![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2006
![]() |
Jakość filmu zgrywanego z kamery - pomóżcie
Witam
Pożyczyłem od znajomego na kilka dni jego kamerę DV - JVC GR-D54. Niestety nie posiadam złącza FireWire i zmuszony jestem zgrywać nagrany materiał przez USB. Po 3 dniach uporczywego szukania sterowników w internecie (windows xp nie potrafił wykryć sprzętu) pojawił sie nowy problem - używając dowolnego programu do przechwytywania obrazu mogę zgrać film jedynie w rozdzielczosci 160x120 ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
...
nie wiem jak "ten" jvc ale ja walczylem tak z cyfrowym panasonickiem i wcale nie starym - nie mialem zadnych kabli i pozyczalem od znajomych jakie mieli - m.innymi od sony kabel usb i to samo - przez usb te kamery potrafia chyba tylko jako "web kamera" pracowac czyli mala rozdzialka, mam wejscie w kompie fw ale tez kabla nie mial kto pozyczyc a kupowac nie chcialem bo to nie dla mnie bylo zgrywanie - dopiero kiedy przyniesiono mi kable z zestawu kamery z wyj analogowymi - poszlo, mam nadzieje ze sie nie znam ale przez usb dupa bedzie.
p.s sterow tez sie naszukalem i nie wiem jak u wlasciciela moze byc lepiej - cos mi sie nie wydaje - ale zaznaczam specem od kamer nie jestem. p.s 2 nie da sie w pelnym palu przez usb - google i info o kamerce: "USB PC Link: Web camera, Digital still capture, VCD creation" http://www.miniprice.com/digitalimag...er/gr-d54.html Pozdrawiam.
-=> SERDECZNIE POZDRAWIAM - WARDEN <=- Ostatnio zmieniany przez WARDEN : 20.04.2006 o godz. 02:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() |
Zlacze USB w kamerze cyfrowej sluzy glownie po to by kamere uzywac jako kamere internetowa, ewentualnie do zgrywania zdjec (jesli kamera mozna robic zdjecia cyfrowe).
Do zgrywania filmu na dysk sluzy tylko FireWire. Nie masz takiego zlacza? To nie sa duze koszta i mozna w to zainwestowac, przyda sie. Tu: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=96936883 masz np. za 40zl karte FireWire, kabel, stery i na dodatek legalne VideoStudio 8.0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_2118.html to naprawd***281; nie du***380;a kasa.
na gie***322;dzie widzia***322;em za 70 z***322;otych (tyle gada***322; - wiadomo za 65 by posz***322;o) na chipsecie NEC firmy Mint z kabelkiem i softem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
No wiem ze przez FireWire byloby najprosciej, rzecz tylko w tym ze zgram ten material na dysk i oddam kamere, tak wiec nie chce wydawac tych 50 zl na jeden raz, potem te FiWi bedzie sie tylko kurzyc w kompie. Przypomnialem sobie jeszcze ze mam w karcie graficznej wyjscie tv, w kamerze jest to samo. Ale wyjsciem chyba kamery nie podlacze no nie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wyj***347;cie z wyj***347;ciem? No, nie pod***322;***261;czysz.
Swoj***261; drog***261; to nawet nie wpad***322; bym na to, ***380;eby z cyfry zrzuca***263; do kompa po analogu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Hehe, no wiesz Reetou, w akcie desperacji tonacy brzytwy sie chwyta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |