![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#106 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Wracam do początkowego tematu, czyli jak zgrać pliki ze strony http://www.polvision.com/shows_shows.html
Ściągałem te pliki przez długi czas, ale coś się pozmieniało: albo sposób zapisu tych plików w necie, albo nie mam odpowiednich dodatków do Mozilli 3.0.15. Bardzo proszę o ponowną pomoc w temacie. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#107 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otworzyłem filmik, najechałem myszką, Adblock Plus pokazał nad okienkiem [Zablokuj], kliknąłem, skopiowałem link, otworzyłem w karcie, ikonka na pasku DownloadHelper ożyła, ściągam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Stały bywalec ;)
![]() |
ed hunter - jak zawsze niezawodny
![]() Czy mogę ściągany plik zapisać w innym formacie niż .flv? Muszę ten plik wynikowy nagrać na płytę DVD i to taką, że otworzy ją stary prosty odtwarzacz (to dla mego ojca, który nie ma kompa a odtwarzacz ma leciwy ![]() I jeszcze pytanko, czym mogę edytować ten .flv bo chcę zniego coś powyrzucać. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Szczerze mówiąc to nie bawiłem się przerabianiem .flv do innych formatów, oglądam to na komputerze przy pomocy IrfanView
![]() Chyba nie ma darmowego programu, który przerobi od razu .flv do DVD, pozostaje przerobienie czymś do .avi a potem do DVD, można znaleźć darmowe programy, albo zapłacić 29$... no chyba, że któryś program w wersji testowej pozwala coś zrobić, nie wiem. Szukaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Spróbuj Any Video Converter.
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
potwierdzam Any Video Converter potrafi *.flv->dvd pal (*.mpg) i dodam, że ostatnia darmowa wersja tego programu była z numerkiem 2.7.3
edit: najnowsza darmowa wersja v3.0.5 też daje radę Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 20.04.2010 o godz. 13:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2010
![]() |
Witajcie!
Jestem świeżakiem i mam wielki problem... Przeczytałem już chyba z 6 tematów na tym forum na temat linków strumieniowych i pobierania filmów z itvp.pl - żaden nie pomógł... Otóż znalazłem film który pilnie potrzebuję na jutrzejszą lekcję: [tutaj piszemy itvp]/filmoteka/film-dokumentalny/religie-i-wiara/tajemnice-watykanu/wideo/tajemnice-watykanu/148660 Potrzebuję go nagrać... Przeczytałem, żeby kliknąć PPM i właściwości: Załącznik nr1 Tyle mam z wyświetlania informacji... Dodam, że używam Mozilli i Windowsa XP. No to jak ten pomysł nie wypalił to instaluję URL HELPER'a: Po zainstalowaniu muszę określić urządzenia: Załącznik nr2 Zacznijmy od tego, że nie mam Visty... Nie mam żadnych urządzeń w tym programie :/ Jedyne co dorwałem to adres IP po naciśnięciu pauzy: 212.191.227.73 Ale to mi nic nie daje... Tak jak kolega wyżej spróbował AdBlockiem: Załącznik nr3 Sorka za te zamieszanie ale nie mam 10 postów... Oto jedyny adres jaki mi się wyświetlił... Już nie mam siły, wyczytałem gdzieś, że trzeba wyczyścić Temporary Internet Files i obejrzeć film, potem wejść do tego katalogu i będę miał link strumieniowy - zacznijmy od tego że nie mam tego folderu!!! Mam jakiś posrany komputer, już nie wytrzymuję normalnie... Poradźcie mi, co mam zrobić w takim wypadku i proszę aby ktoś mi podrzucił gotowy link strumieniowy bo ten film muszę jutro przynieść :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Guru
![]() ![]() |
w operze:
1. wpisać w pasku adresu opera:cache 2. zaznaczyć pokaż pliki video 3. z listy domen wybrać itvp.pl i podgląd 4. kliknąć LPM by zapisać plik ![]() Wszystko jest na fotce. Plik waży 497,1 MB. Rozszerzenie zmienić na flv ![]() i bezpośredni link do pliku |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Nowy na forum
![]() |
OJ dzięki
![]() Co prawda nie mam punktu 2 i 3 ale o włączeniu filmu link wyskoczył jako pierwszy w tabeli ![]() Wyświetliła mi się pojedyncza strona po wpisaniu opera:cache Ale dzięki za wszystko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() jakby co, najnowsza Opera -> 10.54 polecam instalację "na czysto" http://my.opera.com/desktopteam/blog...-and-bug-fixes |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tak z ciekawości, zainstalowałem nową operę, wszedłem na itvp.pl odtworzył się kawałek filmu i jak wpiszę opera:cache ... otwiera się wszystko jak powinno... zaznaczam pliki video...wybieram itvp... albo wszystko co oglądałem do tej pory i nie ma nigdzie pliku który ma być plikiem video do pobrania... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Guru
![]() ![]() |
wszystko co oglądałeś do tej pory zostało zastąpione innymi świeższymi danymi zapisywanymi w keszu. W preferencjach w ustawieniach historii zwiększ pamięć podręczną na dysku (widzę, że max 400MB - trochę mało...) powinno pomóc na krótsze filmiki, a dłuższe/dużo MB ściągać jak wyżej.
edit: ok znalazłem ![]() zwiększenie keszu do woli tj. na ile dysk pozwoli ![]() wklej to w pasek adresu: opera:config#DiskCache|Size edit2: a może lepiej ![]() opera:config#DiskCache|MediaCacheSize Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 10.05.2010 o godz. 23:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Nowy na forum
![]() |
A wracając do tematu, macie jakieś pomysły dlaczego mi URL HELPER nie działa? Chciałbym się nim pobawić czasami a mam ten problem...
Screen 2, sześć postów wyżej |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzięki - fajny programik
![]() ![]() Kiedy przerabiam dłuższe filmy, mogę przekonwertować tylko 11 minut z kawałkiem. Zmieniam różne ustawienia, ale nie mogę tego przeskoczyć i mam tylko 11 minut filmu. Dlaczego ? ![]() Ostatnio zmieniany przez bizon3 : 13.05.2010 o godz. 09:26 Powód: uzupełnienie |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Mam mały problem w dość podobnym temacie, a dokładniej chciałbym przekierować tego streama do jakiegoś playera a nie oglądać w przeglądarce ale jakoś nie mogę odnaleźć właściwego adresu, więc może ktoś pomoże
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|