![]() |
Drugi sezon jest w trakcie emisji.
|
|
4 odcinek naprawde moocno zakrecony.
Zwroty akcji i niespodziewane wydarzenia.. zaskakiwanie widza.. Cieszy mnie jedno - 2 sezon trzyma poziom pierwszego ;-D. |
Faktycznie troche zaskakuje. Ale mam pewne watpliwosci czy to zmierza w dobrym kierunku.
|
My***347;la***322;em, ***380;e jad***261; po Tweenera a tu jednak chodzi***322;o o hotel do kt***243;rego jecha***322; Abruzzi; scenarzy***347;ci ju***380; raz nam tak zrobili podczas akcji w jednym z gara***380;y (cmentarz). Jak ju***380; to zobaczy***322;em to wiedzia***322;em, ***380;e Abruzzi zginie w taki spos***243;b (zreszt***261; powiedzia***322; ***380;onie, ***380;e woli zgin***261;***263; ni***380; wr***243;ci***263; do Fox River).
Co do Niki to ***322;atwo mo***380;na by***322;o si***281; domy***347;li***263;, ***380;e Linc wyj***261;***322; magazynek, w ko***324;cu wcze***347;niej powiedzia***322;, ***380;e nie ufa nikomu. btw: co to za go***347;***263;, kt***243;rego zdj***281;cie by***322;o pokazywane na zmian***281; z fotk***261; Michaela (pod koniec odcinka)??? Zdj***281;cie przewija***322;o si***281; ju***380; kilka razy wcze***347;niej. |
Cytat:
Abruzzi ; nie ogolony :> |
Cytat:
:hmm: |
to chyba gosciu ktorego nie udalo sie zlapac temu typowi z fbi (jedyny ktorego nie zlapal)
|
pod koniec 3 odcinka kole***347; m***243;wi, ***380;e Mahone kiedy***347; go ***347;ciga***322;, ale bez powodzenia.
wygl***261;da na to, ***380;e ma on obsesj***281; na jego punkcie. |
Cytat:
Ciekaw jestem co mu dolega - pewnie w ktoryms odcinku tego sezonu jakis uciekinier wykorzysta ta jego chorobe (czy co mu tam jest) na swoja korzysc (po cos w koncu scenarzysci to wprowadzili). A co do zdjecia - owszem, jest to koles, ktorego nigdy nie zlapal. Mysle, ze ten detektyw obawia sie, ze Michael bedzie kolejna osoba, ktorej nie zlapie i ktora przerasta jego mozliwosci i ambicje. |
ok, dzi***281;ki za odpowiedzi - gdzie***347; musia***322;em to przeoczy***263; :)
Co do tych tabletek to mo***380;e co***347; na stres :hmm: cho***263; sam w to w***261;tpi***281;... a mo***380;e jest chory na to co Michael (tylko bardziej zaawansowane stadium) :hmm: bo fakt faktem jest bystry i my***347;li podobnie. Mac |
Tez sie zastanawialem co to za facjata na tym zdjeciu. Jakos nie dostrzeglem tego watku gdzie to bylo wyjasnione.
Tylko mam nadzieje, ze dla tej malej ladacznicy jakas wieksza role przygotowali bo nie bedzie na co patrzec. |
jak juz ogladnieci dziszejszy odcinek
zajawka Prison Break Trailer 2x06 "SUBDIVISION" http://patrz.pl/?75517 |
Cytat:
do polowy pazdziernika a potem przerwa do kwietnia |
pisali kiedys o tym ale nie moge znalesc :(
|
Pierwszy sezon Prison Break to Ucieczka z Alcatraz, drugi to Poszukiwacze Zaginionej Arki ze wskazaniem na Sciganego.
|
|
Cytat:
|
Cytat:
jedno z dzialan : Praktycznie pozbawiony działania rozluźniającego mięśnie nie podejrzewam ze jest to zle przetlumaczona nazwa lek:> u ? |
Midazolam to silny lek uspokajaj***261;cy stosowany u os***243;b chorych psychicznie.
