![]() |
nadal nic ciekawego?
|
W oczekiwaniu na jakiś dobry film sf polecam włączyć serial Expanse :)
Film to chyba dopiero nowy Obcy za rok, bo tak to nie wiem czy coś będzie wartego uwagi :( |
A już myślałem, że drugi sezon... a serial fajny.
|
Drugi sezon będzie Dark Matter :)
|
I ja polecam The Expanse, choć mam trochę mieszane odczucia. Serial podprogowo propaguje multikulti i homo niewiadomo. Z jednej strony mamy super detale jak ptak machający skrzydłami wolniej/rzadziej (bo mniejsza grawitacja), z drugiej dźwięki w próżni, tachanie podręcznych atomówek w kosmosie (a przecież nic nie ważą w przestrzeni kosmicznej...) i to co mnie arcy podkur...rza to egzystowanie w próżni (w tej samej chwili, w której rozszczelniłby się kombinezon mielibyśmy z bohatera eksplodującą marmoladę). Ale podoba mi się osadzenie świata w czasie, polityka, pomysł na obcą formę życia i ten kosmiczny noir przeplatany z Mass Effect. Animacje nawet ok, kostiumy ok, rekwizyty już mniej ok. Mimo wszystko warte obejrzenia.
|
I jak tam , idzie ktoś na Blade Runnera 2049 ?
|
Nowe seriale - "Star Trek: Discovery" i roześmiana podróbka Star Treka, czyli "The Orville".
|
78 dni do Star Wars!
|
Miejsca zarezerwowane. Co prawda na poniedziałek, wcześniej nie mam możliwości bez niepotrzebnej ekwilibrystyki, ale może jakoś to zniosę :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:10. |