![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#901 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzisiaj się odsłonię... ten jeden raz...
będę nie mało zaskoczony jeśli ktokolwiek z Was będzie kojarzył coś takiego... i pomyśleć że wychowało mnie to jako kilkulatka i uspokaja/rozluźnia i bawi do dziś. To już 30 lat! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#902 |
Guru
Data rejestracji: 30.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja kojarzę i co więcej, nadal słucham co jakiś czas
![]() Jak słyszę te dźwięki, od razu w myślach przypomina mi się rynek handlowy w moim mieście, gdzie w latach 90'tych można było kupić między innymi kasety magnetofonowe i w wielu budkach leciał właśnie Laserdance. Było go już słychać daleko od stoiska, więc szło się za muzyką. Jakiś czas temu w ramach powrotu do kaset, nagrałem sobie składankę największych hitów, jak na zdjęciu. Polecam jeśli ktoś lubi elektroniczne klimaty i nie zna Laserdance ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#903 |
Guru
Ja oczywiście słucham bardzo wielu rzeczy, jednak będąc niezwykle nostalgicznym do LD oraz KOTO wracam niezwykle często..., to dla mnie całe dzieciństwo. Heh... składanki do samochodu, a właściwie karty pamięci raczej zawsze mają co lepsze melodie.
W 90% album Ambiente mi się podoba, ale ma dla mnie przede wszystkim niezwykle uspokajający wpływ. Mnie zaraził starszy o 10 lat brat, a że był dla mnie bardzo dużym wzorem to chłonąłem jak gąbka co przytargał do domu. Jakość z LP pozostawia dużo do życzenia, ale z racji 30 lat wiele się wybacza. Poza tym dzisiaj oryginalne płyty czy już nawet mp3 jest w takiej jakości że to tylko na sprzęt odtwarzający i głośniki można narzekać. Heh, pomyśleć że Laser Dance, Koto, Rygar i chyba jeszcze parę nazw "projektów" tworzyły te same osoby. Co do KOTO to długa historia, bo Mayola początkowo sprzedał prawa do nazwy by w okolicach 2000 roku je odzyskać i sp***ć klimat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#904 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#905 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Jeśli ktoś ma czas i lubi psychedelic jazz fusion Mildlife Live from South Channel Island
|
![]() |
![]() |
![]() |
#906 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Guru
Heh, nie jest tajemnicą że prócz dobrego rocka, to słucham i wychowałem się głównie na muzyce elektronicznej, która towarzyszy mi zarówno przy pracy jak i w relaksie.
Duet Royksopp siadł mi ze swoimi brzmieniami już jakiś czas temu, a singiel Monument z charakterystycznym wokalem Robyn to majstersztyk (fajnie się przy tym prowadzi jadąc autostradą chociażby). Przyznam się jednak, że od 3 dni nie mogę przestać się jarać wersją live tego co zagrali z inną wokalistką Jonna Lee. Wydaje mi się że jak to w wersji live gdzieś zafałszowała, poza tym niewątpliwie jakość nagrania nie jest za dobra, ale gubi się to w całości. Jeśli jednak o sam podkład idzie od Royksopp to mam ciary. Bez dobrych głośników z dobrym i czystym basem nawet nie podchodzić... ![]() Wersja Live (Panie Łogień od ~4:05 ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Y_g-6Mz4EyA ... czy perkusista ma na szyi różaniec? Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 24.10.2022 o godz. 22:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że TAK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Guru
O gustach się ponoć nie dyskutuje... ale jak chcecie się dobrze z żoną/koleżanką poprzytulać to puśćcie to... https://www.youtube.com/watch?v=-s_6LjSmZqo
No też... Röyksopp ![]() A jak Wam siądzie to polecam wersję extended dajcie znać czy się podoba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Kiełbasożerca
Data rejestracji: 15.04.2014
![]() ![]() |
Zobaczcie to, kiedyś o tym wiedziałem, ale ze starości zapomniałem.
https://www.youtube.com/watch?v=b7lA9eapdGI |
![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
My dla odmiany na Depeche Mode jedziemy w czerwcu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Chciałbym, żeby to była nieprawda
![]() Kiedyś podczas jakiegoś tam spotkania towarzyskiego rozmawiałem z młodą dziewczyną, która była studentką organistyki, czyli jakby nie patrzeć kierunku raczej mającego cośkolwiek wspólnego z muzyką. No i jakoś tak zupełnie niespodziewanie rozmowa na tematy muzyczne zeszła. Okazało się, że nie zna takich może odrobinę mniej znanych zespołów jak Dream Theatre, no to spróbowałem bliżej, w kierunku takich oczywistości jak Pearl Jam, Genesis, czy wreszcie właśnie Mettalica... Spróbowałem z innej mańki, skoro kierunek muzyczny, to zahaczyłem o standardy jazzowe (ale te naprawdę sztampowe). Można powiedzieć, że doznałem, żeby nie powiedzieć ciężkiego szoku, to przynajmniej sporego zaskoczenia ![]() Wiem, jestem stary marudny zgred, ale jakoś ci młodzi nie za bardzo interesują się światem, który roztacza się wokoło ![]() Żeby nie przychodzić do tego tematu z pustymi rękami, bardzo fajne wykonanie Blue Bayou Lindy Ronstadt.
![]() |
#914 |
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Po poście Edka i Jarsona obudziły się moje zakamarki pamięci. Jakoś dawno nie słuchałem, aż się dziwię.
Chyba tu jeszcze nie było. Są tu jacyś fani Kinga Diamonda? Mercyful Fate - Evil (OFFICIAL VIDEO) - YouTube |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 | |
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
Cytat:
A King Diamond i Mercyful Fate to wspaniałe czasy dobrej muzy. Ja tam jeszcze uwielbiam https://www.youtube.com/watch?v=eSUdlUmtg3Q
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|