![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2006
![]() |
Muzyka w stereo z odtwarzacza DVD do amplitunera. Jaki kabel??
witam wiem ze to nie temat na to forum ale moze ktos bedzie wiedzial.Przez kjaki kabel puscic muzyke w stereo z odtwarzacza DVD do amplitunera?
Normalnym czyinczem czy coaxial?? Odp jak ktos wie dziekuje z góry czesc ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przez kabel RCA dzwiek bedzie przetwazal DVD, natomiast przy coax-ie obrobka dzwieku zajmie sie procesor we wzmacniaczu pod warunkiem ze masz tam takie wejscie. Krotko mowiac po coax-ie puszczaj tylko w wypadku gdy masz amplituner, wzmacniacz dobrej klasy, inaczej tylko RCA z DVD. Oczywiscie mowimy tylko o stereo w przypadku sygnalu digital coax
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2006
![]() |
mam amplituner yamahy i dvd tez mam i taki kabel i taki wiem ze do dd 5.1 musi byc coaxial ale do stereo mowisz ze lepszy tez coaxial tak??
I jeszcze jedno dlaczego po wlaczeniu w dvd takiej opcji co podnosi walory dzwieku bas itd dzwiek sie znieksztalca tak jak by amplituner nie wyrabial.Tam sa takie np rock dance pop live itd . np do metallicy wybralem rock wszystko pieknie tylko dzwiek znieksztalcony ![]() Ostatnio zmieniany przez Artur:) : 24.04.2006 o godz. 22:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zrob prosty test podlaczyc mozesz zarowno coax-em jak i RCA jednoczesnie - a bedziesz tylko w ampitunerze wybieral zrodlo dzwieku, cyfrowe, czy analogowe. Zostaw zwykle stere i pusc plytke CD-AUDIO. posluchaj na jednym polaczeniu i na drugim. Dopuki ich nie porownasz coax moze sie wydawac lepszy - pewnie bedzie wiecej basu. Natomiast jak podlaczysz nawet zwykly interkonek zobaczysz dopiero wtedy ze dzwiek jest bez znieksztalcen W twoim przypadku byly duze znieksztalcenia bo nalozyly sie dwie rzeczy sygnal cyfrowy obrobiony w procesorze amplitunera i wymuszony tryb z poglosem(Do plyt CD-AUDIO - raczej zrezygnuj z tego typu dobrodziejstw jak te tryby - zachowaj sobie od TV, Magnetowidy, czy DVD jak jest nagrane tylko w stereo a chcesz cos wiecej z filmu wycisnac). Wiec teraz napisze jasno - do stereo tylko i wylacznie RCA - w twoim wypadku mozesz sobie pozwolic na lepszy interkonekt(200-300PLN) - sklepy wyporzyczaja czasami do domu za kaucja. Warunkiem jest jednak wszedzie dobre okablowanie. Zarowno do kolumn jak i interkonekt.
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez prometeusz : 25.04.2006 o godz. 09:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|