Co do odcinka to najbardziej rozwali***322;o mnie koncowe t***322;umaczenie - "i po ptokach" :haha: |
Dobry odcinek :spoko:
Wreszcie pojawia si***281; (w extra stylu :haha: ) d***322;ugo nie obecny - Patoshik (AKA Haywire) :D Ca***322;a paczka zebra***322;a si***281; w jednym miejscu. Mamy pierwszego z***322;apanego - Tweener europeangoldfinch.net :> |
Patoshik go Holland!!!Dobry odcinek.
|
Hmm
Co tu dużo mówić, 2x06 całkiem całkiem :] Jak zwykle zakończenie daje niedosyt i straszne oczekiwanie na następny odcinek :spoko:
Dodałbym tylko swój komentarz odnośnie agenta Mahone: uje*** gnoja :klnie:, tak bym to w skrócie okresłił, działa mi na nerwy, dziwnym trafem wszystkiego się domyśla, ehh ci scenarzyści, lubią nas chyba denerwować w łagodnym tego słowa znaczeniu. A C-Note'owi zrobiłbym to samo co agentowi, za to że wpie***** się zawsze tam gdzie nie potrzeba z tym jego "Snowflake". :bicz: |
@iplex, gdyby nie Mahone, serial by***322;by nudny. Patrzyliby***347;my tylko na nieudane pr***243;by namierzania zbieg***243;w przez Bellicka... a w***322;a***347;nie gdzie Bellick, jeszcze si***281; nie wydostali ???
|
Tak sie zastanawaim jak oni uciekna z tej pulapki. No bo sa juz namierzeni. I wyglada mi na to, ze nie ma stamtad wyjscia. Chodzi mi po glowie, ze moze przekopia sie i uciekna tym silosem.
Ten serial ma akcje, niby dobrze sie oglada. A jednoczesnie czegos mi brakuje. Aktorzy jacys tacy sztuczni chyba sa. Slabo graja. Sam juz nie wiem. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jest "zbyt inteligentny" :haha: Dlatego te prochy. Dla mnie jest ok. Mahone duzo wniosl do serialu. To spojrzenie Michaela w 2x01 na cmentarzu... "skad on wiedzial"? ;) |
może i za szybko dochodzi do pewnych wniosków, ale gdyby mnie ktoś powiedział, że facet tankował rano i wieczorem, to wystarczyłoby zajrzeć do internetu, sprawdzić ile dany pojazd pali i tyle...
z drugiej strony fakt, że facet uciekając z kasą tankuje 2 razy na tej samej stacji jest lekko zastanawiający. a do tego niesamowity przypadek spotkania przez ojca Sary kolesia, który ją robi na szaro... |
ehh ten Mahone :sciana: nerwy pu***347;ci***322;y i zastrzeli***322; Tweenera :( i ju***380; wiemy co z tym go***347;ciem co go "nie z***322;apa***322;" - te***380; dosta***322; kulk***281;. Gubernator nie ***380;yje ale mam nadziej***281;, ***380;e ten ca***322;y agencik pomo***380;e jednak Sarze.
|
Ten odcinek mi sie nie podobal. W dziwnym kierunku zaczal zmierzac caly serial.
|
Cytat:
Ale odcinek był IMO niezły. Działo się ;) |
serial staje sie przewidywalny jesli chodzi o glowny watek, ale jesli chodzi o watki z boku to zaczyna sie juz poludniowoamerykanska telenowela
|
Gorzej, ze teraz przerwa ponad 3 tygodnie! :-(
|
Rzeczywiscie dziac to sie troche dzieje ale akcja statyczna ma miejsce.
I nie podoba mi sie ten Patoschik, czy jak tam jego nazwisko sie pisze. Jego watki kompletnie nic nie wnosza. Ich celem jest chyba wniesienie odrobiny humoru do serialu. Ale skutek marny. Jak go widze to jakbym ogladal Sloneczny Patrol kiedy w tle leci muzyka, a ratownicy biegaja po plazy. Szkoda mlodego w koncu gosc mozna powiedziec siedzial za frajer. Porownujac go do wyczynow takiego T-Baga. |
Właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon.
Generalnie serial jako taki. Słaba gra aktorów - nie potrafią uwiarygodnić granych postaci (dwudziestoparoletni genialny inżynier - proszę was, sam jestem inżynierem i ostatnim genialnym był chyba Maurice Koechlin, projektant i nadzorujący budowę wieży EIFFLA). Poza tym swobodne wydzwanianie więźniów do kogokolwiek i straszliwe problemy jak np. w odcinku 20 kiedy T-Bag przykuł się do Michaela - trzeba było rąbnoć T-Baga i przestrzelić łańcuszek - genialny inżynier czeka na wysranie kluczyka. No i co, fani? |
Cytat:
A nic :P sa gusta i guscuki ....:P |
Cytat:
W kazdym filmie czy serialu znajdziesz rzeczy, ktore "nie zdarzylyby sie naprawde", a ktore sa konieczne dla fabuly filmu. Nadal uwazam, ze PB jest najlepszym serialem jaki w zyciu widzialem i (przynajmniej na razie) zdania nie zmienie. |
Cytat:
Natomiast jesli chodzi o tego inzyniera. To masz skrzywienie zawodowe. I w tym momencie szukasz czegos, czego nigdy nie znajdziesz, jesli bedziesz pod takim katem ogladal film. Taka prawda. I jesli tak bedziesz ocenial film to pozostaje tylko ogladanie discovery. |
Cytat:
|
Nie wiem czym chcesz mnie zaskoczyc....
