Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Film i Muzyka

Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.04.2006, 01:01   #1
Jester85
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2006
Jester85 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jakość filmu zgrywanego z kamery - pomóżcie

Witam
Pożyczyłem od znajomego na kilka dni jego kamerę DV - JVC GR-D54. Niestety nie posiadam złącza FireWire i zmuszony jestem zgrywać nagrany materiał przez USB. Po 3 dniach uporczywego szukania sterowników w internecie (windows xp nie potrafił wykryć sprzętu) pojawił sie nowy problem - używając dowolnego programu do przechwytywania obrazu mogę zgrać film jedynie w rozdzielczosci 160x120 Na liscie wyboru jest tylko i wylacznie taka mozliwosc. Nie wiem od czego to zalezy - wiem ze zgrywanie przez USB jest stratne ale nie do tego stopnia chyba - właściciel kamery twierdzi ze u niego jest przyzwoicie i ze nie wie od czego to zalezy. Czy to moze byc kwestia brakujacych kodekow? Jesli ktos wie jak zwiekszyc jakosc zgrywanego obrazu (niech bedzie przynajmniej te 640x480) to niech napisze, bede wdzieczny.
Jester85 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.04.2006, 02:07   #2
WARDEN
Bywalec

Data rejestracji: 16.03.2004
WARDEN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
...

nie wiem jak "ten" jvc ale ja walczylem tak z cyfrowym panasonickiem i wcale nie starym - nie mialem zadnych kabli i pozyczalem od znajomych jakie mieli - m.innymi od sony kabel usb i to samo - przez usb te kamery potrafia chyba tylko jako "web kamera" pracowac czyli mala rozdzialka, mam wejscie w kompie fw ale tez kabla nie mial kto pozyczyc a kupowac nie chcialem bo to nie dla mnie bylo zgrywanie - dopiero kiedy przyniesiono mi kable z zestawu kamery z wyj analogowymi - poszlo, mam nadzieje ze sie nie znam ale przez usb dupa bedzie.
p.s
sterow tez sie naszukalem i nie wiem jak u wlasciciela moze byc lepiej - cos mi sie nie wydaje - ale zaznaczam specem od kamer nie jestem.
p.s 2
nie da sie w pelnym palu przez usb - google i info o kamerce:
"USB PC Link: Web camera, Digital still capture, VCD creation"
http://www.miniprice.com/digitalimag...er/gr-d54.html
Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez WARDEN : 20.04.2006 o godz. 02:10
WARDEN jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2006, 07:49   #3
tompol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.04.2004
tompol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zlacze USB w kamerze cyfrowej sluzy glownie po to by kamere uzywac jako kamere internetowa, ewentualnie do zgrywania zdjec (jesli kamera mozna robic zdjecia cyfrowe).
Do zgrywania filmu na dysk sluzy tylko FireWire. Nie masz takiego zlacza? To nie sa duze koszta i mozna w to zainwestowac, przyda sie.
Tu: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=96936883 masz np. za 40zl karte FireWire, kabel, stery i na dodatek legalne VideoStudio 8.0.
tompol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2006, 08:03   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_2118.html to naprawd***281; nie du***380;a kasa.

na gie***322;dzie widzia***322;em za 70 z***322;otych (tyle gada***322; - wiadomo za 65 by posz***322;o) na chipsecie NEC firmy Mint z kabelkiem i softem.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2006, 15:18   #5
Jester85
Nowy na forum

No wiem ze przez FireWire byloby najprosciej, rzecz tylko w tym ze zgram ten material na dysk i oddam kamere, tak wiec nie chce wydawac tych 50 zl na jeden raz, potem te FiWi bedzie sie tylko kurzyc w kompie. Przypomnialem sobie jeszcze ze mam w karcie graficznej wyjscie tv, w kamerze jest to samo. Ale wyjsciem chyba kamery nie podlacze no nie ?
Stary 20.04.2006, 15:31   #6
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wyj***347;cie z wyj***347;ciem? No, nie pod***322;***261;czysz.

Swoj***261; drog***261; to nawet nie wpad***322; bym na to, ***380;eby z cyfry zrzuca***263; do kompa po analogu
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2006, 15:49   #7
Jester85
Nowy na forum

Hehe, no wiesz Reetou, w akcie desperacji tonacy brzytwy sie chwyta A tak odnosnie tego co napisal tompol (podlaczanie kamery przez USB aby uzywac jej jako kamery internetowej)- komputer wykrywa kamere tylko jak jest w trybie 'Play' a wtedy nie przetwarza obrazu, jak ja przelacze na nagrywanie to komputer ja odlacza ... jest na to jakis sposob?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: