![]() |
A ja zachęcam do lektury:
Your way for YouTube - Czyli, jak zgrać filmy z serwisów multimedialnych na twardy dysk komputera? http://www.idarek.prv.pl/download.php?op=view&kat=1 pozdrawiam. |
http://www.vdownloader.es/ :spoko:
|
|
W jaki sposób mogę zapisać na dysk pliki ze strony www.itvp.pl? W miarę możliwości pls o pełną i łopatologiczną odpowiedź :P
|
a metody opisane tutaj nie dzia***322;aj***261; ju***380;?
|
Wracam do początkowego tematu, czyli jak zgrać pliki ze strony http://www.polvision.com/shows_shows.html
Ściągałem te pliki przez długi czas, ale coś się pozmieniało: albo sposób zapisu tych plików w necie, albo nie mam odpowiednich dodatków do Mozilli 3.0.15. Bardzo proszę o ponowną pomoc w temacie. |
Otworzyłem filmik, najechałem myszką, Adblock Plus pokazał nad okienkiem [Zablokuj], kliknąłem, skopiowałem link, otworzyłem w karcie, ikonka na pasku DownloadHelper ożyła, ściągam. :D
|
ed hunter - jak zawsze niezawodny :haha: Wielkie dzięki - pomogłeś mi bardzo.
Czy mogę ściągany plik zapisać w innym formacie niż .flv? Muszę ten plik wynikowy nagrać na płytę DVD i to taką, że otworzy ją stary prosty odtwarzacz (to dla mego ojca, który nie ma kompa a odtwarzacz ma leciwy:() I jeszcze pytanko, czym mogę edytować ten .flv bo chcę zniego coś powyrzucać.:) |
Szczerze mówiąc to nie bawiłem się przerabianiem .flv do innych formatów, oglądam to na komputerze przy pomocy IrfanView :D
Chyba nie ma darmowego programu, który przerobi od razu .flv do DVD, pozostaje przerobienie czymś do .avi a potem do DVD, można znaleźć darmowe programy, albo zapłacić 29$... no chyba, że któryś program w wersji testowej pozwala coś zrobić, nie wiem. Szukaj. :> |
Spróbuj Any Video Converter. :idea:
|
Cytat:
edit: najnowsza darmowa wersja v3.0.5 też daje radę |
Ilość załączników: 3
Witajcie!
Jestem świeżakiem i mam wielki problem... Przeczytałem już chyba z 6 tematów na tym forum na temat linków strumieniowych i pobierania filmów z itvp.pl - żaden nie pomógł... Otóż znalazłem film który pilnie potrzebuję na jutrzejszą lekcję: [tutaj piszemy itvp]/filmoteka/film-dokumentalny/religie-i-wiara/tajemnice-watykanu/wideo/tajemnice-watykanu/148660 Potrzebuję go nagrać... Przeczytałem, żeby kliknąć PPM i właściwości: Załącznik nr1 Tyle mam z wyświetlania informacji... Dodam, że używam Mozilli i Windowsa XP. No to jak ten pomysł nie wypalił to instaluję URL HELPER'a: Po zainstalowaniu muszę określić urządzenia: Załącznik nr2 Zacznijmy od tego, że nie mam Visty... Nie mam żadnych urządzeń w tym programie :/ Jedyne co dorwałem to adres IP po naciśnięciu pauzy: 212.191.227.73 Ale to mi nic nie daje... Tak jak kolega wyżej spróbował AdBlockiem: Załącznik nr3 Sorka za te zamieszanie ale nie mam 10 postów... Oto jedyny adres jaki mi się wyświetlił... Już nie mam siły, wyczytałem gdzieś, że trzeba wyczyścić Temporary Internet Files i obejrzeć film, potem wejść do tego katalogu i będę miał link strumieniowy - zacznijmy od tego że nie mam tego folderu!!! Mam jakiś posrany komputer, już nie wytrzymuję normalnie... Poradźcie mi, co mam zrobić w takim wypadku i proszę aby ktoś mi podrzucił gotowy link strumieniowy bo ten film muszę jutro przynieść :/ |
Ilość załączników: 1
w operze:
1. wpisać w pasku adresu opera:cache 2. zaznaczyć pokaż pliki video 3. z listy domen wybrać itvp.pl i podgląd 4. kliknąć LPM by zapisać plik :) Wszystko jest na fotce. Plik waży 497,1 MB. Rozszerzenie zmienić na flv Załącznik 54768 i bezpośredni link do pliku |
Ilość załączników: 1
OJ dzięki :* Z nieba mi spadłeś xD
Co prawda nie mam punktu 2 i 3 ale o włączeniu filmu link wyskoczył jako pierwszy w tabeli :P Wyświetliła mi się pojedyncza strona po wpisaniu opera:cache Ale dzięki za wszystko :P Nie dostanę jedynki xD |
Cytat:
jakby co, najnowsza Opera -> 10.54 polecam instalację "na czysto" http://my.opera.com/desktopteam/blog...-and-bug-fixes |
Cytat:
Tak z ciekawości, zainstalowałem nową operę, wszedłem na itvp.pl odtworzył się kawałek filmu i jak wpiszę opera:cache ... otwiera się wszystko jak powinno... zaznaczam pliki video...wybieram itvp... albo wszystko co oglądałem do tej pory i nie ma nigdzie pliku który ma być plikiem video do pobrania... :hmm: wszytko ma po 3/10 kb .... |
wszystko co oglądałeś do tej pory zostało zastąpione innymi świeższymi danymi zapisywanymi w keszu. W preferencjach w ustawieniach historii zwiększ pamięć podręczną na dysku (widzę, że max 400MB - trochę mało...) powinno pomóc na krótsze filmiki, a dłuższe/dużo MB ściągać jak wyżej.
edit: ok znalazłem :) zwiększenie keszu do woli tj. na ile dysk pozwoli :D wklej to w pasek adresu: opera:config#DiskCache|Size edit2: a może lepiej:hmm: opera:config#DiskCache|MediaCacheSize |
A wracając do tematu, macie jakieś pomysły dlaczego mi URL HELPER nie działa? Chciałbym się nim pobawić czasami a mam ten problem...
Screen 2, sześć postów wyżej |
Cytat:
Kiedy przerabiam dłuższe filmy, mogę przekonwertować tylko 11 minut z kawałkiem. Zmieniam różne ustawienia, ale nie mogę tego przeskoczyć i mam tylko 11 minut filmu. Dlaczego ?:sciana: |
Mam mały problem w dość podobnym temacie, a dokładniej chciałbym przekierować tego streama do jakiegoś playera a nie oglądać w przeglądarce ale jakoś nie mogę odnaleźć właściwego adresu, więc może ktoś pomoże :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47. |