Ogladalem. Ale dawno temu. Jesli chodzi o fabule to mniej wiecej jeszcze pamietam. Jesli chodzi o jakies konkrety to niestety nie bardzo. |
Kolego WERNON,
Nie znajdziemy wspólnej płaszczyzny porozumienia. Zacznijmy od tego, że ja nigdy nie napisałbym czegość w języku polskim bez znaków interpunkcyjnych i polskich liter. Trzymaj się, nastolatku. |
Cytat:
Po trzecie ( polskie litery itp, czyli jedyny argument jaki mozna zauwazyc na grupach typu onet) - przerost formy nad trescia. Utwierdza mnie w przekonaniu, ze punkt 4 sprowadza sie do dania ci negatywa. Nie robie tego czesto wrecz prawie nigdy. Jednakze skoro jest taka opcja to musze z niej skorzystac. No i skoro tak wnikasz w ta forme. To wypadaloby chociaz napisac poprawnie mojego nicka. |
Cytat:
to tylko serial sensacyjny mający dostarczyć rozrywki, a producentom nabić trochę $ więc nie doszukujmy się w nim błędów, bo takie podejście potrafi zepsuć przyjemność z oglądania każdego filmu. |
Jak by ktos zapomnial pojawil sie
Prison.Break.S02E08 ;) |
Cytat:
|
No tak... wygl***261;da na to, ***380;e Mahone jednak robi dla Pani Prezydent :ysz:
|
serial jest dalej dobry ale robi sie telenowela...
|
W sumie racja z ta telenowela. Przez caly odcinek siedzieli w wodzie.
|
przez caly to nie ale przez pol
ale serial z takim obrotem sprawy moze trwac tyle co moda na sukces |
Mowcie co chcecie, ale 9. odcinek miazdzy i przypomina klimat starego dobrego Prisona! ;-D
Heh, jeszcze ze mnie emocje nie zeszly ;-). |
tak :) zdecydowanie dobry odcinek, :D oby nastepne trzymaly taki poziom jak 9 odc.
|
ciekawe od kiedy mozna znalesc informacje o agentach i ich rodzinie,adresach w internecie :)
|
Cytat:
Jak zaginal Oscar Shales to na pewno bylo info o nim i o agencie, ktory nie dal rady go zlapac itp. W necie Scofield mogl wiec znalezc wycinek z prasy. Fakt, ze te adresy troche naciagane, ale coz.. potrzebne do fabuly. Nie zaprzeczysz jednak, ze odcinek byl bardzo dobry ;-). |
prasa inna bajka i nie o tym pisalem :)
odcinek wkoncu na poziomie :) |
Odcinek ze wzgledu na akcje, w miare poprawny. Natomiast calosciowo to nijaki.
Im dluzej to ogladam to dochodze do przekonania, ze aktorzy byli z pierwszej lapanki. |
no no, niez***322;y odcinek, szczeg***243;lnie ta ko***324;c***243;wka ;)
Kellerman pewnie b***281;dzie na celowniku i by***263; mo***380;e przy***322;***261;czy si***281; do Sary (nie***378;le mu pojecha***322;a tym ***380;elazkiem ;p). Ciekawe co b***281;dzie z samolotem kt***243;rym polecia***322; Sucre - mam nadziej***281;, ***380;e go nie zestrzel***261; (np. bed***261; przelatywa***263; nad du***380;ym miastem) |
Ciekawe jak się wywiną z tego Michael i Lincoln ? Szkoda że ociec Michaela i Lincolna zginoł ciekawiej by było :/ Już nie mogę się doczekać następnego odcinka!
