Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
03.01.2006, 21:19 | #1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
|
Muzyka, której warto posłuchać.. :-)
Mamy już taki temat o filmach, to może przyjmie się także o muzyce
Tu może być gorzej, bo tak jak filmy generalnie większość osób ogląda różne, tak jeśli chodzi o gusta muzyczne, to są one przeważnie dość sprecyzowane. Ale zobaczmy Sam też zacznę. Kupiłem sobie ostatnio najnowszą płytkę Enyi - Amarantine. To pierwsza płyta Enyi od 5 lat (w roku 2000 pojawił się ostatni album). Jeśli chodzi o samą muzykę to opisywać nie będę, bo tę wykonwczynię albo się zna, albo nie jest zainteresowanym taką muzyką. W każdym razie mogę powiedzieć, że płytka jest świetna i kto jeszcze nie miał okazji jej posłuchać, to polecam. Dla mnie 9/10
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
03.01.2006, 22:12 | #2 |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
|
hehe to ja zmienie troche rodzaj muzyki Polecam oczywiscie Rammstein
konkretnych plyt niepolecam bo wszytskie sa dla mnie swietne Kazda ma w sobie to cos Krótkie info o zespole: Rammstein (często zapisywane skrótowo jako R+) - niemiecki zespół, grający muzykę industrialową, przez wielu klasyfikowany jednak jako zespół metalowy. Zespół powstał w roku 1993, jego nazwa pochodzi prawdopodobnie od niemieckiego miasta Ramstein, w którym znajduje się amerykańska baza lotnicza. Podczas pokazów lotniczych w roku 1988 doszło tam do katastrofy. Rammstein gra muzykę industrial z elementami metalu i muzyki elektronicznej, śpiewają w języku niemieckim, co tworzy dość ciekawe połączenie. Zespół w niedługim czasie od swojego debiutu zdobył sporą popularność i rzesze fanów na całym świecie, których urzekła ***8211; dość ciężka, nie da się ukryć ***8211; muzyka. Sami muzycy przyznają, że inspirowali się twórczością słoweńskiego Laibach oraz rodzimego Oomph! Styl grupy ewoluował, początkowo był mocno przesiąknięty elektroniką i industrialnymi dźwiękami, na ostatnich płytach brzmienie zespołu stało się bardziej naturalne, pojawiły się partie wykonywane przez chór i orkiestrę. Jeszcze moglbym sie rozpisywac o innych zespolach ktorych slucham ale to moze innym razem
03.01.2006, 23:01 | #3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
|
Nie omieszkam zwrócić tu uwagi muzosłuchów na niemiecką grupę elektronicznego rocka - Tangerine Dream. Powstała w latach 60-tych i istnieje do dziś (w zmiennych składach). Jej najlepszy okres przypada na lata 70-80. I najlepsze składy - Edgar Froese, Chris Franke i Johannes Schmoelling (lub Peter Baumann). Z dokonań grupy czerpią obecni muzycy ambeintowi i techno. Zachęcam do przesłuchania takich płytek jak Phaedra, Poland, Logos, Livemiles, Rubycon. Trzej panowie z pudłami syntezatorów potrafili wprowadzać wrażliwą publikę w trans, wysyłając ją w kosmiczne podróże po Galaktyce, za pomocą samych tylko dźwięków (bez używek).
http://www.synthesizerarchiv.de/tdpic/poland4.gif http://www.synthesizerarchiv.de/tdpic/poland1.jpg Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 03.01.2006 o godz. 23:06 |
03.01.2006, 23:31 | #4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
|
Tworząc ten topic sam do końca nie miałem dokładnego wyobrażenia, jak chciałbym, żeby wyglądał i jeśli pasuje wam taka wersja przedstawiania konkretnych zespołów ogólnie to ok, ale ja raczej myślałem rzeczywiście o konkretnych płytkach, a nie całej twórczości. Coś tak, jak w temacie o filmach, gdzie raczej pisze się - oglądałem to i to i oceniam tak i tak, a nie polecam tego a tego reżysera.
Ale, wybór pozostawiam
03.01.2006, 23:53 | #5 |
Pento Sqad
Data rejestracji: 20.12.2005
|
Lepiej sobie posluchaj techno ale hip-hop np.(Hemp Gru itp.)
|
04.01.2006, 00:02 | #6 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
|
Proponuje posluchac dyskografi grupy ALPHAVILL
Pochwale sie mam cala dyskografie w orginale |
04.01.2006, 04:11 | #7 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Data rejestracji: 15.05.2004
|
Cytat:
Nie gniewaj się, nie mogłem wytrzymać. Polecam płytkę Alan Parsons - Valid Path, nazwisko niektorym na pewno znane, IMO płytka 9/10.
