany przez rycho
He, he...
Ty masz czas na gry?

nie... ale pogralbym sobie :D

siwy3 03.01.2006 23:15

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Witamy na forum :)
Myślę, że jak ktoś kiedyś jeszcze zagra w tę jedną z najlepszych przygodówek w historii i będzie miał podobny problem - to Twoja pomoc zostanie doceniona :)

Heh wlasnie mialem podobny problem i w ten wlasnie sposob go rozwiazlem i moge sie cieszyc dalsza gra ;) Dzieki wielkie !

Pagerus 04.01.2006 07:26

Cytat:

Napisany przez siwy3
Heh wlasnie mialem podobny problem i w ten wlasnie sposob go rozwiazlem i moge sie cieszyc dalsza gra ;) Dzieki wielkie !

Hehe - widzę, że gra jest nieśmiertelna :D

NeoFighter 05.01.2006 01:35

Cytat:

Napisany przez Pagerus

przeciez to The Longest Journey ;)

tytul do czegos zobowiazuje, no nie?

:D

Burak_PL 05.01.2006 16:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus

byś się zdziwił :) jeszcze ludzie oryginały kupują :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16.