|
Poprzedni odcinek naprawd***281; niez***322;y :spoko:
Czy kto***347; si***281; orientuje, czy jutrzejszy odcinek jest ju***380; ostatni, czy te***380; po d***322;u***380;szej przerwie b***281;dziemy mieli okazj***281; zobaczy***263; dalsze dzieje "naszych zbieg***243;w" (oczywi***347;cie o ile kto***347; jeszcze prze***380;yje ;) ) |
@mdfire
Jutrzejszy odcinek (s02x13) jest ostatnim przed 2 miesi***281;czn***261; przerw***261; (do 22 stycznia). |
dzis swoje 50 urodziny obchodzi William Fichtner filmowy Alex Mahone :]
sto lat :piwo: |
Cytat:
|
|
Prison.Break.S02E13.The.Killing.Box
Fajny odcinek cho***263; konc***243;wka po cz***281;***347;ci przewidywalna. Po cz***281;***347;ci bo nie spodziewa***322;em si***281; tego, ***380;e Kellerman strzeli do Alexa... mam nadzieje, ***380;e ***380;yje, w ko***324;cu strzeli***322; mu w ramie. Bellick odsiaduje w Fox River :) szkoda mi troch***281; ch***322;opaczyny no ale sam si***281; wkopa***322;. No i Sucre "wyl***261;dowa***322;" w Meksyku :D |
A co dalej przerwa do stycznia 2007 _ ?
|
Ja mam nadzieje, że Mahone nie przeżyje, ale z drugiej strony znając życie pewnie przeżyje
i będzie robił łapankę Michaela i Lincolna. Zaskoczył mnie koniec Prison'a, dobrze, że pomógł Kellerman im bo nie wiem jak by się to rozegrało. Ciekawi mnie to jeszcze czy w czymś jeszcze pomoże im Kellerman, ciekawe jaka będzie relacja Dr Sara Tancredi do Kellerman jak się dowie, że pomógł Michael***8217;owi. |
Cytat:
|
cholera...trzeba czekac do stycznia :(:(:( ale kicha,na losty jakos moge czekac, ale na to nie chce, kurde co tu teraz ogladac rownie dobrego...
|
hehehe
przeciez on im pomogl zeby dotrzec do sary :D ehhh nie wiazcie nadziei z kelermanem :D |
Ladnie spoilerujecie tym co nie ogladali :-/..
|
Jak nie ogladali, to niech nie czytaja. :)
Mnie osobiscie drazni to, ze nie mozna sie swobodnie wypowiadac tylko trzeba kombinowac z jakimis czarnymi polami, bo zaraz na ciebie naskocza. Kazdy powinien sobie zdawac sprawe, ze skoro jest temat o prison break to bedzie sie mozna dowiedziec co sie wydarzylo w odcinku. Nie chcesz wiedziec, nie wchodz do tematu i to wszystko. Jesli chodzi o serial to uwazam, ze troche sie rozkrecil. Akcja zywsza, lepiej sie oglada. Nie ma kombinacji z tatuazami ostatnio i to jest na plus. |
Ostatnio obejrza***322;em I-szy sezon i musz***281; przyzna***263;, ***380;e serial jest ***347;wietny. Mam 13 odcink***243;w 2 sezonu na dysku, ale boj***281; si***281;, ***380;e jak zaczn***281; ogl***261;da***263;, to sko***324;cz***281; jeszcze tego samego dnia ||
|
weron@ ty hipokryto ... :|
nie muszisz nic kombinowac z trescia - napisz i zaczernij a co do samego serialu to juz coraz gorzej btw ... wlasnie sie dowiedzialem ze wydajemy na 6 plyt dvd pierwszy sezon bedzie lektor i napisy - cena zblizona do ceny wydania 'zagubionych' |
:hmm: @AleX69 - a co ma do tego hipokryzja?
Akurat popieram w tym Werona - po to s***261; za***322;o***380;one tematy do seriali, ***380;eby m***243;c sobie podyskutowa***263; na temat fabu***322;y. A jak kto***347; napisze, ***380;e Prison Break to ***347;wietny serial o ucieczce z wi***281;zienia, to od razu podnosz***261; si***281; krzyki, ***380;eby nie spojlerowa***263;, bo on jeszcze nie ogl***261;da***322;, a ma zamiar. OK.. Niech nie czyta w***261;tku, tylko ogl***261;da - jak obejrzy, to niech tu wpadnie podyskutowa***263;. Pisanie wszystkiego na czarno? A w takim razie - co na bia***322;o? ***379;e pojawi***322; si***281; kolejny odcinek? Jest jeszcze oczywi***347;cie mo***380;liwo***347;***263; za***322;o***380;enia dw***243;ch temat***243;w: 1 - PB, spoiler zone 2 - PB, no w***322;a***347;nie, o czym? |
ten temat nie tylko czytaja ci co sa na biezaco z serialem ale tez
ci co zaczynaja go ogladac ... a czy to naprawde taki problem z tym czernieniem? po co mam wiedzic co zrobi tamten ... albo ze ta jednak zyje wydaje mi sie ze nie ma co zakladac kolejnego tematu z prison break - szkoda na niego prundu :szczerb: |
Cytat:
Cytat:
BTW fajnie wyglądałoby furum Tok'ra gdyby stosować taką zasadę - całe na czarno... |
wystarczy napisac np. fajny odcinek warto mu troche czasu poswiecic
i ewentualnie opisac swoje spostrzezenia/u na "czarno" ... |
Oczywiscie, ze mozna napisac, ze fajny odcinek.
