![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Fellowship of the Ring - HD vs DVD
Jak bylo to sory.
http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html I za to mam placic te bajonskie sumy ? Nie wspomne ile mialaby kosztowac taka wersja w polsce. Skoro ceny mam zachodnio europejskie przy ''starym'' dvd. Przeciez wielu wystarcza screener lol Ja tam zostaje przy dvd, nie po to zaczynam kupowac filmy zeby za jakis czas brac cos nowego. Nie powiem, jesli to niemanipulacja, to obraz jest lepszy, ale nie jest to jakis milowy skok, pewnie znowu nie beda cale plyty wykorzystane. No i jaki jest sens wydawac stare filmy jesli one z definicji maja gorszy obraz. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie w produkcji p***322;yt HD b***281;d***261; zastosowane odpowiednie kodeki, proces kodowania, du***380;y strumie***324;, odpowiednia kompresja i obraz na telewizorach HD b***281;dzie lepszy. Problem tylko w tym ,kiedy te produkty stanieja do poziomu DVD. Bo wtedy b***281;dzie sens zakupu nowych pozycji, wymiany kolekcji p***322;yt. Sprz***281;t musi by***263; te***380; odpowiednio tani.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hd b***281;dzie szybcie tania***322; ni***380; dvd bo ma konkurencj***281; w postaci bluray, co nie zmienia faktu, ***380;e jak stanieje do przyst***281;nej ceny to wejdzie co***347; co b***281;dzie jeszcze bardziej zaawansowane, nie wiem po co bo na moim tv i tak nie zobacz***281; r***243;***380;nicy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mowilem ze HD DVD to badziew bedzie. Cekamy co pokaze BluRay - obym i tu sie nie mylil i BluRay okazal sie rewolucja :-).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Taka ciekawostka, kolejnebzdura empku.
Tak sobie ogladalem 3 czesc rozszerzona sagi i cena wnosi 230 zeta, nie mowie za ile to widzialem w angli zeby nie bylo samobojstw nas ![]() No i obok zobaczylem wersje koleksjonerska z takim artefaktem (twierdza z ostatniej czesci) za uwaga !!!! 170 zeta !!!! A to przeciez to samo wydanie 4 plytowe rozszerzone plus jeszzce jakis gratis o fanach ktory kosztuje w MM ze 20 zeta. Wiec dlaczego to jest tansze o 60 zeta ? Ktos musi miec niezle w tym empiku. Ale juz niedlugo lesiu czarnecki otworzy swoje arkady i wykosza empik z jego cenami z innego ukadu slonecznego. Moze nawet z MM powalcza. To po ile to HD ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
A to nie trzeba miec jeszcze jakiegos nowego telewizora ?
HD ready czy cos. Tylko maja jakas nowa wersje tego wprowadzic wiec jesli ktos kupil i myslal ze ma spooj to ma raczej pecha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Get a Mac!
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2003
![]() |
Obejrza***322;em kilka fragment***243;w LOTR w HD [1280X720p] i powiem Wam ***380;e r***243;***380;nica mi***281;dzy HD a SD (DVD) jest powalaj***261;ca nie tylko w szczeg***243;***322;owo***347;ci obrazu ale g***322;***281;bi kolor***243;w i braku przej***347;***263; tonalnych a by***322;o obejrzane na zaledwie na 19" monitorze LCD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
jak na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze bd bedzie gorsze od hd dvd
pomijajac grubosc wartwy ochronnej powodujaca niesamowiata podatnosc nosnikow hd na uszkodzenia dochodzi kwestia innych kodekow, ktore, wg testow, jakie przytaczalem na SG ze dwa miech temu gorzej sobie radza ze szczegolami w cieniach dodatkowo na razie ciezko porywnywac, bo jedyny stacjonarny odtwarzacz bd ma fabrycznie uszkodzony (w koncu to szajsung) procesor odpowiedzialny za usuwanie szumow, co powoduje przesadne zmiekczenie obrazu a konkurenyjna toshiba z obozu hd zbiera same pochlebne opinie, ale kupic ja ciezko poczekamy - zobaczymy i tak nie wygra lepszy, tylko ten, w ktroego wiecej zainwestowanego za bledy sie placi ![]() za bldy firm placa konsumenci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak ja patrze na te screeny to widze ogromna roznice w jakosci, ale to moje osobiste odczucie.BR? max znowu marzy o ps3?kiedy w europie marzec 07
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Get a Mac!
Jak to kiedy? Niedlugo :-)...
|
![]() |
![]() |