04.01.2006, 06:03 | #8 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
|
Cytat:
wiec ma by ALPHAVILLE zeby byla jasnosc |
|
05.01.2006, 23:05 | #9 |
Guru
|
Widze ze temat troche przymiera to wstawiam kolejne info o fajnym zespole Tym razem Children Of Bodom Mogl by sie z tego ciekawy temat zrobic gdyby kazdy zaprezentowal przynajmniej jeden swoj ulubiony zespol
Historia zespolu jest bardzo ciekawa a w zasadzie jego nazwa... Children of Bodom - fińska grupa power/thrash metalowa z elementami melodyjnymi, założona w 1993. Nazwa zespołu wzięła się od małego jeziorka w Finlandii, położonego około 20 km na północ od Helsinek. W 1960 roku jezioro było świadkiem okrutnego mordu. Czworo nastolatków - dwie piętnastoletnie dziewczyny i dwóch osiemnastoletnich chłopaków biwakowało nad Bodom. Piątego czerwca 1960 roku na ich biwak przyszedł szaleniec i, za pomocą noża, zarżnął troje z nich. Chłopak, który ocalał zwariował i do dziś podlega leczeniu psychiatrycznemu. Morderstwo nigdy nie zostało wyjaśnione, mimo iż w 1968 roku pewien stary mężczyzna przyznał się, że jest mordercą z Bodom. Policja miała dowody, że w tym czasie tam nie przebywał. W roku 2005 na ławę oskarżonych w tej sprawie trafił Nils Gustafsson (jedyny ocalały), jednak wskutek braku dostatecznych dowodów, został on uniewinniony. Zainteresowany? Czytaj dalej: http://www.cobhc.pl/infopage.php?id=7 Polecam zdecydowanie na poczatek: Something Wild, Hatebreeder i wymiatajacom wersje live: Tokyo Warhearts
- Conan, what is best in life? - To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women! Ostatnio zmieniany przez Qbi@k : 05.01.2006 o godz. 23:16 |
05.01.2006, 23:35 | #10 | ||
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio slucham sobie Northera i brzmi zdecydowanie ciekawie, jesli ktos lubi cob, to norther jest dla niego pozycja obowiazkowa dyskografia: Dreams of Endless War (2002) Mirror of Madness (2003) Till Death Unites Us (2004) kolejna plyta wyjdzie w tym roku na pocztaek moze: Of Darkness And Light, Midnight Walker, Day of Redemption, Nothing, Endless War
Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 05.01.2006 o godz. 23:38 |
||
07.01.2006, 18:29 | #11 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
|
28.01.2006, 20:20 | #12 |
Guru
|
Temat juz dawno temu umarl ale odkrylem niedawno swietny zespol Niemoge sie oderwac od ich muzyki Chyba mam nowego lidera w moim playerze
Wyobrazcie sobie polaczenie Death metalu i finskiego folku (humppa) Teksty utworów są w języku szwedzkim, ponieważ język brzmi "cholernie trollowato" wg Jämsena, wokalisty zespołu, którego ojczystym językiem jest właśnie szwedzki. Zespół założony w Helsinkach w 1997 r. Jak kogos zainteresowalem to niech sciaga ich teledysk Trollhammaren. Od tego sie zaczelo Dawno nieogladalem czegos tak swietnego Płyty studyjne: Midnattens Widunder - (1999) Jaktens Tid - (2001) Visor Om Slutet - (2003) Nattfödd - (2004) Minialbumy Trollhammaren - (2004)
- Conan, what is best in life? - To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women! Ostatnio zmieniany przez Qbi@k : 28.01.2006 o godz. 20:23 |
28.01.2006, 21:46 | #13 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Data rejestracji: 15.05.2004
|
Cytat:
29.01.2006, 03:56 | #14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2006
|
Muzyka
Muzyka, której warto posłuchać- polecał bym zespół PANTERA
|
29.01.2006, 12:12 | #15 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
|
Wlasnie zdobylem plytke grupy AXXIS (http://www.axxis.de/). Co by nie mowic to jakas taka dziwna jest. Niektore piosenki przypominaja lata 80-90 i zespoly rockowe tamtych jakze pieknych czasow, momentami slychac z tego gothic. Bardzo przypomina plyta nightwish'a Once. Proponuje zdobyc kilka piosenek z najnowszej plyty PARADISE IN FLAMES i osobiscie sie przekonac...
|
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|