I nie jest problemem zaczernic swoja wypowiedz. Ale po co i dlaczego? Tak jak napisalem wyzej. Jesli jest temat o jakims serialu, to uwazam, ze mozna sobie spokojnie komentowac, bo inaczej troche bez sensu wyglada taki temat. W kazdym razie i tak za duzo nie pisalem. W sumie prawie nic. :P |
Dla tych co jeszcze nie widzieli:
Prison Break Preview Episode 2x14 http://www.youtube.com/watch?v=HfV1pi0coVg |
Cytat:
Czekam :D |
zapowiada sie na telenowele, cos do czego zaczal dazyc, a pozniej odszedl, szkoda, ze znowu wraca na zly tor ;/
|
Cytat:
|
jesli obecny sezon ma miec tyle odcinkow co pierwszy to powinien sie juz skaczyc
jesli sie nie skonczy to zrobi sie totalna telenowela jak lost |
Od 21 stycznia Prison Break ("Skazany na śmierć" :rotfl: ) w POLSACIE.
W każdą niedzielę o 20.00. Po nim Kryminalne Zagadki Miami, a następnie powtórka 2 sezonu Gotowych na wszystko (po 2 odcinki). Prawdziwy serialowy wieczór || |
Cytat:
|
tytul jak na polskie warunki dobry
przerwa w wyroku - taki bylby imho z dupy wziety... |
IMO "Ucieczka" czy "Plan ucieczki" by***322;by najlepszy.
"Skazany na ***347;mier***263;" te***380; nie jest ragiczny (pr***243;bowali zapewne nawi***261;za***263; do "Skazani na Shawshank") Zaskoczony jestem zadziwiaj***261;co m***261;dr***261; godzin***261; emisji: niedziela 20.00. Ci***281;***380;ko o lepszy czas, a po 24 mo***380;na by***322;o si***281; o to martwi***263;. |
Mimo wszystko - szkoda, ze to Polsat..
|
szkoda, bo?
|
"Skazany na ***347;mier***263;"
jak na nasze polskie warunki ca***322;kiem jest skazany jest ...... na smierc (elektryczna) ;) jest ........ |
Cytat:
A ogl***261;da***263; to nie b***281;d***281; ze wzgl***281;du na lektora... |
Cytat:
Wlasciwe to mogli by nadawac fonie orginala i z lektorem .... a moze ten serial przygotowali z dubbingiem ...... :D |
Cytat:
|
Szkoda, bo na N nie ma Polsatu :-).
|
no
Prison.Break. S02 E14 wreszcie bedzi sie przy czym odprezyc :) |
Cytat:
ps. znalaz***322;em test dla fan***243;w PB: http://prisonbreakblox.funtest.pl/ Wysz***322;o mi: 51/60 |
Tw***243;j wynik: 35/60
dawno nie ogladalem to nie pamietam ;) |
Cytat:
|
Z tymi numerami to juz przesadzone bylo.
38/60 - moj wynik, heh, kiepskawy.. |
bardzo fajny odcinek 14 :):) mi sie bardzo podobal, moze to dlatego ze dawno nie ogladalem :)
super serial :) |
Ja przy pierwszym podej***347;ciu mia***322;em 40/60. Przy drugim ju***380; znacznie lepiej 57/60 ;) Ciekawe jest to, ***380;e nie wszystkie pytania s***261; tak samo punktowane - np. te dotycz***261;ce numer***243;w cel to chyba 3 pkt.
Je***347;li za***347; chodzi o ostatni odcinek (2x14) to by***322; niez***322;y, cho***263; nie rewelacyjny (jak dla mnie 8/10). Szczeg***243;lnie podoba***322;a mi si***281; akcja z agentem Mahone :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:13. |